Maandlasten hypotheek berekenen

Wil je berekenen wat je maandlasten van je hypotheek ongeveer worden? Dat kan met onze rekentool. Je berekent hoeveel hypotheek je maximaal kunt krijgen. En hoeveel je gaat betalen aan hypotheekrente en aflossing. Bereken het in 2 minuten met onze rekentool.

Maandlasten hypotheek berekenen

Maandelijkse lasten hypotheek

Sluit je een hypotheek af? Dan krijg je te maken met maandlasten. Je maandlasten bestaan uit aflossing en hypotheekrente. Bij een lineaire hypotheek wordt de aflossing van de hypotheekschuld afgetrokken. De rente betaal je over de openstaande hypotheekschuld. En je betaalt iedere maand een gelijk bedrag aan aflossing. Bij een annuïteitenhypotheek betaal je iedere maand een gelijk bedrag. Dit maandbedrag bestaat uit aflossing en rente.

Behalve rente en aflossing zijn er andere kosten die je elke maand betaalt voor je eigen woning. Denk hierbij aan een woonhuisverzekering of de servicekosten als je een appartement gekocht hebt. Houd rekening met deze kosten als je een eigen woning koopt. Ook deze kosten vallen straks onder je vaste maandlasten.

Wil je een idee krijgen wat ongeveer je maandlasten worden? Met onze rekentool kun je deze berekenen.

Maandlasten hypotheek berekenen

Verschil bruto en netto maandlasten

Na het berekenen van je maandlasten zie je de bruto en netto maandlasten.

  • Bruto maandlasten hypotheek: dit is de som van je aflossing plus de hypotheekrente die je betaalt aan de bank.
  • Netto maandlasten hypotheek: dit zijn je bruto maandlasten verminderd met een inschatting van de hypotheekrenteaftrek waar je recht op hebt.

Maak een afspraak met een hypotheekadviseur

Heb je de maandlasten berekend met de rekentool? De berekening geeft je een idee wat je ongeveer kunt lenen. En wat dat ongeveer kost per maand. De rekentool is geen advies.

Een adviseur kan voor je uitrekenen hoeveel je kunt lenen. De hypotheekadviseur stelt ook vragen over je levensstijl en je toekomstplannen. Zo krijg je een goed advies. Maak direct een afspraak voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek.

Lees meer over hypotheken

Ga je een huis kopen? Of wil je meer weten over de ASN Hypotheek. Lees dan meer over:

Een eerste huis kopen
Een ander huis kopen
Hypotheekrenteaftrek
Studieschuld en hypotheek
Starterslening

, waarmee kunnen we je helpen?