ASN Jeugdsparen

  • Sparen voor de toekomst van je kind of kleinkind
  • Flexibel inleggen: zoveel je wilt en wanneer je wilt
  • Op de 18e verjaardag komt het spaargeld vrij

0,90% rente

Open nu


Sparen voor de toekomst van je kind

Je kind een financieel steuntje in de rug geven op zijn of haar 18e verjaardag is geen overbodige luxe. Voor een studie, een wereldreis, of misschien wel de aankoop van een woning. Met ASN Jeugdsparen open je eenvoudig een spaarrekening voor je kind en leg je flexibel geld in. Begin nu al met sparen voor een goede start later.

Maak van je spaargeld GroeiGeld

Beleggen voor je kind

Je kunt natuurlijk een spaarrekening openen voor je kind, maar je kunt ook beginnen met beleggen voor je kind. Mogelijk levert dat op de langere termijn meer op dan sparen.

Lees meer over de mogelijkheden van beleggen voor je kind.

Dit doen we met het geld op je rekening

Benieuwd hoe wij werken aan een nieuwe, duurzame wereld? Met het geld dat je op je rekeningen hebt staan verstrekken wij leningen en beleggingen. Alleen aan landen, bedrijven en organisaties die duurzaamheid stimuleren.

Lees meer

Voordelen van ASN Jeugdsparen

1. Het spaargeld komt vrij op de 18e verjaardag

De rekening ASN Jeugdsparen staat op naam van je kind. Er kan alleen tussentijds worden opgenomen bij aantoonbare studiekosten vanaf het voortgezet onderwijs of bij overlijden. Op de 18e verjaardag krijgt je kind als enige de beschikking over het spaargeld.

2. Makkelijk inleggen en belastingvrij schenken

Met ASN Jeugdsparen mag je zoveel inleggen als je wilt en wanneer je wilt. Bijvoorbeeld maandelijks een vast bedrag. Jaarlijks mag je een bepaald bedrag belastingvrij schenken aan je kinderen of kleinkinderen. Lees hierover de regels van de Belastingdienst. Het spaargeld van minderjarigen wordt voor de inkomstenbelasting bij het eigen vermogen van de ouders geteld.

3. Opa en oma opgelet!

Een spaarrekening openen voor je kleinkind, wat een leuk idee! Let wel op dat een ouder of wettelijk vertegenwoordiger de rekening moet aanvragen.

Rekening openen voor je kind

Wil je een rekening openen voor je kind? Dat kan bij ASN Bank. Naast ASN Jeugdsparen hebben we ook nog andere betaal- en spaarrekeningen voor je kind.

Bekijk alle ASN Kinderrekeningen

Voorwaarden ASN Jeugdsparen

In de voorwaarden lees je wat je van ons kunt verwachten en wat wij van jou verwachten.

Duurzaamheidstips voor kinderen

Een kleine wereldverbeteraar in huis? Ga dan aan de slag met onze knutseltips of met het ASN Spreekbeurtpakket.

Direct aan de slag

Flexibel sparen voor de toekomst van je kind. Open nu een rekening ASN Jeugdsparen.

Open nu

ASN Jeugdsparen helpt meer kinderen

Met ASN Jeugdsparen investeer je ook in de toekomst van andere kinderen. Zonder dat het je iets extra’s kost steun je kinderprojecten in Nederland en Afrika. Lees hoe je direct bijdraagt via ASN Jeugdsparen.


,
waarmee kunnen we je helpen?