Wat is het duurzaam rendement van je beleggingen?

Als je belegt, gaat je geld naar bedrijven, overheden en andere organisaties. Zij gebruiken geld ter financiering van activiteiten. Deze activiteiten hebben impact op mens, dier en natuur. Bij ASN Bank laten we niet alleen zien wat jouw financiële rendement is, we maken ook inzichtelijk wat de meetbare duurzame impact van jouw geld is. Dit noemen we jouw duurzame rendement.

3 hoofdthema's voor duurzaam rendement

In de ASN-app en via ASN Online Bankieren zie je de duurzame impact van je beleggingen over de volgende 3 hoofdthema's:

Klimaatprobleem

Het klimaatprobleem wordt in grote mate bepaald door een teveel aan CO2-uitstoot in de atmosfeer en een tekort aan CO2-onttrekking uit de atmosfeer. De ASN Beleggingsfondsen zijn er op gericht om CO2-uitstoot te vermijden, de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer te verminderen of te bepreken. Zo maak je met je beleggingen een duurzame impact op het klimaatprobleem.

Meer over duurzaam rendement en CO2

Microkredieten

Microkredieten geven ambitieuze ondernemers in zich ontwikkelende landen kansen om hun eigen bedrijf op te zetten of verder uit te breiden. Het is namelijk vaak lastig, en soms onmogelijk, voor kleine ondernemers in deze landen om aan krediet te komen. Dankzij jouw geld kunnen Microfinancieringsinstellingen (MFI’s) microkredieten verstrekken.

Meer over duurzaam rendement en Microkredieten

Biodiversiteit

Biodiversiteit is de verscheidenheid aan leven, in allerlei vormen op aarde. De activiteiten van bedrijven, overheden en organisaties leiden in bijna alle gevallen tot een afname van de biodiversiteit. Door te beleggen in de ASN Beleggingsfondsen maak je duurzame impact omdat je via de fondsen belegt in bedrijven, overheden en organisatie die actief werken aan het steeds verder beperken van de afname van biodiversiteit.

Meer over duurzaam rendement en Biodiversiteit

Op welke manieren maak je door te beleggen in ASN Beleggingsfondsen een duurzame impact?


ASN Beleggingsfondsen maken op drie manieren een duurzame impact. Dit doen ze door:

  1. Positieve effecten te bevorderen
  2. Het steeds steeds verder beperken van negatieve effecten
  3. Het voorkomen van negatieve effecten

Alle drie zijn belangrijk bij de transitie naar een duurzamere wereld. Je kunt ze daarom niet in een volgorde van belangrijkheid plaatsen.

Strenge criteria voor duurzaam beleggen

We hebben zeer strenge criteria om de duurzame impact van beleggingen te garanderen. Hierbij doen we geen concessies als het gaat om de belangen van mens, dier en natuur.

Zo beleggen wij duurzaamDuurzaam beleggen

Meer lezen over beleggen

Meer weten? Lees meer over:

, waarmee kunnen we je helpen?