Dividend van de ASN Beleggingsfondsen

Als belegger ontvang je dividend over je ASN Beleggingsfondsen. Bekijk hier wat het dividend per fonds is. En hoe het werkt met het uitkeren of de herbelegging van je dividend.

Data dividend 2020

De dividendbedragen over 2020 zijn vastgesteld en goedgekeurd tijdens de Vergadering van Aandeelhouders op 29 april 2021. Met ingang van 4 mei 2021 gaan de fondsen ex dividend. De dag dat je daadwerkelijk je dividend op je rekening ontvangt is de dag van betaalbaarstelling. Dit jaar is dat op 6 mei 2021. Tot 6 mei om 15.00 uur kun je in ASN Online Bankieren de keuze voor herbelegging of uitkering aanpassen. Op 10 mei vindt de herbelegging van het dividend plaats.

Dividend per fonds

In onderstaande tabel vind je het dividend per participatie van het fonds. Het dividend dat je ontvangt is het aantal participaties op je beleggingsrekening x dividend per participatie. Klik op de naam van het fonds als je meer informatie wilt over hoe het dividend is samengesteld.

Beleggingsfonds Dividend 2020 Dividend 2019
ASN Duurzaam Aandelenfonds € 1,80* € 2,85*
ASN Duurzaam Obligatiefonds € 0,30* € 1,00*
ASN Duurzaam Mixfonds € 0,00 € 1,90*
ASN Milieu & Waterfonds € 0,35* € 0,60*
ASN Duurzaam Small & Midcapfonds € 0,40* € 0,80*
ASN Groenprojectenfonds € 0,40 € 1,00
ASN-Novib Microkredietfonds € 0,50* € 1,40*
ASN Duurzaam Mixfonds Zeer Defensief € 0,00 € 1,05*
ASN Duurzaam Mixfonds Defensief € 0,00 € 1,10*
ASN Duurzaam Mixfonds Neutraal € 0,00 € 1,35*
ASN Duurzaam Mixfonds Offensief € 0,00 € 1,25*
ASN Duurzaam Mixfonds Zeer Offensief € 0,00 € 1,30*

* Voor deze fondsen geldt dat er 15% dividendbelasting wordt ingehouden.

Wil je meer lezen over dividend? Bekijk dan onze uitlegpagina

Dividendbelasting terugvragen

Op uitgekeerde dividenden wordt 15% dividendbelasting ingehouden en afgedragen aan de Belastingdienst. Meestal kun je de dividendbelasting verrekenen of terugvragen. Er wordt geen dividendbelasting ingehouden voor het ASN Groenprojectenfonds. Lees meer over dividendbelasting op de site van de Belastingdienst.

Herbeleggen of uitkeren?

Je ontvangt het dividend op 6 mei op de beleggingsrekening. Standaard worden van dit bedrag automatisch nieuwe participaties in hetzelfde fonds gekocht (herbelegging). Als je het bedrag wilt laten uitkeren kan dat ook. Tot 6 mei om 15.00 uur kun je in ASN Online Bankieren en ASN Mobiel Bankieren de keuze voor herbelegging of uitkering aanpassen. Via het tabblad ‘Beheer’ geef je je keuze aan. Herbelegging vindt plaats op 10 mei 2021.

Uitzondering vormt ASN Groenprojectenfonds: herbelegging is niet mogelijk omdat dit fonds is gesloten voor aankopen.

Welke afschriften ontvang je?

Je ontvangt een afschrift met de bijschrijving van het contant dividend per fonds. Je vindt het afschrift in ASN Online Bankieren en ASN Mobiel Bankieren. Op het afschrift staat of het dividend wordt herbelegd of niet.

Daarna ontvang je een afschrift met de aankopen van de nieuwe participaties. Het afschrift ziet er hetzelfde uit als bij een ‘gewone’ aankoop. Je ziet dus niet dat het om een herbelegging gaat.

Dividend kosteloos opnemen

Je dividend kosteloos opnemen kan op 3 manieren:

1. ASN Online Bankieren / ASN Mobiel Bankieren
Log in op ASN Online Bankieren of ASN Mobiel Bankieren. Via het tabblad ‘Beheer’ kun je je keuze aangeven.

2. Telefonisch
Je kunt de opdracht telefonisch doorgeven via het gratis nummer 070 - 3569 335. Bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 en 18.00 uur.

3. Schriftelijk
Je kunt de opdracht schriftelijk doorgeven. Gebruik hiervoor het opdrachtformulier of schrijf een kort briefje. Hierop vermeld je het rekeningnummer, de naam van het betreffende fonds en de term DIVIDEND. Je hoeft niet te vermelden om hoeveel participaties het gaat. Stuur de opdracht naar de ASN Bank, antwoordnummer 1188, 2501 WB in Den Haag. Je kunt het ook uploaden via ons beveiligde contactformulier.

Wil je meer weten over beleggen?

Veelgestelde vragen over dividend
Evalueer je beleggingsfonds
Voordelen van beleggen voor de lange termijn

, waarmee kunnen we je helpen?