ASN Milieu & Waterfonds: inzicht in de ontwikkelingen van je fonds

Met het ASN Milieu & Waterfonds beleg je in bedrijven die oplossingen bieden voor de wereldwijde uitdagingen op het gebied van water, grondstoffen en energie. Experts zijn dagelijks bezig om je geld te investeren en er financieel en duurzaam rendement mee te behalen. Lees meer over wat er in het fonds gebeurt en wat dit voor jou betekent.

Financieel rendement ASN Milieu & Waterfonds

Koers (laatste 3 beschikbare) 12-08-2022 11-08-2022 10-08-2022
ASN Milieu & Waterfonds 50,57 50,68 49,86

Step 1

Koersontwikkeling

Koersverloop

Bron: Infront Financial Technology B.V.

Nettorendement na aftrek van de kosten van het fonds t/m 31 juli 2022
Vanaf de start* 10 jaar* 5 jaar* 3 jaar* Dit jaar
Fonds 3,77% 11,80% 10,44% 15,40% -10,87%
Vergelijking: FTSE ET 100 Index 7,19% 14,93% 15,86% 21,30% -10,60%

* Gemiddeld per jaar

Vergelijking met de MSCI Index

Het rendement van het ASN Milieu & Waterfonds vergelijken we met de FTSE Environmental Technologies 100 Index. Deze index is samengesteld uit 100 bedrijven die zich richten op de ontwikkeling, productie en verkoop van technologieën en systemen die milieuproblemen helpen oplossen.

De bedrijven zijn wereldwijd gevestigd. Het doel van het fonds is op lange termijn (> 5 jaar) een beter nettorendement (na aftrek van de kosten van het fonds) te behalen dan de vergelijkingsmaatstaf. Op korte termijn kan het rendement sterk afwijken (positief en negatief) vanwege de strikte duurzaamheidseisen bij de keuze van de bedrijven waarin het fonds belegt.


Actueel: toelichting rendement juni 2022

Beleggers in het ASN Milieu & Waterfonds sloten de maand juni af met een fondsrendement van -7,11%. Hiermee presteerde het fonds iets beter dan de benchmark die op -8,82% eindigde.

Nieuw: Duitse afvalverwerker en Canadees energiebedrijf

De fondsbeheerder liet in juni twee namen debuteren: Befesa en Boralex. In Duitse en Spaanse afvalcentrales verwerkt Befesa afval van staal- en aluminiumfabrieken en recyclet het aluminium. Net als Renewi en Tomra, bedrijven waar het fonds ook in belegt, is dit in 1987 opgerichte Duitse bedrijf een belangrijke speler in een circulaire economie. De andere debutant is het Canadese Boralex. Het energiebedrijf startte in 1990 in de staat Quebec. Tegenwoordig is het op vier gebieden actief: het exploiteert zonneparken, windparken en waterkrachtcentrales. Daarnaast verkoopt het ook apparatuur om duurzame energie op te slaan voor later gebruik.

Visie en vooruitzichten

Na de recente koersdalingen ontstaan er aantrekkelijke kansen in de milieumarkten. Bovendien zijn deze markten de afgelopen maanden gestimuleerd door mondiale beleidsmaatregelen en verduurzamingsinitiatieven. Ook de oorlog in Oekraïne en bezorgdheid over de continuïteit van onze energievoorziening kan de transitie naar een CO2-neutrale economie versnellen.

Het fonds houdt vast aan een gespreide, evenwichtige portefeuille samen met beleggingen in een breed scala van milieusectoren, eindmarkten en bedrijfsmodellen. Daarbij richt de fondsbeheerder zich op bedrijven met sterke structurele groeifactoren die in een betere positie verkeren om deze periode van onzekerheid door te komen.


Duurzaam rendement van het ASN Milieu & Waterfonds

Top-5 duurzame bedrijven waar het fonds in belegt

Lees meer over de goed- en afkeuring van bedrijven

Wij selecteren bedrijven eerst op duurzaamheid en daarna op financiële vooruitzichten. Zo streven wij ernaar om jou met het ASN Milieu & Waterfonds een goed rendement te laten behalen.

Meer weten over beleggen?

Wil je meer weten over beleggen bij ASN Bank?

Evalueer je beleggingsfonds
Duurzaam beleggen

Periodiek beleggen

Rendement van beleggen in 2020