ASN Studentenrekening

 • Speciaal voor studenten van 17 tot 26 jaar
 • Makkelijk bankieren met de handige app
 • Met gratis mobiel betalen app
 • Rente over je saldo
 • Kies voor duurzaamheid

Gratis*

Open nu

*Soms betaal je wel kosten voor het gebruik van je betaalrekening. Een overzicht van alle kosten vind je in de Tarievenwijzer.

Voor hetzelfde geld word je een duurzame student

Skateboarden, bier drinken en bankieren. Op het eerste gezicht random bezigheden. Maar wat als je kunt vertellen dat de skateboards gemaakt zijn van gerecyclede flessendoppen en het bier van regenwater – powered by jouw bank? En de ASN Studentenrekening is een prima betaalrekening voor je dagelijkse bankzaken. Met een handige app én rente over je saldo. En je kan zelf je pincode kiezen voor je betaalpas. Het aanhouden van de rekening is natuurlijk gratis. Wel betaal je soms andere kosten, bijvoorbeeld als je buiten Europa betaalt of contant geld opneemt met je betaalpas.

Goed om te weten: het is niet mogelijk om deze rekening met iemand te delen.

Dit doen we met het geld op je rekening

Benieuwd hoe wij werken aan een nieuwe, duurzame wereld? Met het geld dat je op je rekeningen hebt staan verstrekken wij leningen en beleggingen. Alleen aan landen, bedrijven en organisaties die duurzaamheid stimuleren.

Lees meer

Voordelen van de ASN Studentenrekening

1. Rente over je saldo: 0,01%

Met een ASN Studentenrekening krijg je 0,01% variabele rente over je saldo. De rente is op jaarbasis en geldt vanaf 05-03-2020 (rentewijzigingen voorbehouden).

2. Mobiel bankieren

Je telefoon heb je altijd bij je. Dus je bankrekening ook. Met de ASN Mobiel Bankieren app stuur je snel dat betaalverzoek naar je vrienden. Log in met een code, vingerafdruk of gezichtsherkenning.
Lees meer

3. Gratis mobiel betalen app

Heb je een Android telefoon met NFC chip? Dan kun je gratis met de app ASN Mobiel Betalen afrekenen. Heb je een iPhone en ben je 16 jaar of ouder? Dan is Apple Pay ook mogelijk.
Lees meer

Apple Pay bij ASN Bank

Geen betaalpas en contant geld meer nodig om te betalen. Dat kan nu met Apple Pay. In een paar stappen heb je het geïnstalleerd.

Direct aan de slag

Kosten ASN Studentenrekening

Aanhouden van de betaalrekening
Gratis
Vervangende ASN Betaalpas
Gratis
Rood staan
Op aanvraag
App Mobiel Betalen
Gratis

Soms betaal je wel kosten voor het gebruik van je betaalrekening. Een overzicht van alle kosten vind je in de Tarievenwijzer.

Drie dagen renteloos rood staan

Op de ASN Studentenrekening mag je drie dagen per maand rood staan tot maximaal € 250 zonder dat je rente moet betalen. Wij begrijpen namelijk heel goed dat je soms aan het eind van je geld een stukje maand over hebt. Zo heb je even de tijd om je geldzaken op orde te krijgen, zonder dat het je iets extra’s kost. Heb je langer nodig dan drie dagen? Dan moet je dat eerst bij ons aanvragen. Of dat mogelijk is, hangt onder meer af van je inkomen. Na drie dagen betaal je het normale rentetarief voor roodstand.

Meer informatie over rood staan

Ben je jonger dan 18 jaar?

Als je jonger bent dan 18 jaar, kun je niet zelf een rekening openen. Dat moet een van je ouders of je wettelijke vertegenwoordiger doen. Je ouders kunnen toezicht houden op je rekening met ASN Online Bankieren en ASN Mobiel Bankieren. Je mag niet rood staan op je rekening als je nog geen 18 jaar bent.

Voorwaarden ASN Studentenrekening

In de voorwaarden lees je wat je van ons kunt verwachten en wat we van jou verwachten.

Open een ASN Studentenrekening. Mét rente over je saldo.

Open nu

Goed om te weten

   ,
   waarmee kunnen we je helpen?