ASN Inboedelverzekering

  • Je premie wordt duurzaam belegd
  • Nu met dekking tegen cyberincidenten
  • Kies zelf of je de schade laat herstellen of dat je het bedrag laat uitbetalen
  • Schade wordt duurzaam hersteld als het kan

Bereken je premieMet de ASN Inboedelverzekering ben je verzekerd tegen schade door onder andere diefstal, inbraak, brand, lekkage, neerslag en storm. Zo zijn je spullen gewoon goed verzekerd. Dat is wel zo fijn. En de premie? Die wordt belegd in lijn met het duurzaamheidsbeleid van ASN Bank.

Bereken je premie

Je spullen duurzaam herstellen met de ASN Inboedelverzekering

Met de ASN Inboedelverzekering ben je verzekerd voor schade aan spullen in je huis. Bijvoorbeeld schade aan spullen in je huis door diefstal, lekkage of brand. Met de inboedelverzekering verzekert u zich voor schade aan of diefstal van uw spullen die u als particulier gebruikt, zoals meubels, kleding en serviesgoed. Maar bijvoorbeeld ook sieraden, (mobiele) elektronica en bijzondere bezittingen zoals kunst en verzamelingen.

Heb je een huurhuis of een koopappartement en heb je op eigen kosten zonnepanelen, een warmtepomp of een (mini)windturbine aangelegd? Dan zijn deze standaard verzekerd tot € 6.000. Heb je een koophuis? Dan zijn deze zonder maximum verzekerd onder de ASN Woonhuisverzekering.

Je inboedel verzekeren bij een huurhuis

Het is verstandig om je spullen goed te verzekeren tegen diefstal, bliksem, lekkage of brand. Het huis zelf is door je verhuurder verzekerd, maar de verzekering voor je inboedel regel je zelf.

Lees meer over je inboedelverzekeren bij een huurhuis

Ga je op kamers? Vergeet niet je inboedel te verzekeren

Met de ASN Inboedelverzekering zijn de spullen in je studentenkamer goed verzekerd bij schade door brand, lekkage, bliksem en diefstal.

Lees hier meer over het belang van een Inboedelverzekering als student

Cyberdekking

Cyberdekking is standaard opgenomen in de Inboedelverzekering, waarmee onder andere diefstal van geld na phishing en/of email-spoofing is verzekerd, maar bijvoorbeeld ook aankopen op jouw naam door online identiteitsdiefstal. Dit geldelijk verlies is verzekerd tot maximaal € 5.000.

Naast geldelijk verlies is er ook dekking voor andere schade (bijvoorbeeld vervanging apparatuur, onderzoekskosten, kosten dataherstel etc., zie polisvoorwaarden), maar nooit meer dan maximaal €7.500 (per gebeurtenis en per jaar, voor alle kosten samen).

Heb je schade?
Dan wordt bekeken hoe dit duurzaam hersteld kan worden via een netwerk met duurzame herstelbedrijven. Schade wordt zo milieuvriendelijker en vaak ook sneller verholpen. Is duurzaam herstellen niet mogelijk? Of herstel je de schade liever zelf? Dan krijg je een schadevergoeding uitgekeerd.

Lees meer over duurzaam herstellen van schade

Groene Keuze Consumentenbond 2023

De duurzame verzekeringen via ASN Bank zijn bij de jaarlijkse test van de Consumentenbond als 'Groene Keuze' gekwalificeerd. Zowel de Woonhuisverzekering, de Inboedelverzekering als de Aansprakelijkheidsverzekering kregen de hoogste scores op het gebied van duurzaamheid in de test waarin de verzekeringen van zo’n 30 aanbieders zijn vergeleken.

Wat dekt de ASN Inboedelverzekering?

Met deze inboedelverzekering heb je keuze tussen een Basisdekking en een Topdekking.

Kies je dekking Basisdekking Topdekking
Schade door brand, bliksem, rook, lekkage en ontploffing

Schade door storm, neerslag, overstroming, vorst en sneeuwdruk

Schade door uitvallen van koelkasten en diepvriezers

Schade door inbraak, diefstal, plundering en vandalisme

Schade door overige oorzaken zoals omvallende bomen

Vervangend onderdak

Noodvoorzieningen, opruimingskosten en saneringskosten

Cyberincidenten

Vallen en omstoten van spullen

Extra keuzes bij de inboedelverzekering

Naast de keuze tussen de Basisdekking en de Topdekking is het ook mogelijk de verzekering aan te passen naar je eigen wensen.

  • Eigen risico aanpassen

Kies je eigen risico van €0, € 100 of € 500. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie. Voor schade door storm aan huurders- of eigenarenbelang geldt altijd een eigen risico van € 75.

  • Verhoog het verzekerde bedrag

Je kunt het verzekerde bedrag verhogen voor sieraden, bijzondere bezittingen en huurders- of eigenarenbelang. Zo kun je voorkomen dat je een te laag bedrag verzekerd. Let op: sieraden zijn tot € 20.000 mee te verzekeren, bijzondere bezittingen en sieraden samen tot € 50.000 en huurders- of eigenarenbelang tot € 6.000.

Wil je precies weten in welke situaties schade wel of niet verzekerd is? Lees dan de voorwaarden

Kosten ASN Inboedelverzekering

Een duurzame schadeverzekering is niet duurder dan een normale verzekering. De premie betaal je per maand. Je premie is gebaseerd op de regio waar je huis staat, de dakbedekking en het vloeroppervlak van je huis. En wordt ook bepaald door de door jou gekozen extra dekkingen en eigen risico.

Duurzaam verzekeren via ASN Bank bij a.s.r.

Wij zijn bemiddelaar voor jouw verzekeringen bij a.s.r. en ontvangen daarvoor van a.s.r. een vergoeding (provisie). Bij ons bereken je de premies, vraag je de verzekering aan en kun je iets wijzigen in je verzekering. Heb je schade? Dan handelt a.s.r. dit verder met je af.

Hoe de samenwerking met a.s.r. precies werkt lees je hier: duurzaam verzekerd via ASN Bank (pdf). Wil je meer weten over hoe je ons kunt bereiken? Of heb je vragen over onze dienstverlening? Dit lees je in de dienstenwijzer (pdf) van ASN Bank.

De voorwaarden en documenten

Wil je nog meer informatie over de ASN Inboedelverzekering? In de verzekeringskaart en de voorwaarden is alles te vinden.

Dit is een particuliere inboedelverzekering. Deze verzekering is niet geschikt als je zzp'er bent of deze verzekering voor je bedrijf wilt afsluiten. Of als je schade aan je woonhuis wilt verzekeren.

ASN Inboedelverzekering aanvragen

Vraag snel en gemakkelijk je inboedelverzekering online aan. De verzekering betaal je per maand en kun je opzeggen wanneer je wilt.

Bereken je premie

Schade melden of verzekering wijzigen

Schade melden doe je via de website van a.s.r. Je verzekering opzeggen of wijzigen, bijvoorbeeld omdat je verhuisd bent? Een wijziging doorgeven doe je makkelijk met één van onze formulieren.

Lees meer over verzekeren

Meer lezen over duurzaam verzekeren via ASN Bank? Lees dan verder over:

,
waarmee kunnen we je helpen?