Groen beleggen

Bij groen beleggen beleg je in groenprojecten voor het behoud en de verbetering van klimaat, milieu en natuur. En je hebt mogelijk belastingvoordeel met groen beleggen.

Groene beleggingen bij ASN Bank

Het is bij ASN Bank mogelijk om te beleggen in een groenfonds, namelijk het ASN Groenprojectenfonds. Dit groenfonds belegt in groenprojecten die door de overheid zijn erkend. Het groenfonds belegt minstens 70% van het fondsvermogen in aangewezen groenprojecten. De projecten zitten in Nederland en in het buitenland.

Het groenfonds belegt in projecten door middel van: onderhandse leningen aan ondernemingen, (lokale) overheden, instellingen en non-profitorganisaties.

Het ASN Groenprojectenfonds belegt in groenprojecten die:

  • beleggen in groene energie;
  • duurzaam bouwen stimuleren;
  • de aanleg van bossen realiseren.

Lees meer over het ASN Groenprojectenfonds

Stap over met je beleggingen en krijg tot € 100 cadeau.*

Open voor 30 april 2021 een beleggingsrekening en stort € 10.000, dan krijg je € 100 cadeau. Een rekening openen en € 100 storten? Dan krijg je € 20 cadeau.

* Lees eerst de actievoorwaarden (pdf).

Belastingvoordeel met groen beleggen

Als particuliere belegger heb je mogelijk een belastingvoordeel met groene beleggingen. Dit betekent dat je over het geld dat je belegt in het ASN Groenprojectenfonds geen box 3-belasting betaalt als de waarde van je groene beleggingen binnen de vrijstelling blijft. Behalve op de vrijstelling heb je ook recht op extra heffingskorting. Voor fiscale partners geldt een dubbele vrijstelling.

Lees op Belastingdienst.nl meer over belastingvoordeel met groene beleggingen.

Lees hier mee over beleggen en de belastingdienst

Doe de fondsvergelijker om te zien welk fonds bij jou past

Ook duurzaam beleggen in het groenprojectenfonds? Of misschien wel in een ander duurzaam beleggingsfonds? Met onze fondsvergelijker krijg je inzicht in het verwachte resultaat van een beleggingsfonds bij een gemiddeld, goed en slecht scenario. Zo kun je een fonds kiezen dat past bij je wensen en mogelijkheden.

Kies een duurzaam beleggingsfonds dat bij jou past

Meer lezen over beleggen

Twijfel je nog over beleggen en wil je meer weten over de verschillende duurzame beleggingsfondsen? Of weten wat er bij beleggen komt kijken? Lees dan ook:

De ASN Beleggingsfondsen
Beleggen voor beginners
Beleggingstips
Actief of passief beleggen

, waarmee kunnen we je helpen?