ASN Aansprakelijkheids
verzekering

 • Stel je verzekering op maat samen met de keuzedekkingen
 • Je bent ook standaard verzekerd bij schade door huisdieren en kinderen
 • Schade gemaakt tijdens vrijwilligerswerk? Ook dan ben je verzekerd
 • Ook verzekerd voor letselschade die je oploopt als slachtoffer van een misdrijf

Verzekering afsluiten tijdelijk niet mogelijk

Tijdelijk is het door systeemaanpassingen niet mogelijk om je premie te berekenen of een verzekering af te sluiten. Heb je een vraag of wil je geïnformeerd worden als afsluiten weer mogelijk is? Stuur dan een mail naar informatie@asnbank.nl met als onderwerp: Beschikbaarheid verzekeringen.

Met de ASN Aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd als je per ongeluk iets kapot hebt gemaakt van een ander. Bijvoorbeeld als je per ongeluk met je fiets tegen de auto van de buren rijdt. Of als je een ander per ongeluk verwondt en volgens de wet aansprakelijk bent voor deze schade. Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht, maar wél heel handig. Zo kom je niet voor onverwacht hoge kosten te staan als je schade veroorzaakt bij of aan iemand anders. En de premie? Die wordt belegd in lijn met het duurzaamheidsbeleid van ASN Bank.

Aansprakelijkheidsverzekering voor jezelf of je gezin

Met de ASN Aansprakelijkheidsverzekering ben je standaard wereldwijd verzekerd voor schade die je per ongeluk veroorzaakt bij een ander of aan zijn of haar spullen. Schade door logés, huisdieren en huishoudelijk personeel zijn standaard meeverzekerd. Doe je vrijwilligerswerk en maak je schade? Ook dan ben je goed verzekerd. Je kunt ervoor kiezen om je gezin mee te verzekeren.

Wat dekt de ASN Aansprakelijkheidsverzekering?

Het is belangrijk om te weten in welke gevallen je wel of niet verzekerd bent. Hieronder noemen we een aantal voorbeelden. Bekijk het complete overzicht.

Wel verzekerd

 • Kies voor een verzekerd bedrag van maximaal € 1.250.000 of maximaal € 2.500.000 per gebeurtenis.
 • Houd je letsel over aan een misdrijf waarbij de dader niet aansprakelijk gesteld kan worden? Dan ben je ook verzekerd voor maximaal € 50.000.
 • Je kunt meerdere personen verzekeren: jezelf, partner, inwonende kinderen, uitwonende ongehuwde kinderen tijdens hun stage of studie, inwonende familieleden, logees en je huishoudelijk personeel.
 • Als je schade veroorzaakt door onbetaalde werkzaamheden (vrijwilligerswerk).

Niet verzekerd

 • Schade aan spullen van jezelf of een meeverzekerde
 • Schade aan spullen die je huurt of leaset, pacht of in vruchtgebruik hebt
 • Uitwonende ongehuwde kinderen zijn niet verzekerd als zij binnen de Verenigde Staten van Amerika of Canada stage lopen of dagonderwijs volgen.
 • Als je schade veroorzaakt door betaalde werkzaamheden.

Extra dekkingen voor je aansprakelijkheidsverzekering

Je kunt de verzekering ook uitbreiden met de keuze sterdekking. Je bent dan extra verzekerd voor een aantal onderdelen.

Keuze sterdekking

 • Verhuur gehele woning

  Je bent dan verzekerd voor schade die via jouw woonhuis is veroorzaakt wanneer je woonhuis volledig is verhuurd, bijvoorbeeld een afgewaaide dakpan.

 • Tweede woning

  Je bent verzekerd voor schade die veroorzaakt is via een tweede woonhuis, recreatiewoning, huisje op volkstuincomplex of een stacaravan in Europa, bijvoorbeeld een afgewaaide dakpan. De schade wordt ook vergoed als er sprake is van verhuur.

   • Opzicht en maximaal verzekerd bedrag

    Je bent verzekerd voor schade aan spullen van anderen waar je zorg over hebt (opzicht). De basisdekking dekt € 12.500, de sterdekking € 25.000.

   • Opzicht bij particuliere huur

    Je bent verzekerd voor schade aan spullen die je van een particulier hebt gehuurd en privé gebruikt.

   • Vriendendienst en maximaal verzekerd bedrag

    Je bent verzekerd tegen schade die een ander heeft door een vriendendienst. De basisdekking dekt € 12.500, de sterdekking € 25.000.

   Keuze verhaalsbijstand

   Als je kiest voor een ASN Aansprakelijkheidsverzekering met verhaalsbijstand krijg je juridische hulp van DAS. De schade moet minimaal € 225 zijn. Voor het verhalen van verkeersschade geldt geen minimaal schadebedrag. De keuze verhaalbijstand geeft dekking in Europa en landen die grenzen aan de Middellandse Zee. Lees de voorwaarden voor meer informatie (pdf).

   Kosten ASN Aansprakelijkheidsverzekering

   De premie van de ASN Aansprakelijkheidsverzekering betaal je per maand. Kies wie je verzekert; alleen jezelf of het hele gezin en welke dekking het beste bij jouw situatie past. Schade door je huisdieren is standaard meeverzekerd.

   Duurzaam verzekeren via ASN Bank bij a.s.r.

   Wij zijn bemiddelaar voor jouw verzekeringen bij a.s.r. Bij ons bereken je de premies, vraag je de verzekering aan en kun je iets wijzigen in je verzekering. Heb je schade? Dan handelt a.s.r. dit verder met je af.

   Hoe de samenwerking met a.s.r. precies werkt lees je hier: duurzaam verzekerd via ASN Bank (pdf). Wil je meer weten over hoe je ons kunt bereiken? Of heb je vragen over onze dienstverlening? Dit lees je in de dienstenwijzer van ASN Bank.

   De voorwaarden en documenten

   Wil je nog meer informatie over de ASN Aansprakelijkheidsverzekering? In de verzekeringskaart en de voorwaarden is alles te vinden.

   Dit is een particuliere aansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering is niet geschikt als je zzp´er bent of deze verzekering voor je bedrijf wilt afsluiten. Of als je schade aan je eigen spullen wilt verzekeren.

   Duurzaam verzekeringspakket via ASN Bank

   Met het duurzame verzekeringspakket via ASN Bank heb je alles goed geregeld. Alle schadeverzekeringen in één pakket. Hoe meer schadeverzekeringen je afsluit, hoe hoger de korting. Die korting krijg je automatisch vanaf je tweede verzekering en geldt voor alle verzekeringen. De korting kan oplopen tot 10% van je totale premie. De verzekeringen sluiten naadloos op elkaar aan. Wel zo handig!

   ASN Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

   Sluit snel en gemakkelijk je aansprakelijkheidsverzekering online af. De verzekering betaal je per maand en kun je opzeggen wanneer je wilt.

   Lees meer over verzekeren

   Meer lezen over duurzaam verzekeren via ASN Bank? Lees dan verder over:

   ASN Woonhuisverzekering
   ASN inboedelverzekering
   Voordelen van duurzaam herstel
   Schade melden

   , waarmee kunnen we je helpen?