ASN Betalen & Sparen

Sinds 1 oktober 2022 bieden we ASN Betalen & Sparen aan. Met dit pakket heb je een betaal- en spaarrekening voor een vast tarief per maand. We vertellen je graag meer over dit pakket.

Wat is ASN Betalen & Sparen?

ASN Betalen & Sparen is een pakket dat bestaat uit één particuliere betaalrekening inclusief spaarrekening(en) voor een vast bedrag per maand. Je bepaalt zelf wat je van dit pakket wilt gebruiken. ASN Betalen & Sparen is voor iedereen van 18 jaar en ouder en bestaat uit:

 • één particuliere betaalrekening inclusief betaalpas, Apple Pay en Android mobiel betalen
 • één of meer particuliere spaarrekeningen (ASN Ideaalsparen en ASN Sparen)
 • internetbankieren in ASN Online Bankieren en de Mobiel Bankieren app
 • alle hulpmiddelen die inzicht en overzicht geven in je dagelijkse geldzaken, zoals een seintje als je salaris is gestort
 • hulp van de ASN Klantenservice

Welke rekeningen horen bij ASN Betalen & Sparen?

Rekeningen die niet tot ASN Betalen & Sparen behoren zijn ASN Jeugdsparen, de ASN Juniorrekening en alle overige genoemde rekeningen zolang je nog geen 18 jaar bent.

De ASN Depositorekening valt niet zelf onder ASN Betalen & Sparen, de daaraan gekoppelde rekening ASN Sparen wel. Zolang het deposito loopt, betaal je geen maandelijks tarief. Pas wanneer het laatste deposito afloopt, worden de kosten van ASN Betalen & Sparen in rekening gebracht.

Daarnaast maken beleggingsrekeningen, hypotheken en verzekeringen geen deel uit van ASN Betalen & Sparen.

Wat zijn de kosten van ASN Betalen & Sparen?

 • Ben je 18 jaar of ouder en heb je een ASN Bankrekening met of zonder spaarrekening(en), dan is het maandelijkse tarief € 2,70.
 • Ben je onder de 18 jaar, dan is jouw maandelijkse tarief € 0.
 • Ben je 18 jaar of ouder en heb je een ASN Jongeren- of ASN Studentenrekening, dan is jouw maandelijkse tarief € 0.
 • Als je nog geen ASN spaarrekening hebt kun je zonder extra kosten een spaarrekening openen. Let op: als je na het openen van een ASN spaarrekening je ASN Jongeren- of ASN Studentenrekening opzegt en je spaarrekening behoudt, dan wordt je maandelijkse tarief € 2,70.

Bankieren bij een duurzame bank?


Dat doe je met ASN Betalen & Sparen. Met het geld op je rekeningen help je mee met het financieren van duurzame energie en de verduurzaming van gebouwen. En het mooie is dat je er niks extra’s voor hoeft te doen.

Dit gebeurt er met het geld op je rekening

Een rekening openen

Productoverview - Basisbankieren - betaalrekening openen

Betaalrekening openen

Betalen met ASN Bank is makkelijk. Je krijgt hulp bij het overstappen. En met de handige app voor mobiel bankieren regel je eenvoudig en snel je bankzaken.

Openen

Productoverview - basisbankieren - openen spaarrekening

Spaarrekening openen

Sparen met ASN Bank is sparen met oog voor mens, dier en natuur. Zo zet jij geld opzij voor later en werkt je geld ondertussen aan een betere wereld.

Openen

Maak van je spaargeld Groeigeld

Nu de rente op spaarrekeningen zo laag is, slinkt je vermogen eerder dan dat het groeit. Gelukkig kun je van jouw spaargeld ook GroeiGeld maken. Bijvoorbeeld door te beleggen, je huis te verduurzamen of je hypotheek af te lossen.

Lees meer over de alternatieven voor sparen

  ,
  waarmee kunnen we je helpen?