Maandlasten verlagen

We helpen je graag om je hypotheek zo goed mogelijk te laten aansluiten bij je persoonlijke situatie. Wil je je maandbedrag verlagen? Dan zijn daarvoor verschillende mogelijkheden. Maar let op: als je minder rente betaalt, daalt je renteaftrek.

Lagere rente kiezen

Als je rentevastperiode afloopt, spreek je voor de volgende periode een nieuwe rente af. Hiervoor betaal je geen kosten. Je kiest eenvoudig een nieuwe rentevastperiode.Meer over een nieuwe rente kiezen bij einde rentevastperiode

Je kunt je rente ook aanpassen tijdens de rentevastperiode. Dat kan voordelig zijn als de huidige rente lager is dan de rente die je betaalt. Maar je betaalt voor deze aanpassing wel kosten: € 150 administratiekosten, advieskosten als je hulp wilt hebben van een adviseur plus een vergoeding voor de rente-inkomsten die we mislopen. Daardoor hoeft een lagere rente niet altijd voordeliger te zijn.

Meer over nieuwe rente kiezen voor einde rentevastperiode

Extra aflossen

Je kunt eenmalig een extra bedrag aflossen op je hypotheek. Dan dalen je maandlasten, want je gaat over een lager bedrag rente betalen. Heb je een annuïteiten- of lineaire hypotheek, dan daalt ook het bedrag dat je maandelijks aflost.

Heb je een aflossingsvrije hypotheek, dan kan extra aflossen verstandig zijn. Zo’n hypotheek los je in principe in één keer aan het eind van de looptijd af. Door eerder een deel af te lossen, verklein je de kans dat je aan het eind met een restschuld blijft zitten.

Meer over maandlasten berekenen

Meer over extra aflossen

Meer over aflossingsvrije hypotheek

Verlagen tariefgroep

Je hypotheek valt in een bepaalde tariefgroep. Als je hypotheek in een lagere tariefgroep valt, kom je in aanmerking voor een lagere rente. Denk je dat de tariefgroep van je hypotheek naar beneden kan? Maak dan een afspraak met een adviseur. Want deze aanpassing gaat niet vanzelf. De adviseur kan dan voor je uitrekenen of het gunstig is om de woningwaarde aan te leveren. Daarna kun je de marktwaarde van je huis aanpassen in ASN Online Bankieren. Je betaalt geen kosten voor deze wijziging.

Meer over de tariefgroepen

Rentemiddeling is niet mogelijk

Sommige geldverstrekkers bieden de mogelijkheid tot rentemiddeling aan. Zij vergelijken dan je vaste hypotheekrente met de actuele hypotheekrente. Als die rente lager is dan je eigen hypotheekrente, kun je het renteverschil middelen. Je hoeft dan niet in één keer de vergoeding voor het renteverlies van de bank te betalen. De bank verrekent deze vergoeding met de rente over de nieuwe rentevaste periode van de hypotheek. Deze rentemiddeling is bij de ASN Hypotheek niet mogelijk.

Advies over jouw situatie

Denk je dat je de tariefgroep van je hypotheek kunt aanpassen? Neem dan contact op met een adviseur voor een advies dat past bij je situatie.

Maak een afspraak

, waarmee kunnen we je helpen?