Hoe werkt duurzaam herstel?

Wanneer je schade hebt, wil je natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt hersteld. Misschien denk je gelijk aan vervangen, maar een veel duurzamere optie is herstellen. Schade herstellen is niet alleen sneller en minder regelwerk, het kan ook gedaan worden op een manier die vriendelijk is voor mens en natuur.

Herstellen of vervangen?

Als er iets kapot gaat of je hebt schade, dan is de eerste gedachte al snel om het nieuw aan te schaffen. Zelf repareren is vaak lastig of minder mooi. Waar vaak niet over nagedacht wordt, is dat een product vervangen een enorme keten in gang zet die belastend is voor mens en natuur.

Wanneer je een schadeverzekering afsluit via ASN Bank, kun je ervoor kiezen je eventuele schade duurzaam te laten herstellen of een vergoeding te ontvangen. Elk schadegeval wordt apart beoordeeld en daarbij wordt bekeken wat de beste oplossing is.

Neem als voorbeeld waterschade bij een houten vloer. Als de hele vloer moet worden vervangen wordt een hele keten in gang gezet die heel belastend is voor mens en natuur. Want bomen moeten worden gekapt, alles in planken gezaagd, verscheept, parket van gemaakt, ingepakt en uiteindelijk naar de klant gebracht. Buiten het zicht van de consument worden dus veel energie, land en grondstoffen gebruikt. En daar zijn we ons vaak niet van bewust.

Voordelen van duurzaam herstellen

Duurzaam herstellen heeft voor het milieu veel voordelen. Maar wat voor voordelen heeft duurzaam herstellen voor jou?

  • Het is vaak net zo mooi als vervangen.
  • Het gaat sneller dan vervangen.
  • Bij herstellen wordt regelwerk uit handen genomen door de verzekeraar.
  • Je hoeft geen geld voor te schieten. De verzekeraar regelt alles direct met het herstelbedrijf.

Lees meer over de voordelen van duurzaam herstellen

Keurmerk GroenGedaan!

Als je een schadeverzekering afsluit via ASN Bank, kun je ervoor kiezen eventuele schade duurzaam te laten herstellen. a.s.r. regelt dit voor jou via een van de bedrijven uit hun netwerk met duurzame herstelbedrijven. Alle bedrijven in dit netwerk hebben het keurmerk GroenGedaan!

Bedrijven met het keurmerk GroenGedaan! repareren en herstellen op een milieuvriendelijke manier. De bedrijven moeten hiervoor aan strenge eisen voldoen. Ze moeten aantoonbaar voldoen aan de duurzaamheidscriteria die de oprichter van het keurmerk, de stichting Duurzaam, heeft opgesteld.

Duurzaamheidscriteria van duurzaam herstel

De herstelbedrijven binnen het netwerk worden voortdurend getoetst. Denk aan:

  • het gebruik van milieuvriendelijke middelen
  • minder energieverbruik
  • hergebruik van materialen
  • de juiste verwerking van afval, zorg voor duurzame inzetbaarheid van de medewerkers
  • recycling en producten die niet schadelijk zijn voor de medewerker en voor de klant

Zelf merk je daar eigenlijk niks van, de reparatie duurt niet langer, is niet duurder en is van hoge kwaliteit.

Lees meer over verzekeren

Meer lezen over duurzaam verzekeren via ASN Bank? Lees dan verder over:

,
waarmee kunnen we je helpen?