Groen beleggen

Bij groen beleggen beleg je in groenprojecten voor het behoud en de verbetering van klimaat, milieu en natuur. En je hebt mogelijk belastingvoordeel met groen beleggen.

Groene beleggingen bij ASN Bank

Het is bij ASN Bank mogelijk om te beleggen in een groenfonds, namelijk het ASN Groenprojectenfonds. Dit groenfonds belegt in groenprojecten die door de overheid zijn erkend. Het groenfonds belegt minstens 70% van het fondsvermogen in aangewezen groenprojecten. De projecten zitten in Nederland en in het buitenland.

Het groenfonds belegt in projecten door middel van: onderhandse leningen aan ondernemingen, (lokale) overheden, instellingen en non-profitorganisaties.

Het ASN Groenprojectenfonds belegt in groenprojecten die:

  • beleggen in groene energie;
  • duurzaam bouwen stimuleren;
  • de aanleg van bossen realiseren.

Lees meer over het ASN Groenprojectenfonds

Belastingvoordeel met groen beleggen

Als particuliere belegger heb je mogelijk een belastingvoordeel met groene beleggingen. Dit betekent dat je over het geld dat je belegt in het ASN Groenprojectenfonds geen box 3-belasting betaalt als de waarde van je groene beleggingen binnen de vrijstelling blijft. In 2018 is dat een mogelijke vrijstelling van maximaal € 57.845.

Lees hier alles over vrijstelling op groene beleggingen

Financieel rendement

Naast duurzaam rendement is financieel rendement minstens zo belangrijk. De ASN Beleggingsfondsen hebben over de afgelopen jaren goede resultaten behaald. Mede dankzij onze duurzame keuzes. Experts als Morningstar en de Eerlijke Bankwijzer waarderen onze duurzaamheid hoog.

, waarmee kunnen we je helpen?