ASN

Aansprakelijkheids
verzekering

 • Stel je verzekering op maat samen met de keuzedekkingen
 • Je bent ook standaard verzekerd bij schade door huisdieren en kinderen bij meerpersoons huishoudens
 • Schade gemaakt tijdens vrijwilligerswerk? Ook dan ben je verzekerd
 • Ook verzekerd voor letselschade die je oploopt als slachtoffer van een misdrijf

Bereken je premie


Met de ASN Aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd als je per ongeluk iets kapot hebt gemaakt van een ander. Bijvoorbeeld als je per ongeluk met je fiets tegen de auto van de buren rijdt. Of als je een ander per ongeluk verwondt en volgens de wet aansprakelijk bent voor deze schade. Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht, maar wél heel handig. Zo kom je niet onverwacht voor hoge kosten te staan als je schade veroorzaakt bij of aan iemand anders. En de premie? Die wordt belegd in lijn met het duurzaamheidsbeleid van ASN Bank.

Bereken je premie

Aansprakelijkheidsverzekering voor jezelf of je gezin

Met de ASN Aansprakelijkheidsverzekering ben je standaard wereldwijd verzekerd voor schade die je per ongeluk veroorzaakt bij een ander of aan zijn of haar spullen. Schade door logés, huisdieren en huishoudelijk personeel zijn standaard meeverzekerd. Doe je vrijwilligerswerk en maak je schade? Ook dan ben je goed verzekerd. Je kunt ervoor kiezen om je gezin mee te verzekeren.

Een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten als student

Ook als student is het verstandig om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Vanaf je 18e verjaardag en als je op jezelf woont, ben je zelf verantwoordelijk voor je verzekeringen. Een aansprakelijkheidsverzekering is voor jou als student niet verplicht, maar wel erg handig om te hebben.

Bekijk hier de voordelen van een aansprakelijkheidsverzekering als student

Groene Keuze Consumentenbond 2023

De duurzame verzekeringen via ASN Bank zijn bij de jaarlijkse test van de Consumentenbond als 'Groene Keuze' gekwalificeerd. Zowel de Woonhuisverzekering, de Inboedelverzekering als de Aansprakelijkheidsverzekering kregen de hoogste scores op het gebied van duurzaamheid in de test waarin de verzekeringen van zo’n 30 aanbieders zijn vergeleken.

Wat dekt de ASN Aansprakelijkheidsverzekering?

Het is belangrijk om te weten in welke gevallen je wel of niet verzekerd bent. Hieronder noemen we een aantal voorbeelden. Bekijk het complete overzicht in de voorwaarden, met alle beperkingen en uitsluitingen

Wel verzekerd

 • Kies voor een verzekerd bedrag van maximaal € 1.250.000 of maximaal € 2.500.000 per gebeurtenis, voor schade aan personen en aan spullen van anderen.
 • Houd je letsel over aan een misdrijf door een ander? Dan ben je ook verzekerd voor maximaal € 50.000, als je de dader niet aansprakelijk kunt stellen.
 • Je kunt meerdere personen verzekeren: jezelf, partner, inwonende kinderen, uitwonende ongehuwde kinderen tijdens hun stage of studie, uitwonende minderjarige kinderen als zij in een verpleeginrichting verblijven, inwonende familieleden, logés, en je huishoudelijk personeel en andere personen met wie je duurzaam en in gezinsverband samenwoont
 • Als je schade veroorzaakt door onbetaalde werkzaamheden (vrijwilligerswerk).

Niet verzekerd

Slechts enkele voorbeelden, klik hier voor het complete overzicht.

 • Schade aan spullen van jezelf of een meeverzekerde
 • Schade veroorzaakt door opzettelijk handelen (wel dekking indien door kinderen onder de 14 jaar)
 • Schade aan spullen die je huurt of leaset, pacht of in vruchtgebruik hebt
 • Uitwonende ongehuwde kinderen zijn niet verzekerd als zij binnen de Verenigde Staten van Amerika of Canada stage lopen of dagonderwijs volgen.
 • Uitwonende ongehuwde kinderen zijn ook niet verzekerd als ze niet zijn ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP)
 • Als je schade te maken heeft met de uitoefening van jouw bedrijf, beroep of tijdens andere betaalde werkzaamheden

Je kunt de verzekering ook uitbreiden met de keuze sterdekking. Je bent dan extra verzekerd voor een aantal onderdelen.

Hoe werkt het?

Welke dekking past het beste bij jou?

Extra dekkingen en keuzes voor je aansprakelijkheidsverzekering

Wat is niet verzekerd?

Is de aansprakelijkheidsverzekering iets voor jou?

Wil je precies weten in welke situaties schade wel of niet verzekerd is? Lees dan de voorwaarden.

Kosten ASN Aansprakelijkheidsverzekering

De premie van de ASN Aansprakelijkheidsverzekering betaal je per maand. Kies wie je verzekert; alleen jezelf of het hele gezin en welke dekking het beste bij jouw situatie past. Je premie is gebaseerd op je gezinssamenstelling, de verzekerde bedragen die je kiest en het eigen risico dat je kiest.

Duurzaam verzekeren via ASN Bank bij a.s.r.

Wij zijn bemiddelaar voor jouw verzekeringen bij a.s.r. en ontvangen daarvoor van a.s.r. een vergoeding (provisie). Bij ons bereken je de premies, vraag je de verzekering aan en kun je iets wijzigen in je verzekering. Heb je schade? Dan handelt a.s.r. dit verder met je af.

Hoe de samenwerking met a.s.r. precies werkt lees je hier: duurzaam verzekerd via ASN Bank (pdf). Wil je meer weten over hoe je ons kunt bereiken? Of heb je vragen over onze dienstverlening? Dit lees je in de dienstenwijzer van ASN Bank.

De voorwaarden en documenten

Wil je nog meer informatie over de ASN Aansprakelijkheidsverzekering? In de verzekeringskaart en de voorwaarden is alles te vinden.

Dit is een particuliere aansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering is niet geschikt als je zzp´er bent of deze verzekering voor je bedrijf wilt afsluiten. Of als je schade aan je eigen spullen wilt verzekeren.

ASN Aansprakelijkheidsverzekering aanvragen

Vraag snel en gemakkelijk je aansprakelijkheidsverzekering online aan. De verzekering betaal je per maand en kun je opzeggen wanneer je wilt.

Bereken je premie

Kies je op dit moment alleen voor de ASN Aansprakelijkheidsverzekering, dan hebben we toch extra gegevens nodig van je woonhuis. Dit komt doordat de ASN Aansprakelijkheidsverzekering onderdeel is van het verzekeringspakket. De extra gegevens gebruiken we overigens nergens voor.

Schade melden of verzekering wijzigen

Schade melden doe je via de website van a.s.r. Je verzekering opzeggen of wijzigen, bijvoorbeeld omdat je verhuisd bent? Een wijziging doorgeven doe je makkelijk met één van onze formulieren.

Lees meer over verzekeren

Meer lezen over duurzaam verzekeren via ASN Bank? Lees dan verder over:

,
waarmee kunnen we je helpen?