ASN Duurzaam Mixfonds Offensief: actueel inzicht in je fonds

Experts zijn dagelijks bezig om je geld te investeren en er financieel en duurzaam rendement mee te behalen. Lees meer over de actuele ontwikkelingen in je fonds en wat dit voor jou betekent.

Financieel rendement ASN Duurzaam Mixfonds Offensief

Koers (laatste 3 beschikbare) 01-03-2024 29-02-2024 28-02-2024
ASN Duurzaam Mixfonds Offensief 73,41 73,14 73,40
Step 1

Koersontwikkeling (groei per €100)

Koersverloop

Bron: Infront Financial Technology B.V.

Nettorendement na aftrek van de kosten van het fonds t/m 31 januari 2024
Vanaf de start* 10 jaar* 5 jaar* 3 jaar* Dit jaar
Fonds 8,55% 7,02% 7,50% 3,36% 1,09%
Vergelijkingsmaatstaf 8,88% 7,32% 7,84% 4,52% 0,53%

* Gemiddeld per jaar

De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Doel van het ASN Duurzaam Mixfonds Offensief

Het doel van het mixfonds is op lange termijn (> 5 jaar) een hoger nettorendement (na aftrek van de kosten van het fonds) te behalen dan de vergelijkingsmaatstaf (ook wel benchmark genoemd). Op korte termijn kan het rendement sterk afwijken (positief en negatief) vanwege de strikte duurzaamheidseisen bij de keuze van de beleggingen.

Terugblik op 2023 en vooruitblik 2024 door de fondsbeheerder

Het ASN Duurzaam Mixfonds Offensief behaalde over 2023 een rendement van 15,84%.Het ASN Duurzaam Mixfonds Offensief bestaat uit 70% aandelen, 22% obligaties en 8% microkrediet. De optelsom van deze drie onderdelen samen bepaalt het rendement van het fonds. De indexen waarmee we deze beleggingen vergelijken, de benchmarks, behaalden in 2023 de volgende rendementen: aandelen 18,27%, obligaties 6,26% en microkrediet 5,67%.

De samengestelde benchmark kwam uit op een rendement van 14,67% in 2023. Het fonds deed het dus beter dan de benchmark. De onderliggende aandelenfondsen (ASN Duurzaam Aandelenfonds, ASN Milieu & Waterfonds en ASN Duurzaam Small & Midcapfonds) lieten een wisselend beeld zien. Uiteindelijk was de selectie van bedrijven doorslaggevend voor het positieve verschil met de benchmark. Het ASN Duurzaam Obligatiefonds vertoonde een klein negatief verschil met de benchmark en hetzelfde gold voor het ASN Microkredietfonds. De relatief goede performance van de onderliggende aandelenfondsen zorgde ervoor dat het rendement beter was dan die van de benchmark.

Factsheet ASN Duurzaam Mixfonds Offensief

Lees de factsheet van dit fonds via onderstaande downloadlink terug:

Waarom beleggen in het ASN Duurzaam Mixfonds Offensief voor de lange termijn?

De koers van het ASN Duurzaam Mixfonds Offensief is elke beursdag anders. In reactie op dalende beurskoersen verkopen beleggers soms snel hun beleggingen. Lees meer over waarom beleggen voor de lange termijn een goed idee kan zijn.


Duurzaam rendement van het ASN Duurzaam Mixfonds Offensief

Lees meer over de berekening van het duurzaam rendement

Het ASN Duurzaam Mixfonds Offensief spreidt het geld over:

Lees meer over de goed- en afkeuring van bedrijven

Het mixfonds selecteert bedrijven eerst op duurzaamheid en daarna op financiële vooruitzichten. Het streven is om jou met het ASN Duurzaam Mixfonds Offensief een goed financieel en duurzaam rendement te laten behalen.

Meer weten over beleggen?

Wil je meer weten over beleggen bij ASN Bank?Evalueer je beleggingsfondsDuurzaam beleggenPeriodiek beleggenGids voor beleggers bij ASN Bank