ASN Beleggingsfondsen

  • Beleggen in goed presterende bedrijven die vooruit kijken
  • Beleggen in groene projecten en microfinanciering
  • Zero tolerance ten aanzien van wapens
  • Geen beleggingen in olie- en gasbedrijven

Open een beleggingsrekening

Met een beleggingsrekening bij ASN Bank beleg je zelf in beleggingsfondsen. De fondsmanager belegt jouw geld én dat van anderen. Het voordeel van beleggen in fondsen is dat we beleggen in veel verschillende beleggingen. Zo loop je veel minder risico. Je kiest bij ASN Bank uit twaalf verschillende beleggingsfondsen.

Wat zijn beleggingsfondsen?

In een beleggingsfonds zit geld van verschillende beleggers. Dit geld wordt belegd door onze ervaren fondsmanagers. Bijvoorbeeld in aandelen, obligaties of microkredieten.

Het voordeel van beleggen in verschillende bedrijven

Een beleggingsfonds kan beleggen in meer dan honderd verschillende bedrijven over de hele wereld. Dit kan je als particuliere belegger niet. Hoe meer bedrijven, hoe meer we het risico spreiden. Als het ene bedrijf een onverwachte tegenvaller heeft, heb je ook nog beleggingen in andere bedrijven.

Zo is het verstandiger om niet alleen in aandelen Philips te beleggen, maar in alle bedrijven gericht op gezondheidszorg. Het is nog verstandiger niet alleen in dit soort bedrijven te beleggen, maar ook in andere sectoren. Zoals in consumptiegoederen, techbedrijven en farmaciebedrijven.

De beleggingsfondsen van ASN Bank

Bij ASN Bank kies je uit twaalf verschillende duurzame beleggingsfondsen. We hebben zeven beleggingsfondsen en vijf mixfondsen. Door één of meer ASN Beleggingsfondsen te kiezen, investeer je in veel verschillende duurzame bedrijven, in groenprojecten of microkredieten.

Beleggingsfondsen vergelijken

Om deze fondsen goed te vergelijken, laten we je hieronder de rendementen, het risico en de kosten zien. De rendementen zijn na aftrek van alle kosten van het fonds. Bij het ASN Groenprojectenfonds heb je naast het rendement mogelijk ook een fiscaal voordeel.

Geïnteresseerd in een fonds? Lees dan ook de informatie op de fondspagina en de Essentiele beleggersinformatie (Ebi). Zo krijg je een goed beeld waarin het beleggingsfonds je geld belegt en de mate waarin je geld gespreid wordt over verschillende beleggingen. Bekijk en vergelijk de verschillende fondsen in het fondsenoverzicht.

Beleggingsfondsen

Beleggingsfonds Koers
19-01-2022
Nettorendement
3 jaar*
Nettorendement
5 jaar*
Nettorendement
vanaf de start
Risico
ASN Duurzaam Aandelenfonds 155,68 21,08% 12,48% 8,63% Het risico op beleggen is 6 op schaal van 7.
ASN Duurzaam Obligatiefonds 27,31 0,44% 0,24% 3,12% risico-beleggen-3-streepjes
ASN Milieu & Waterfonds 52,13 28,20% 13,82% 4,46% Het risico op beleggen is 6 op schaal van 7.
ASN Duurzaam Small & Midcapfonds 57,96 22,76% 13,42% 7,14% Het risico op beleggen is 6 op schaal van 7.
ASN Groenprojectenfonds 24,92 0,60% 0,14% 2,39% risico-beleggen-2-streepjes
ASN Microkredietfonds 53,52 0,39% 1,15% 2,67% risico-beleggen-3-streepjes
ASN Biodiversiteitsfonds 24,85 - - - risico-beleggen-5-streepjes
* De gemiddelde nettorendementen per jaar (berekend per 31 december 2021) zijn na aftrek van de kosten van het fonds. Klik op een fonds voor meer informatie over de kosten..

Duurzame mixfondsen

Met de ASN Duurzame Mixfondsen beleg je gespreid in aandelen en obligaties. Bepaal zelf hoeveel risico jij aanvaardbaar vindt om kans te maken op een hogere opbrengst.

Beleggingsfonds Koers
19-01-2022
Nettorendement
3 jaar**
Nettorendement
5 jaar**
Nettorendement
vanaf de start
Risico
ASN Duurzaam Mixfonds Zeer Defensief 52,61 2,54% 1,65% 3,49% risico-beleggen-3-streepjes
ASN Duurzaam Mixfonds Defensief 56,99 5,84% 3,46% 5,16% risico-beleggen-3-streepjes
ASN Duurzaam Mixfonds Neutraal 62,93 10,20% 5,94% 7,39% risico-beleggen-4-streepjes
ASN Duurzaam Mixfonds Offensief 71,77 15,67% 9,06% 10,18% risico-beleggen-5-streepjes
ASN Duurzaam Mixfonds Zeer Offensief 78,68 20,26% 11,57% 12,38% risico-beleggen-5-streepjes
** Dit fonds is opgericht op 10 januari 2017. De beleggingspools waarin dit fonds belegt bestaan al veel langer. De getoonde resultaten die behaald zijn vóór de introductie van het fonds op 10 januari 2017 zijn op basis van gesimuleerde resultaten van deze beleggingspools. Deze geven de gecumuleerde historische resultaten weer van de portefeuille van het fonds in de samenstelling op de introductiedatum. De gemiddelde nettorendementen per jaar (berekend per 31 december 2021 ) zijn na aftrek van de kosten van het fonds. Klik op een fonds voor meer informatie over de kosten.

De voordelen van een beleggingsfonds

Beleggen in een beleggingsfonds is iets voor jou als je:

  • jouw geld op een praktische manier wilt verdelen zodat je minder risico loopt;
  • de kennis van onze beleggingsexperts wilt inzetten voor jouw geld;
  • de beleggingsportefeuille wilt samenstellen met beleggingsfondsen op basis van je eigen inzichten.

Kies je liever voor het gemak van één optimaal gespreid duurzaam mixfonds en de ondersteuning van de doelplanner? Dan past ASN Doelbeleggen misschien beter bij jou.

De voordelen van een mixfonds

Mixfondsen zijn beleggingsfondsen die zowel in aandelen als in obligaties beleggen. Ook dit zorgt weer voor minder risico. Een obligatie is een verhandelbare lening aan een overheid of bedrijf. In ruil voor die lening keert het bedrijf of overheid rente uit. Obligaties hebben een einddatum. Op deze datum wordt de volledige lening terugbetaald. Meestal is het risico van obligaties lager dan bij aandelen.

De vijf duurzame mixfondsen van de ASN Bank beleggen naast aandelen en obligaties ook in microkredieten. Dit zorgt voor nog minder risico. Daarnaast beleg je hiermee in eerlijke kansen voor ondernemers in minder ontwikkelde landen.

Meer lezen over beleggen?

Heb je nog niet eerder belegd? Of wil je meer weten over waarom je bij ASN Bank duurzaam kunt beleggen? Lees dan meer over:

Kosten van beleggen
Beleggen voor beginners
De risico's van beleggen
Duurzaam beleggen
Overstappen naar ASN Bank met je beleggingen

, waarmee kunnen we je helpen?