ASN Jeugdsparen

  • Sparen voor de toekomst van je kind of kleinkind
  • Flexibel inleggen: zoveel je wilt en wanneer je wilt
  • Op de 18e verjaardag komt het spaargeld vrij

0,90% rente*

Open nu

Voorwaarden

* Variabele rente op jaarbasis vanaf 16-05-2019 (rentewijzigingen voorbehouden).

Sparen voor de toekomst van je kind

Je kind een financieel steuntje in de rug geven op zijn of haar 18e verjaardag is geen overbodige luxe. Voor een studie, een wereldreis, of misschien wel de aankoop van een woning. Met ASN Jeugdsparen open je eenvoudig een spaarrekening voor je kind en leg je flexibel geld in. Begin nu al met sparen voor een goede start later.

Jouw geld bespaart CO2-uitstoot

Het Databeessie denkt alleen in cijfers. Zo heeft hij uitgerekend dat je met € 1.000 op een rekening ASN Jeugdsparen jaarlijks net zoveel CO2 bespaart als wanneer je 11 volgroeide bomen in je tuin hebt. Bekijk hoeveel CO2-uitstoot je met andere bedragen bespaart.

Voordelen van ASN Jeugdsparen

1. Het spaargeld komt vrij op 18e verjaardag

De rekening ASN Jeugdsparen staat op naam van je kind. Er kan alleen tussentijds worden opgenomen bij aantoonbare studiekosten vanaf het voortgezet onderwijs of bij overlijden. Op de 18e verjaardag krijgt je kind als enige de beschikking over het spaargeld.

2. Makkelijk inleggen en belastingvrij schenken

Met ASN Jeugdsparen mag je zoveel inleggen als je wilt en wanneer je wilt. Bijvoorbeeld maandelijks een vast bedrag. Jaarlijks mag je een bepaald bedrag belastingvrij schenken aan je kinderen of kleinkinderen. Lees hierover de regels van de Belastingdienst. Het spaargeld van minderjarigen wordt voor de inkomstenbelasting bij het eigen vermogen van de ouders geteld.

3. Opa en oma opgelet!

Een spaarrekening openen voor je kleinkind kan natuurlijk ook. Let er dan wel op dat je bij het openen van de rekening de gegevens van de ouders of wettelijk vertegenwoordigers invult. En houd er rekening mee dat de ouders of wettelijk vertegenwoordigers de overeenkomst moeten ondertekenen.

Rekening openen voor je kind

Wil je een rekening openen voor je kind? Dat kan bij ASN Bank. Naast ASN Jeugdsparen hebben we ook nog andere betaal- en spaarrekeningen voor je kind.

Bekijk alle ASN Kinderrekeningen

Voorwaarden ASN Jeugdsparen

In de voorwaarden lees je wat je van ons kunt verwachten en wat wij van jou verwachten.

Flexibel sparen voor de toekomst van je kind. Open nu een rekening ASN Jeugdsparen.

Open nu


ASN Jeugdsparen helpt meer kinderen

Met ASN Jeugdsparen investeer je ook in de toekomst van andere kinderen. We doneren een percentage van 0,1% over het gemiddelde spaartegoed in een kalenderjaar op alle rekeningen ASN Jeugdsparen samen. Dit bedrag is minimaal € 100.000 en maximaal € 150.000 per partner en gaat naar kinderprojecten van War Child en het Nationaal Fonds Kinderhulp. Over 2019 is dit samen in totaal de maximale € 300.000. Zo steun je kinderprojecten in Nederland en Afrika zonder dat het je iets kost.

Alles over de projecten voor kinderen

, waarmee kunnen we je helpen?