Waarin beleggen: wat past bij mij?

Er zijn verschillende soorten beleggingen. Zo kun je beleggen in aandelen, obligaties en beleggingsfondsen. Weet je nog niet waar je in wilt beleggen? Dan hebben wij een handige keuzehulp.

Let op: Met beleggen loop je risico en maak je kosten. Je kunt je inleg of een deel daarvan verliezen.

Keuzehulp: waarin beleggen?

In maximaal 4 vragen kom je erachter of beleggen bij ASN Bank mogelijk iets voor jou is en welke type belegging goed bij je zou kunnen passen. De uitkomst is geen beleggingsadvies, maar het kan je richting geven bij hoe jij jouw beleggingsportefeuille invult.

Keuzehulp beleggen

Met beleggen op de lange termijn (langer dan 3 jaar) verhoog je de kans op een goed rendement. Met speculeren, zoals crypto’s en opties, wil je op de korte termijn kans maken op een hoog rendement  en ben je bereid veel risico te nemen.

Je bent bij ons aan het juiste adres! Je hoeft nu alleen nog uit te vinden welke van de twee manieren van beleggen bij jou past. Bij ASN Bank beleg je altijd in goed gespreide, duurzame beleggingsfondsen. Je bepaalt zelf hoeveel risico je wilt nemen met je geld. 

Jouw resultaat: ASN Beleggingsrekening

De ASN Beleggingsrekening sluit waarschijnlijk goed aan op je wensen. 

Met de ASN Beleggingsrekening beleg je in 1 of meerdere van onze 12 duurzame fondsen op basis van de inhoud die je belangrijk vindt, je gewenste rendement en het risico dat bij je past. Met ASN Beleggingsrekening zit je zelf meer aan de knoppen.

  • 12 fondsen met ieder een uniek duurzaam en/of financieel thema.
  • Kies zelf 1 of meerdere fondsen.
  • Aan- en verkopen via Online Bankieren en de app.
  • Jouw actuele waarde en je persoonlijk rendement altijd bij de hand.

Op basis van jouw antwoorden lijkt ASN Doelbeleggen een minder passende keuze. Met ASN Doelbeleggen kies je uit een van onze 5 mixfondsen op basis van jouw gewenste risico en daarbij horende verwachte rendement. 

Op basis van jouw antwoorden lijkt ASN Beleggingsrekening een minder passende keuze. Met ASN Beleggingsrekening beleg je in 1 of meerdere van onze 12 duurzame fondsen op basis van de inhoud die je belangrijk vindt, je gewenste rendement en het risico dat bij je past. Met ASN Beleggingsrekening zit je zelf meer aan de knoppen.

Goed om te weten: de uitkomst van de keuzehulp is geen beleggingsadvies, maar kan je wel op weg helpen. Met beleggen loop je risico en maak je kosten. Je kunt je inleg of een deel daarvan verliezen.

Meer lezen over sparen en beleggen?

Heb je nog niet eerder belegd? Of wil je meer weten over waarom je bij ASN Bank duurzaam kunt beleggen? Lees dan meer over:

Kosten van beleggen
Duurzaam beleggen
Beleggen voor beginners
Een goed instapmoment om te beleggen
Beleggen met kleine bedragen
Risico's van beleggen
Periodiek beleggen

,
waarmee kunnen we je helpen?