Groen beleggen

Bij groen beleggen beleg je in groenprojecten voor het behoud en de verbetering van klimaat, milieu en natuur. En je hebt mogelijk belastingvoordeel met groen beleggen.

Groene beleggingen bij ASN Bank

Het is bij ASN Bank mogelijk om te beleggen in een groenfonds, namelijk het ASN Groenprojectenfonds. Dit groenfonds belegt in groenprojecten die door de overheid zijn erkend. Een groenfonds belegt minstens 70% van het fondsvermogen in aangewezen groenprojecten. De projecten zitten in Nederland en in het buitenland.

Het ASN Groenprojectenfonds belegt in projecten door middel van: onderhandse leningen aan ondernemingen, (lokale) overheden, instellingen en non-profitorganisaties.

Het ASN Groenprojectenfonds belegt in groenprojecten die:

  • beleggen in groene energie;
  • duurzaam bouwen stimuleren;
  • de aanleg van bossen realiseren.

Lees meer over het ASN Groenprojectenfonds

Belastingvoordeel met groen beleggen

Als particuliere belegger heb je mogelijk een belastingvoordeel met groene beleggingen. Dit betekent dat je over het geld dat je belegt in het ASN Groenprojectenfonds geen box 3-belasting betaalt als de waarde van deze groene beleggingen binnen de vrijstelling blijft. Behalve op de vrijstelling heb je ook recht op extra heffingskorting. Voor fiscale partners geldt een dubbele vrijstelling.

Lees op Belastingdienst.nl meer over belastingvoordeel met groene beleggingen.

Lees hier meer over beleggen en de belastingdienst

Vergelijk de fondsen om te zien welk fonds bij jou past

Ook duurzaam beleggen in een van onze fondsen? Kies een beleggingsfonds dat het beste bij je wensen en mogelijkheden past. Kijk bijvoorbeeld naar de rendementen, risico’s, de strategie en doelen van een fonds.

Kies een duurzaam beleggingsfonds dat bij jou past

Met beleggen loop je risico en maak je kosten. Je kunt je inleg of een deel daarvan verliezen.

Meer lezen over beleggen

Twijfel je nog over beleggen en wil je meer weten over de verschillende duurzame beleggingsfondsen? Of weten wat er bij beleggen komt kijken? Lees dan ook:

De ASN Beleggingsfondsen
Beleggen voor beginners
Kosten van beleggen
Actief of passief beleggen

,
waarmee kunnen we je helpen?