ASN Duurzaam Wonen

 • Optioneel leningdeel met lage rente voor het verduurzamen van je woning
 • Energiebesparende maatregelen financieren vanaf €2.500 tot € 30.000
 • Rentekorting op je ASN Hypotheek

Sluit je een ASN Hypotheek af? Als je energiebesparende maatregelen financiert met het leningdeel ASN Duurzaam Wonen, dan kun je rentekorting krijgen op je ASN Hypotheek.

Bereken je maximale hypotheek

Energiebesparende maatregelen: dit zijn de voordelen

Energie besparen in je nieuwe woning kan veel voordelen bieden.

 • Je woont na de verbouwing comfortabeler.
 • Je bespaart op energiekosten.
 • Je stoot minder CO2 uit.
 • Je huis wordt mogelijk meer waard.
 • Een verduurzaamde woning wordt vaak sneller verkocht.

Rentekorting op je ASN Hypotheek

Sluit je een ASN Hypotheek af en financier je energiebesparende maatregelen met het leningdeel ASN Duurzaam Wonen? Dan kan je korting op de rente van je ASN Hypotheek ontvangen. En op je leningdeel waarmee je energiebesparende maatregelen financiert (ASN Duurzaam Wonen) zit een lage rente.

Je leent minstens € 2.500 en hoogstens € 30.000, afhankelijk van je inkomen, de waarde van je woning en de kosten van de energiebesparende maatregelen. Bespreek dit met de hypotheekadviseur.

De korting gaat in vanaf het moment dat ASN Duurzaam Wonen wordt afgesloten en geldt de gehele looptijd van je ASN Hypotheek. Weten hoeveel rentekorting je krijgt? Bekijk de actuele rentetarieven.

Bereken je maximale hypotheek

Wanneer past ASN Duurzaam Wonen bij jou?

ASN Duurzaam Wonen past mogelijk bij jou als:

 • je al een bestaande hypotheek bij ASN Bank hebt of een nieuwe hypotheek wilt afsluiten bij ASN Bank en
 • je de eigen woning wilt verduurzamen, zo een besparing wenst op de energierekening en hiermee een bijdrage levert aan de beter milieu en
 • je een gegarandeerde aflossing van je hypotheek wilt op de einddatum en
 • je fiscale aftrek van rente belangrijk vindt.

ASN Duurzaam Wonen past niet bij jou als:

 • je de eigen woning niet wilt verduurzamen of voor minder dan € 2.500 wilt verduurzamen of
 • je energiebesparende voorzieningen wilt aanbrengen die niet onder de Tijdelijke Regeling Hypothecair Krediet vallen of
 • je de eigen woning wilt verbouwen of onderhouden, maar geen energiebesparende voorzieningen wilt aanbrengen of
 • je alleen op de einddatum wilt aflossen.

Hoe werkt ASN Duurzaam Wonen?

Je sluit een ASN Hypotheek af en kiest daarbij ook voor ASN Duurzaam Wonen. Wij openen een bouwdepot op jouw naam. Als de hypotheekakte is gepasseerd bij de notaris, storten we het geld van ASN Duurzaam Wonen in dit depot. Je moet dit geld aantoonbaar besteden aan de verduurzaming van je woning. Je treft energiebesparende voorzieningen voor je woning en declareert de kosten.
Lees meer over hoe ASN Duurzaam Wonen werkt.

ASN Duurzaam Wonen sluit je altijd af in combinatie met een ASN Hypotheek. Heb je een hypotheek bij een andere hypotheekverstrekker? Dan kun je alleen gebruikmaken van ASN Duurzaam Wonen als je de hypotheek bij de andere verstrekker oversluit naar ASN Bank.

Energiebesparende maatregelen

Je kunt het leningdeel ASN Duurzaam Wonen alleen afsluiten als je energiebesparende maatregelen treft die worden genoemd in de Tijdelijke Regeling Hypothecair Krediet (TRHK). Voorbeelden hiervan zijn:

 • gevelisolatie
 • zonnepanelen
 • hoog rendement glas (HR++)

Wil je weten welke energiebesparende maatregelen er verder onder vallen? Kijk dan op de site van de overheid.

Verduurzaam je woning: zonnepanelen, isolatie of warmtepomp

Zonnepanelen kopen? Spouwmuur-, vloer- of dakisolatie? Of een (hybride) warmtepomp? De Duurzame partners van ASN Bank zetten de mogelijkheden voor jou op een rijtje. Met de huisscan op de website van onze partner Solease bekijk je vrijblijvend wat mogelijk is in jouw situatie en wat daarvan ongeveer de kosten en mogelijke opbrengsten zijn. Solease kan ook zorgen voor offertes en de installatie van de energiebesparende maatregelen.

Doe de huisscan van Solease

Hogere hypotheek voor energiebesparende maatregelen

Wil je energiebesparende maatregelen gaan treffen in je woning? Dan mag je tot maximaal 106% van de waarde van het huis lenen als je aan bepaalde voorwaarden voldoet.

Wil je een hypotheek afsluiten zonder energiebesparende maatregelen aan je woning te treffen? Dan mag je niet meer dan 100% van de waarde van je huis lenen.

Aflossen van ASN Duurzaam Wonen

Je kunt ASN Duurzaam Wonen afsluiten als annuïteitenhypotheek of als lineaire hypotheek. In beide gevallen is de lening na afloop van de looptijd van maximaal 30 jaar volledig afgelost. Je mag per kalenderjaar 10% van het oorspronkelijke bedrag van een leningdeel vergoedingsvrij aflossen. Los je meer af in een kalenderjaar? Dan betaal je mogelijk een vergoeding voor het renteverlies over het bedrag dat je extra aflost.

Gratis oriëntatiegesprek

Je kunt gratis een oriënterend gesprek voeren met een hypotheekadviseur.

Afspraak maken

Lees meer over hypotheken

Een huis kopen doe je waarschijnlijk niet vaak. Lees je daarom goed in wat er bij een hypotheek komt kijken.

,
waarmee kunnen we je helpen?