Schade melden

Het kan natuurlijk een keer gebeuren: je hebt schade. Vervelend, en we snappen dat je de schade snel wilt melden of opgelost wilt hebben. Schade melden doe je direct online bij a.s.r. Zij nemen binnen 10 dagen contact met je op.

Direct schade melden

Zo meld je schade

 1. Als nodig, doe eerst aangifte bij de politie.
 2. Meld daarna de schade bij a.s.r. Dit kan online of bel met (030) 278 00 00.
 3. Zorg ervoor dat de schade in de tussentijd niet groter wordt.

Wees eerlijk over de schade

Beschrijf de schade altijd eerlijk. Er is sprake van fraude als je meer declareert dan de daadwerkelijke schade. Of als je bedragen verandert op een rekening. Om bijvoorbeeld een hogere uitkering te krijgen dan waar je recht op hebt. Bij fraude worden er passende maatregelen genomen. Lees meer over het fraudebeleid van a.s.r.

Waarom schade melden bij a.s.r?

Samen met a.s.r. willen we de schadeverzekeringswereld verder verduurzamen. Wij, ASN Bank, zijn de intermediair voor jouw duurzame verzekering. Bij ons bereken je de premies, sluit je de verzekering af en kun je iets wijzigen in je verzekering.

Heb je schade? Dan handelt a.s.r. dit rechtstreeks verder met je af. Bij afhandeling van de schade houdt a.s.r zich aan de Gedragscode Verzekeraars. Het Verbond van Verzekeraars heeft de kernwaarden en gedragsregels van financiƫle instellingen in deze gedragscode beschreven.

Hoe de samenwerking met a.s.r. precies werkt lees je hier (pdf). Wil je meer weten over hoe je ons kunt bereiken? Of heb je vragen over onze dienstverlening? Dit lees je in de dienstenwijzer (pdf) van ASN Bank.

Direct schade melden

   Dit gebeurt er na je schademelding

   Schade gemeld? Dan gaat a.s.r. voor je aan de slag:

   Beoordelen

   Na ontvangst van de schademelding gaat a.s.r. aan de slag. Geef alle informatie door die nodig is om de schade te kunnen bepalen. Bij ingewikkelde schade kan het nodig zijn dat een schade-expert eerst onderzoek doet om de schade te beoordelen. Die kent de voorwaarden van je verzekering en weet dus precies waar je allemaal recht op hebt.

   Herstellen

   Als het mogelijk is en jij dat wilt, wordt de schade hersteld op een duurzame manier. a.s.r. regelt dit voor jou met een van de bedrijven uit hun duurzaam herstelnetwerk. Alle bedrijven in dit netwerk hebben het keurmerk Groen Gedaan! Alles wordt dan rechtstreeks met hen afgehandeld. Dat is wel zo makkelijk.

   Wil je je schade laten herstellen door een zelf gekozen bedrijf? Dan heb je een offerte nodig of een expert.

   Lees meer over duurzaam herstellen

   Betalen

   In andere gevallen kan de schade meteen vergoed worden. Het kan voorkomen dat de schade niet direct aan jou vergoed wordt, maar meteen aan de benadeelde. Houd er rekening mee dat je wel een eigen risico kan hebben.

   Verhalen eigen risico

   Heb je een eigen risico? En is de aansprakelijke tegenpartij bekend? Dan wordt er hard gewerkt om het eigen risico te verhalen.

   Lees ook de polisvoorwaarden

   Wil je precies weten waarvoor je bent verzekerd? Lees dan de polisvoorwaarden en de clausules op het polisblad van je verzekering. Je vindt de polisvoorwaarden wanneer je inlogt in Online Bankieren. Lees de productvoorwaarden op de de productpagina's van onze verzekeringen.
   Voorwaarden ASN Woonhuisverzekering
   Voorwaarden ASN Aansprakelijkheidsverzekering
   Voorwaarden ASN Inboedelverzekering

   ,
   waarmee kunnen we je helpen?