ASN Hypotheek - Verduurzaming

Informatie voor adviseurs

Sinds de oprichting van ASN Bank in 1960 bankieren wij op maatschappelijk verantwoorde manier. We stimuleren al vele jaren duurzame ontwikkeling. Op deze pagina vind je alle informatie over de ASN Hypotheek en ASN Duurzaam Wonen. Zo kun je de wens van klanten die hun woning energiezuiniger willen maken of die vragen naar een duurzame geldverstrekker meenemen in je advies.

Duurzaamheid voor iedereen

ASN Bank wil duurzaamheid voor iedereen bereikbaar maken. Met het geld van onze klanten, investeren we in duurzame ontwikkeling. Zo dragen we bij aan een wereld waar mensen veilig en gezond kunnen leven en de natuur wordt beschermd, nu en in de toekomst. Ook in 2023 stond ASN Bank op de eerste plaats in de Eerlijke Bankwijzer. Lees meer over de duurzame missie van ASN Bank of over onze duurzame partners.

Tweede klantvriendelijkste bank 2024

In mei 2024 bekroonde onderzoeksbureau MarketResponse ASN Bank als tweede klantvriendelijkste bank van Nederland. Daar zijn we ontzettend trots op.
ASN Bank Klantvriendelijkste bank van Nederland 2023

Kenmerken ASN Hypotheek en ASN Duurzaam Wonen

De ASN Hypotheek biedt voordelen voor iedereen die:

  • Een hypotheek wil bij een duurzame bank.
  • De (nieuwe) woning duurzamer wil maken.
  • Een nieuwbouwwoning of een bestaande woning koopt met een definitief energielabel A of hoger.

ASN Duurzaam Wonen is een optioneel leningdeel dat in combinatie met de ASN Hypotheek kan worden afgesloten voor het verduurzamen van de woning. Hiermee kan je voor de klant bepaalde energiebesparende maatregelen vanaf € 2.500 tot € 30.000 financieren tegen een lagere rente.

Actuele hypotheekrente

Bekijk de verschillende rentetarieven voor de ASN Hypotheek, ASN Duurzaam Wonen en een overbruggingskrediet. Als je voor de klant het leningdeel ASN Duurzaam Wonen afsluit of een (nieuwbouw)woning financiert met minimaal energielabel A, dan kan de klant een korting op de rente van de ASN Hypotheek krijgen.

Een hypotheekoplossing voor vrijwel elke situatie

Elke situatie en elke klant is anders. Daarom zoeken wij naar de beste hypotheekoplossingen die passen bij de situatie van de klant. Wij vinden het belangrijk dat iedereen kan wonen op een passende en verantwoorde manier. Er is vaak meer mogelijk dan je misschien denkt. In de meeste gevallen past dat binnen ons reguliere productaanbod. In sommige situaties is maatwerk nodig. Twijfel je of het past? Ga dan in gesprek met een acceptant en bespreek of maatwerk een optie is.

Dezelfde service als BLG Wonen

Het aanvraagproces voor de ASN Hypotheek verloopt op dezelfde manier als voor de BLG Hypotheek. De voorbespreekdesk is er ook voor de ASN Hypotheek. Voor vragen kun je terecht bij jouw vertrouwde acceptatieteam of rayonmanager van BLG Wonen. Op Mijn Kantoor vind je nog meer informatie over de ASN Hypotheken. Heb je al een aanstelling om de ASN Hypotheek te adviseren? Lees hier alle informatie voor adviseurs.

Taxaties en meer via Fitrex

Een taxatie aanvragen voor je klant kan een tijdrovende klus zijn. Fitrex biedt daarom het Taxatie Management Systeem, een platform waar je snel en makkelijk een onafhankelijke taxatie aanvraagt. En dat geldt ook voor desktoptaxaties, bouwtechnische keuringen, energieadviezen, energielabels en bankgaranties. Kortom alle diensten die nodig zijn rond de aan- en verkoop van de woning. Fitrex heeft een landelijk netwerk en koppelt het te beoordelen onderpand aan een taxateur of specialist in de buurt, die het vervolgens beoordeelt. De service van Fitrex kent meerdere voordelen. De doorlooptijden zijn kort, je kan als adviseur gedurende het hele proces de status volgen en je bepaalt zelf de hoogte van je eigen vergoeding. Heb je nog geen login voor het Taxatie Management Systeem? Neem dan contact op met Fitrex via 020 – 262 38 88​ of info@fitrex.nl.

Ook de ASN Hypotheek adviseren?

Heb je nog geen aanstelling om de ASN Hypotheek te adviseren? Meer dan 600 adviseurs gingen je al voor. Je kunt bij ons terecht als je op zoek bent naar een duurzame geldverstrekker. We helpen je graag verder. De BLG Wonen collega’s van Klant & Adviseur Relaties staan voor je klaar. Neem contact op via 046 – 478 81 85 of via adviseur@blg.nl.

Nieuwsbrieven

Klanten van ASN Bank ontvangen zo’n 10 keer per jaar de ASN Nieuwsbrief. Deze staat niet alleen vol met informatie over onze bankproducten, maar ook met duurzame inspiratie én duurzame aanbiedingen. Ook niet-klanten kunnen duurzame inspiratie van ons ontvangen via onze nieuwsbrief Vanaf Hier. Meld je hier gratis aan voor deze nieuwsbrief.

Vanaf Hier Logo

Meer lezen over hypotheken

Toe aan nog meer informatie? Dat hebben we voor je. Lees verder over deze onderwerpen:

, waarmee kunnen we je helpen?