Illustratie van een vrouw die een fles vasthoudt en hier dingen in spaart.

Hoe duurzaam is je belegging?

Beleg je in duurzame fondsen van andere Nederlandse aanbieders? Niet alle aanbieders zijn even streng als het gaat om duurzaamheid. Van alle Europese duurzame beleggingsfondsen belegt bijna de helft in olie en gas, luchtvaart en zelfs militair materieel volgens Follow the Money en Investico. En dat is misschien niet wat je in je hoofd had toen je met duurzaam beleggen begon.

Hoe duurzaam is jouw fonds?

Let op: Met beleggen loop je risico en maak je kosten. Je kunt je inleg of een deel daarvan verliezen.

Top 19 bedrijven in duurzame fondsen

Om je te helpen maakten we een lijst met de 19 meest voorkomende beursgenoteerde bedrijven in ‘duurzame’ fondsen van de grootste Nederlandse fondsaanbieders. Per bedrijf kun je lezen of het beursgenoteerde bedrijf is goedgekeurd of afgekeurd voor de ASN Beleggingsfondsen.

Goed om te weten: ASN Impact Investors gaat over het goed- of afkeuren van bedrijven. ASN Impact Investors is ons zusterbedrijf en beheert de ASN Beleggingsfondsen.

* DAIICHI Sankyo co, Schneider Electric SE en Unitedhealth Group Inc. zijn door ASN ruim 7 jaar geleden onderzocht en afgekeurd. Sindsdien is er geen reden gevonden om de resultaten uit dit onderzoek te heroverwegen.

In 4 stappen duurzaam beleggen

Check zelf hoe duurzaam jouw fonds is

Beleg je wel duurzaam maar niet bij ASN?

  • Ga naar de informatiepagina van je duurzame beleggingsfonds of indextracker (ETF).
  • Selecteer daar het factsheet (meestal een pdf).
  • Kijk naar de Top 10 grootste beleggingen.
  • Controleer vervolgens of je fonds in de door ASN afgekeurde bedrijven belegt.

Wat is duurzaam beleggen

Duurzaam beleggen is een vorm van beleggen waarbij de belangen van mens, dier en natuur een essentieel onderdeel uitmaken bij de keuze van aandelen, obligaties of beleggingsfondsen. Het betreft de belangen van mens, dier en natuur op het moment nu, en in de toekomst. Duurzaam beleggen wordt ook wel ethisch beleggen genoemd. Lees meer over duurzaam beleggen bij ASN Bank.

Welke manier van beleggen past bij mij? Doe de keuzehulp

Investeren kan op veel verschillende manieren. Je kunt beleggen in aandelen, obligaties en beleggingsfondsen. Je kunt ook speculeren in bijvoorbeeld crypto’s, opties en futures.

Geen enkele vorm is goed of fout, zolang het maar bij je past. Met deze korte keuzehulp helpen we je in maximaal 4 vragen om te bepalen of beleggen iets voor je is en welke ASN beleggingsvorm bij jou past.

Kies jouw manier van beleggen

Meer lezen over beleggen bij ASN Bank?

Heb je nog niet eerder belegd? Bedank goed dat beleggen kosten en risico's met zich meebrengt. Wil je meer weten over waarom je bij ASN Bank duurzaam kunt beleggen? Lees dan meer over:

Duurzame beleggingsfondsen: impact of verkooplabel?
Beleggen voor beginners
Kosten van beleggen
Beleggen met kleine bedragen
Voordelen van lange termijn beleggen
Actief of passief
Overstappen naar duurzaam beleggen

,
waarmee kunnen we je helpen?