Beleggen met kleine bedragen

Beleggen met een klein bedrag? Geen probleem. Je hebt niet veel geld nodig om te beleggen. Bij ASN Bank beleg je al met bijvoorbeeld € 20. Meer kan natuurlijk ook. Heb je geld voor langere tijd beschikbaar naast je spaarrekening? Dan is beleggen misschien wel iets voor jou. Ook met een klein bedrag kun je bij ons vermogen opbouwen.

Bereken wat beleggen met een klein bedrag kan opleveren

Beleggen met kleingeld

Veel mensen denken dat je alleen kunt beleggen als je al veel geld hebt. Maar dat klopt niet. Beleggen kan met elk bedrag. Dus ook met je kleingeld. Als je maar belegt met geld dat je echt over hebt. Klein beginnen is zelfs goed om ervaring op te doen.

Met beleggen loop je risico en maak je kosten. Je kunt je inleg of een deel daarvan verliezen.

Inleg met € 20

Bij ASN Bank kun je beleggen met grote én kleine bedragen, bijvoorbeeld met € 20. Je kunt in één keer een bedrag inleggen. Of je kunt periodiek beleggen. Bijvoorbeeld elke maand of elk kwartaal. Zo kun je met kleine bedragen een mooi vermogen opbouwen op de lange termijn.

Beleggen goed alternatief voor sparen

Als je langere tijd regelmatig kleine bedragen belegt, bouw je bijna vanzelf aan je vermogen. Met sparen kan dat ook. Wat is dan het verschil? Met beleggen loop je meer risico. Maar hier staat tegenover dat je op de lange termijn een hoger rendement mag verwachten dan bij sparen. Op korte termijn kan je belegde vermogen minder waard worden. Daarom is het verstandig altijd spaargeld achter de hand te hebben voor (onverwachte) uitgaven op korte termijn.

Bij ASN Bank kun je op twee manieren beleggen: via ASN Themabeleggen en ASN Gespreid Beleggen. Alle twee zijn geschikt voor als je een klein bedrag wilt beleggen. Met onze keuzehulp kom je erachter of beleggen bij ASN Bank mogelijk iets voor jou is.

Keuzehulp: welke beleggingsvorm past bij mij?

Een beleggingsrekening openen om zelf te beleggen

Met ASN Themabeleggen kun je beleggen in alle duurzame ASN Beleggingsfondsen. Je kiest zelf in welke fondsen je belegt. Door te beleggen in één of meerdere fondsen spreid je je beleggingen, en dus ook het risico van je beleggingen. Je kunt je belegging in een fonds elk moment verkopen of ruilen voor een ander ASN Beleggingsfonds.

Van een klein bedrag naar een groter doel

Ga je ASN Gespreid Beleggen? Dan kies je één mixfonds dat past bij jouw beleggingsdoel met het risico dat je met je beleggingen wilt lopen. Je bepaalt welk deel je belegt en welk deel je spaart.

De handige ASN Beleggingsplanner rekent voor je uit wat je moet inleggen om jouw doel te behalen. Of andersom: welk doel je kunt behalen met jouw inleg. Ook ASN Gespreid Beleggen kun je doen met een klein bedrag.

Rendement van beleggen met een klein bedrag

Wat levert beleggen met kleine bedragen nu op? Op het eerste gezicht niet veel. Maar als je het tien, twintig of dertig jaar volhoudt, kan het rendement aardig oplopen.

Bereken wat beleggen met een klein bedrag kan opleveren

Maandelijks € 100 beleggen is de meest populaire optie onder klanten van ASN Bank.

De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Kosten van beleggen met een klein bedrag

Beleg je een klein bedrag? Dan betaal je ook een klein bedrag aan kosten. Je betaalt per jaar maximaal 0,3% servicekosten over je beleggingen bij ASN Bank. Deze kosten dekken het gebruik van je beleggingsrekening en de aan- en verkoop van je beleggingen.

Je betaalt dus géén transactiekosten als je een fonds koopt of verkoopt. Daarnaast rekent de beheerder van het fonds kosten voor zijn werkzaamheden. Deze verrekent hij in de koers van het fonds. Je krijgt hier dus geen rekening voor. Lees meer over de kosten van beleggen bij ASN Bank.

Beleggen is geen speculeren

Beleggen wordt vaak verward met speculeren. Toch verschillen beide fundamenteel van elkaar. Met speculeren zoals in crypto’s en opties speculeer je op korte termijn prijsstijgingen. Je accepteert dat je hierbij veel risico loopt als de prijs voor jou de verkeerde kant op gaat.

Lees meer over speculeren of beleggen.

Verder lezen over beleggen

Beleggen met een kleine inleg kan een goede manier zijn om op langere termijn een mooi bedrag op te bouwen. Meer weten? Lees meer over:

Beginnen met beleggen
Beleggingstips
Sparen of beleggen
Zelf beleggen
3 meestgestelde vragen over beleggen
Speculeren of beleggen?
Beleggen en de Belastingdienst

,
waarmee kunnen we je helpen?