Actie
Open nu en krijg tot € 100 cadeau*

ASN Beleggingsrekening

 • Makkelijk zelf ASN-fondsen aan- en verkopen, online en met de app
 • Beleggen in speciale fondsen: groenprojecten en microfinancieringen
 • Elke maand een vast bedrag (bijvoorbeeld € 20) inleggen
 • Geen minimuminleg

Open nu

  Voordat je begint met beleggen open je eerst een ASN Beleggingsrekening. Via deze beleggingsrekening kun je makkelijk zelf online en met de app beleggen in de ASN beleggingsfondsen. Beleggen vind je, samen met je andere bankproducten, terug in de app ASN Mobiel Bankieren. Je bepaalt zelf in welke fondsen je belegt en hoeveel je belegt. En wij regelen de rest.

  Hoe werkt een ASN Beleggingsrekening?

  Een beleggingsrekening bestaat uit een gelddeel en een beleggingsdeel. Je kunt vanaf elke bankrekening direct geld overmaken naar het gelddeel. Je hebt geen ASN Betaalrekening nodig om een beleggingsrekening te openen.

  Het saldo op het gelddeel van de beleggingsrekening gebruik je om te beleggen. Je geeft zelf opdracht om te beleggen. Zolang het geld op het gelddeel staat ontvang je dezelfde rente als op een spaarrekening.

  Beleggen in beleggingsfondsen

  Een beleggingsfonds verzamelt inleg van beleggers en verdeelt het geld over meerdere beleggingen. Het risico is hierdoor kleiner, omdat de spreiding groter is. Een ander voordeel is dat experts de duurzame beleggingen met goede financiële vooruitzichten selecteren. Je kiest voor het fonds dat bij je past en de experts doen de rest.

  Bekijk alle ASN Beleggingsfondsen

  Je bepaalt zelf in welke fondsen je belegt en hoeveel je belegt. Dat kan in één keer of via een periodieke inleg. En als je tijdelijk niet belegt, ontvang je een variabele rente van NaN% over je saldo. Deze rente is op jaarbasis vanaf 01-03-2021 (rentewijzigingen voorbehouden). Of bekijk hier de actuele koersen van de ASN Beleggingsfondsen.

  Doe de fondsvergelijker om te zien welk fonds bij jou past

  Met de fondsvergelijker krijg je inzicht in het verwachte resultaat van een beleggingsfonds bij een gemiddeld, goed en slecht scenario. Zo kun je een fonds kiezen dat past bij je wensen en mogelijkheden.

  Jouw vermogen altijd beschikbaar

  Beleggen doe je voor de lange termijn, maar je kunt altijd op korte termijn je fonds verkopen. Je kunt iedere dag een verkooporder opgeven via de handige app of ASN Online bankieren. Geef je een order voor 15:00 uur op een beursdag door? Dan voeren we het de eerstvolgende beursdag uit. Het geld staat dezelfde dag op je rekening.

  Open een ASN Beleggingsrekening

   Stap over met je beleggingen en krijg tot € 100 cadeau.*

   Open voor 30 april 2021 een beleggingsrekening en stort € 10.000, dan krijg je € 100 cadeau. Een rekening openen en € 100 storten? Dan krijg je € 20 cadeau.

   * Lees eerst de actievoorwaarden (pdf).

   Kosten beleggingsrekening

   De kosten van ASN Beleggingsrekening bestaan uit de servicekosten van ASN Bank en de kosten van de ASN Fondsen.

   ASN Fondsen

   Alle kosten verrekent de fondsbeheerder in de koers. Je betaalt deze kosten dus niet apart.

   Fondskosten: kosten die de fondsbeheerder in rekening brengt voor het beheer en onderhoud van het beleggingsfonds.

   Transactiekosten in het fonds: kosten die de fondsbeheerder maakt voor het aan- en verkopen van beleggingen binnen het fonds.

   ASN Bank

   Deze kosten betaal je over het belegde vermogen.

   Servicekosten (per jaar):

   Tot en met € 100.000 0,30%
   Over het meerdere tot en met € 500.000 0,15%
   Over het meerdere boven € 500.000 0,07%

   Aan- en verkoopkosten:

   n.v.t.

   Voor meer informatie over de kosten ga naar: kostenoverzicht en rekenvoorbeelden (pdf)

   Rente over het gelddeel

   Over het saldo tot € 250.000 op je rekening dat niet in een beleggingsfonds is geïnvesteerd, ontvang je per 1 maart 2021 0,01% rente op jaarbasis. Heb je meer dan € 250.000 op je rekening niet belegd? Dan betaal je een rente van 0,5% op jaarbasis over dat saldo boven € 250.000. Per 1 juli betaal je dit rentepercentage over je niet belegde saldo boven € 100.000. Op die datum verandert de rente voor je saldo tussen € 25.000 en € 100.000 naar 0%. Tot € 25.000 van het saldo op je rekening dat niet is belegd blijf je voorlopig 0,01% rente ontvangen.

   De rente wordt maandelijks verrekend, is per saldoklasse variabel en kan wijzigen.

   Bekijk de verschillende rentepercentages

   ASN Beleggingsrekening openen

   Wat fijn dat je een ASN Beleggingsrekening gaat openen. Dan zorg je voor een mooi rendement voor jezelf én de wereld. Je lees hier wat duurzaam beleggen is. Lees voordat je de beleggingsrekening opent hier de voorwaarden. Dan weet je wat je van ons kunt verwachten en wat we van jou verwachten.

   De risico's van beleggen

   Beleggen brengt risico’s en kosten met zich mee. Loop geen onnodig risico. Lees de essentiële beleggersinformatie. De waarde van je belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Lees meer over hoe je grip krijgt op de risico's van beleggen.

   Open een ASN Beleggingsrekening

   Lees verder over beleggen bij ASN Bank

   Beleggen kan je mogelijk een mooi rendement opleveren. We leggen je graag meer uit over beleggen:

   Beleggen voor beginners
   De risico's van beleggen
   Automatisch beleggen

   , waarmee kunnen we je helpen?