ASN Studentenrekening

  • Speciaal voor studenten van 17 tot 26 jaar
  • Makkelijk bankieren met de handige app
  • Met gratis mobiel betalen app
  • Rente over je saldo
  • Kies voor duurzaamheid

Gratis

Open nu

Voor hetzelfde geld word je een duurzame student

Skateboarden, bier drinken en bankieren. Op het eerste gezicht random bezigheden. Maar wat als je kunt vertellen dat de skateboards gemaakt zijn van gerecyclede flessendoppen en het bier van regenwater – powered by jouw bank? En de ASN Studentenrekening is een prima betaalrekening voor je dagelijkse bankzaken. Met een handige app én rente over je saldo. En je kan zelf je pincode kiezen voor je betaalpas. De rekening is natuurlijk gratis. Let wel op als je contant geld opneemt of betaalt in het buitenland, want daar betaal je soms kosten voor.

Dit doen we met het geld op je rekening

Benieuwd hoe wij werken aan een nieuwe, duurzame wereld? Met het geld dat je op je rekeningen hebt staan verstrekken wij leningen en beleggingen. Alleen aan landen, bedrijven en organisaties die duurzaamheid stimuleren.

Lees meer

Voordelen van de ASN Studentenrekening

1. Rente over je saldo: 0,01%

Met een ASN Studentenrekening krijg je 0,01% variabele rente over je saldo. De rente is op jaarbasis en geldt vanaf 05-03-2020 (rentewijzigingen voorbehouden).

2. Mobiel bankieren

Als je veel van huis bent, is het fijn dat je met je mobiel bij je rekeningen kunt en geld kunt overmaken. Met de app ASN Mobiel Bankieren kan dat. Je logt in met een code of met je vingerafdruk. Zo sta je nooit meer zenuwachtig in de rij voor de kassa.

3. Gratis mobiel betalen app

Heb je een telefoon met nieuwere Android versie en NFC chip? Dan kun je gratis mobiel betalen met de app ASN Mobiel Betalen.

Kosten ASN Studentenrekening

Aanhouden van de betaalrekening
Gratis
Vervangende ASN Betaalpas
Gratis
Rood staan
Op aanvraag
Mobiel betalen
Gratis

Drie dagen renteloos rood staan

Op de ASN Studentenrekening kun je rood staan tot maximaal € 250. Dat moet je wel aanvragen. Je mag dan drie dagen per maand rood staan zonder dat je rente moet betalen. Wij begrijpen namelijk heel goed dat je soms aan het eind van je geld een stukje maand over hebt. Zo heb je even de tijd om je geldzaken op orde te krijgen, zonder dat het je iets extra’s kost. Heb je langer nodig dan drie dagen? Dan betaal je het normale rentetarief voor roodstand.

Meer informatie over rood staan

Ben je jonger dan 18 jaar?

Als je jonger bent dan 18 jaar, kun je niet zelf een rekening openen. Dat moet een van je ouders of je wettelijke vertegenwoordiger doen. Je ouders kunnen toezicht houden op je rekening met ASN Online Bankieren en ASN Mobiel Bankieren.

Voorwaarden ASN Studentenrekening

In de voorwaarden lees je wat je van ons kunt verwachten en wat we van jou verwachten.

Open een ASN Studentenrekening. Mét rente over je saldo.

Open nu

Goed om te weten

    , waarmee kunnen we je helpen?