Beleggen met kleine bedragen

Beleggen met een klein bedrag? Geen probleem. Je hebt niet veel geld nodig om te beleggen. Bij ASN Bank beleg je al vanaf € 20. Meer kan natuurlijk ook. Heb je geld over dat je echt kunt missen, naast je spaarrekening? Dan is beleggen misschien wel iets voor jou. Ook met een klein bedrag kun je bij ons vermogen opbouwen.

Beleggen met kleingeld

Veel mensen denken dat je alleen kunt beleggen als je al veel geld hebt. Maar dat klopt niet. Beleggen kan met elk bedrag. Dus ook met je kleingeld. Als je maar belegt met geld dat je echt over hebt. Klein beginnen is zelfs goed om ervaring op te doen.

Inleg vanaf € 20

Bij ASN Bank kun je beleggen met grote én kleine bedragen, al vanaf € 20. Je kunt in één keer een bedrag inleggen. Of je kunt periodiek beleggen. Bijvoorbeeld elke maand of elk kwartaal. Natuurlijk word je niet echt rijk van beleggen met een kleine inleg. Maar je mag wel verwachten dat je geld groeit als je langere tijd belegt met kleine bedragen.

Beleggen goed alternatief voor sparen

Als je langere tijd regelmatig kleine bedragen belegt, bouw je bijna vanzelf een mooi bedrag op. Met sparen kan dat ook. Wat is dan het verschil? Met beleggen loop je meer risico. Maar het verwachte rendement kan hoger zijn dan bij sparen. Wel is het verstandig altijd spaargeld achter de hand te hebben voor (onverwachte) uitgaven op korte termijn.

Bij ASN Bank beleg je op twee manieren: via de ASN Beleggingsrekening en ASN Doelbeleggen. Alle twee zijn geschikt voor als je een klein bedrag wilt beleggen.

Een beleggingsrekening openen om zelf te beleggen

Met de ASN Beleggingsrekening kun je beleggen in alle duurzame ASN Beleggingsfondsen. Je kiest zelf in welke fondsen je belegt. Door te beleggen in meerdere fondsen spreid je je beleggingen, en dus ook het risico van je beleggingen. Je kunt je belegging in een fonds elk moment verkopen of ruilen voor een ander ASN Beleggingsfonds.

Lees meer over de ASN Beleggingsrekening

Van een klein bedrag naar een groter doel

Ga je ASN Doelbeleggen? Dan kies je één mixfonds dat past bij jouw beleggingsdoel met het risico dat je met je beleggingen wilt lopen. Je bepaalt welk deel je belegt en welk deel je spaart.

De handige ASN Doelplanner rekent voor je uit wat je moet inleggen om jouw doel te behalen. Of andersom: welk doel je kunt behalen met jouw inleg. Ook ASN Doelbeleggen doe je met een klein bedrag.

Rendement van beleggen met een klein bedrag

Wat levert beleggen met kleine bedragen nu op? Op het eerste gezicht niet veel. Maar als je het tien, twintig of dertig jaar volhoudt, kan het rendement aardig oplopen. De ASN Doelplanner rekent het voor je uit.

Ga naar de ASN Doelplanner

Kosten van beleggen met een klein bedrag

Beleg je een klein bedrag? Dan betaal je ook een klein bedrag aan kosten. Je betaalt per jaar maximaal 0,3% servicekosten over je beleggingen bij ASN Bank. Deze kosten dekken het gebruik van je beleggingsrekening en de aan- en verkoop van je beleggingen.

Je betaalt dus géén transactiekosten als je een fonds koopt of verkoopt. Daarnaast rekent de beheerder van het fonds kosten voor zijn werkzaamheden. Deze verrekent hij in de koers van het fonds. Je krijgt hier dus geen rekening voor. Lees meer over de kosten van beleggen bij ASN Bank.

Verder lezen over beleggen

Beleggen met een kleine inleg is een goede manier om op langere termijn een mooi bedrag op te bouwen. Zo maak je meteen kennis met beleggen. Meer weten? Lees meer over:

Beginnen met beleggen
7 beleggingstips
Sparen of beleggen
Zelf beleggen

, waarmee kunnen we je helpen?