Zo investeren we jouw geld in een nieuwe, duurzame wereld

Wij stimuleren duurzame vooruitgang. Bij ASN Bank doen we dat door je geld te beheren met respect voor mens, dier en natuur. Door te beleggen in bedrijven die inspelen op de toekomst. En door kansrijke duurzame ondernemers een kickstart te geven. Zo werkt jouw geld aan opbouw, in plaats van aan roofbouw.

Dit gebeurt er met het geld op je rekening

Je hebt geld staan op je betaalrekening, en misschien ook op een spaar- en beleggingsrekening. Dat geld ligt niet werkloos in een kluis onder het bankgebouw. Net als andere banken beleggen we geld in staatsobligaties (van landen) en zetten we het uit in hypotheken voor woningen. Het verschil zit vooral in wat we níet doen, zoals de financiering van olie, gas en zware industrie. En in wat we wél doen. Zoals het financieren van duurzame energie en de verduurzaming van gebouwen.

Bekijk de duurzame ASN Bankrekening

Het geld op je rekening maakt een wereld van verschil

Het geld op je betaal- en spaarrekening werkt automatisch aan een betere wereld. Daar hoef je zelf niets voor te doen. Geld dat je aan ons toevertrouwt lenen we uit of beleggen we in landen, projecten en organisaties die duurzaamheid stimuleren. Wij toetsen grondig hun beleid en gedrag op het gebied van mensenrechten, klimaat, biodiversiteit, goed bestuur en dierenwelzijn. Die criteria liggen vast in ons duurzaamheidsbeleid.

Een mooi voorbeeld dat laat zien hoe geld van onze klanten bijdraagt aan een betere wereld is de financiering van windpark Borssele III & IV. ASN Bank is één van de financiers van het park. Als het park helemaal klaar is, produceert het volop groene stroom voor de provincie Zeeland. En in theorie blijft er genoeg over voor alle huishoudens in Friesland en Groningen.

Bijzonder aan dit windpark is de aandacht voor onderwaternatuur in de Noordzee. Om de dieren zo min mogelijk te storen, gelden er geluidsbeperkingen tijdens de bouw van het windpark. Vogels en vleermuizen worden op hun beurt beschermd door een speciaal systeem dat vogelmigratie voorspelt en waarneemt. Zijn er veel vliegende dieren in de lucht? Dan worden de windturbines stilgezet.

Duurzaam beleggen

Geld in de ASN Beleggingsfondsen wordt belegd op basis van dezelfde duurzame uitgangspunten. Afhankelijk van het fonds beleg je in bedrijven, projecten, landen of microfinancieringsinstellingen. Of een combinatie hiervan.

Hypotheek: het verduurzamen van de huizenmarkt

Nederland heeft in het Klimaatakkoord afgesproken om de uitstoot van broeikasgassen in 2030 met 49% terug te dringen ten opzichte van 1990. Wij willen duurzaam wonen makkelijk en betaalbaar maken voor iedereen. Daarom helpen we je graag met informatie over het verduurzamen van je huis. En als je een ASN Hypotheek afsluit met ASN Duurzaam Wonen, leen je tegen een lage rente geld voor energiebesparende maatregelen.

Kickstart voor duurzame ondernemers

Via ons platform Voor de Wereld van Morgen helpen we duurzame ondernemingen groeien. En bieden we tegelijkertijd inspiratie voor iedereen die duurzamer wil worden. Want waar goede ideeën en mensen met een groene mindset elkaar vinden, daar ontstaat duurzame vooruitgang.

Voor de Wereld van Morgen helpt startende duurzame ondernemingen groeien door te helpen met publiciteit, coaching, training, netwerk en met de ASN Bank Wereldprijs. In de afgelopen 10 jaar heeft ASN Bank met Voor de Wereld van Morgen al bijgedragen aan het succes van succesvolle merken zoals Fairphone, Seepje, Yoni, Fairf en Wilder Land.

Bekijk de nieuwe, duurzame producten van startende ondernemers

Onze partners

Duurzame verandering realiseer je niet in je eentje. Daarom werken wij al jaren samen met een aantal vaste maatschappelijke partners, zoals Natuur & Milieu, Amnesty International en Stichting de Noordzee. Zij dragen op hun manier bij aan onze lange termijndoelen op klimaat, biodiversiteit en mensenrechten. Namens onze klanten met ASN Ideaalsparen en de particuliere of zakelijke ASN Creditcard dragen wij bij aan duurzame projecten van deze partners.

Lees hier interviews met de directie van ASN Bank en haar partners:

Bekijk onze duurzame rekeningen:

Zo investeren we jouw geld - vertrekdieren productoverview - Betalen

Betalen

Betalen met ASN Bank is makkelijk. Je krijgt hulp bij het overstappen. En met de handige app voor mobiel bankieren regel je eenvoudig en snel je bankzaken.

Meer informatie

Zo investeren we jouw geld - vertrekdieren productoverview - Student

Studenten

Voor studenten tot 26 jaar hebben we de duurzame studentenrekening. Het aanhouden van de rekening is gratis en betalen kun je overal met onze app.

Meer informatie

Zo investeren we jouw geld - vertrekdieren productoverview - Jeugd

Jeugd

Met een kinderrekening van ASN Bank leert je kind op een makkelijke en veilige manier met geld omgaan en draagt direct bij aan een duurzame wereld.

Meer informatie

Zo investeren we jouw geld - vertrekdieren productoverview - Beleggen

Beleggen

Beleggen met ASN Bank is streven naar optimaal rendement. Voor jezelf én voor de wereld. Er zijn twaalf toekomstgerichte ASN-beleggingsfondsen.

Meer informatie