Beleggen voor beginners

Als je belegt bij ASN Bank helpt jouw geld om de wereld een beetje mooier te maken. Want je belegt via de ASN Beleggingsfondsen in bedrijven, overheden en organisaties die rekening houden met mens, dier en natuur. Maar hoe werkt dat dan: beleggen? Denk je erover om met een deel van je spaargeld te gaan beleggen, lees dan eerst onze vijf tips.

Vijf beleggingstips voor een goede start met duurzaam beleggen

Deze beleggingstips zijn geen beleggingsadvies.

Tip 1: je hoeft niet veel geld te hebben

Beleggen kan al met een klein bedrag, bijvoorbeeld € 25. Je kunt instellen dat je elke maand automatisch geld inlegt. Dan groeit je inleg zonder dat je er omkijken naar hebt, net als bij automatisch sparen. En je voorkomt zo je dat je ineens een groot bedrag inlegt op een moment dat de koers hoog staat.

Tip 2: je hoeft geen beurstijger te zijn

Bij ASN Bank beleg je in de duurzame ASN Beleggingsfondsen. Een fonds verzamelt de inleg van beleggers en verdeelt het geld over meerdere beleggingen. Je bent zelf dus niet actief op de effectenbeurs. Je hebt geen gevorderde kennis van beleggen nodig. Het is wel noodzakelijk dat je de Essentiële Beleggersinformatie (EBi) van het fonds dat je kiest, goed doorleest.

Tip 3: beleg alleen met geld dat je niet direct nodig hebt

Het is natuurlijk vervelend als de koersen dalen en je beleggingen minder waard worden. Als je dan volhoudt, profiteer je ervan als de koersen op den duur weer stijgen. Geduld is een schone zaak. Beleg daarom alleen met geld dat je niet binnenkort nodig hebt.

Tip 4: begin vroeg en houd je aan je doel

Hoe eerder je begint, hoe langer je beleggingen kunnen groeien. Je stapelt dan rendement op rendement. Stel jezelf een doel voor de toekomst, bijvoorbeeld over 10 of 20 jaar. Want als je voor langere tijd belegt, heeft een tijdelijke koersdaling minder invloed op het eindresultaat – als je je aan je doel houdt.  

Tip 5: gebruik de doelplanner

De doelplanner is een handige rekenhulp die je zicht geeft op hoe je vermogen zich ontwikkeld bij een gemiddeld beursscenario maar ook bij een slecht beursscenario. Daarbij houd je rekening met onder meer de periode dat je wilt beleggen. En met het risico waarbij jij je prettig voelt. De doelplanner geeft je inzicht in de verwachte rendementen van het ASN Duurzame Mixfonds dat je kiest. Hiermee krijg je een realistisch beeld en meer grip op je financiële toekomst.

Hoe werkt beleggen?

Begin nu met beleggen en krijg € 20 cadeau

Maak vandaag het verschil voor morgen en begin met beleggen bij ASN Bank. Dat is 100% fossielvrij. En als je voor 17 december 2018 een rekening opent en voor 5 januari 2019 minimaal € 20 belegt, krijg je € 20 cadeau. Zie de actievoorwaarden.

, waarmee kunnen we je helpen?