ASN Beleggingsrekening

 • Makkelijk zelf ASN-fondsen aan- en verkopen, online en met de app
 • Beleggen in speciale fondsen: groenprojecten en microfinancieringen
 • Elke maand een vast bedrag (bijvoorbeeld € 20) inleggen
 • Geen minimuminleg

Open nu

  Voordat je begint met beleggen open je eerst een ASN Beleggingsrekening. Via deze beleggingsrekening kun je makkelijk zelf online en met de app beleggen in de ASN beleggingsfondsen. Beleggen vind je, samen met je andere bankproducten, terug in de app ASN Mobiel Bankieren. Je bepaalt zelf in welke fondsen je belegt en hoeveel je belegt. En wij regelen de rest.

  Hoe werkt een ASN Beleggingsrekening?

  Een beleggingsrekening bestaat uit een gelddeel en een beleggingsdeel. Je kunt vanaf elke bankrekening direct geld overmaken naar het gelddeel. Je hebt geen ASN Betaalrekening nodig om een beleggingsrekening te openen.

  Het saldo op het gelddeel van de beleggingsrekening gebruik je om te beleggen. Je geeft zelf opdracht om te beleggen. Zolang het geld op het gelddeel staat ontvang je dezelfde rente als op een spaarrekening.

  Beleggen in beleggingsfondsen

  Een beleggingsfonds verzamelt inleg van beleggers en verdeelt het geld over meerdere beleggingen. Het risico is hierdoor kleiner, omdat de spreiding groter is. Een ander voordeel is dat experts de duurzame beleggingen met goede financiële vooruitzichten selecteren. Je kiest voor het fonds dat bij je past en de experts doen de rest.

  Bekijk alle ASN Beleggingsfondsen

  Je bepaalt zelf in welke fondsen je belegt en hoeveel je belegt. Dat kan in één keer of via een periodieke inleg. En als je tijdelijk niet belegt, ontvang je een variabele rente van 0,01% over je saldo. Deze rente is op jaarbasis vanaf 05-03-2020 (rentewijzigingen voorbehouden). Of bekijk hier de actuele koersen van de ASN Beleggingsfondsen.

  Jouw vermogen altijd beschikbaar

  Beleggen doe je voor de lange termijn, maar je kunt altijd op korte termijn je fonds verkopen. Je kunt iedere dag een verkooporder opgeven via de handige app of ASN Online bankieren. Geef je een order voor 15:00 uur op een beursdag door? Dan voeren we het de eerstvolgende beursdag uit. Het geld staat dezelfde dag op je rekening.

  Open een ASN Beleggingsrekening

   Kosten beleggingsrekening

   Wij zijn transparant over de kosten. Je betaalt een vast percentage voor alle services. Dus ook voor het aan- en verkopen van fondsen.

   Servicekosten per jaar over het belegd vermogen (maximaal € 300 per jaar)
   0,3%
   Fondskosten (afhankelijk van het fonds)
   Percentage van het belegde vermogen

   Wat kost een beleggingsrekening?

   ASN Beleggingsrekening openen

   Wat fijn dat je een ASN Beleggingsrekening gaat openen. Dan zorg je voor een mooi rendement voor jezelf én de wereld. Je lees hier wat duurzaam beleggen is. Lees voordat je de beleggingsrekening opent hier de voorwaarden. Dan weet je wat je van ons kunt verwachten en wat we van jou verwachten.

   Goed om te weten

   Beleggen brengt risico’s en kosten met zich mee. Loop geen onnodig risico. Lees de essentiële beleggersinformatie. De waarde van je belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Lees meer over hoe je grip krijgt op de risico's van beleggen.

   Open een ASN Beleggingsrekening

   , waarmee kunnen we je helpen?