Beleggingsrekening bij ASN Bank

  Voordat je begint met beleggen, open je eerst een beleggingsrekening. Bij ASN Bank kan dat door ASN Themabeleggen of ASN Gespreid Beleggen te openen. Je beleggingsrekening bij ASN Bank kun je net als andere bankproducten eenvoudig inzien via ASN Online Bankieren en in de ASN-app.

  Met beleggen loop je risico en maak je kosten. Je kunt je inleg of een deel daarvan verliezen.

  Zo werkt de beleggingsrekening van ASN Bank

  Een beleggingsrekening wordt ook wel een beleggersrekening genoemd, en bestaat uit een gelddeel en een portefeuille. Op het gelddeel staat het saldo in euro's dat je kunt gebruiken om mee te beleggen. Op het portefeuilledeel staan je beleggingen, uitgedrukt in aantal participaties. Als je dit aantal vermenigvuldigt met de koers van het beleggingsfonds op die dag, dan zie je de waarde van je portefeuille. Deze waarde verandert iedere beursdag, omdat de koers van een beleggingsfonds verandert. De optelsom van het gelddeel en de portefeuille noemen we de totale waarde. Het gelddeel, de portefeuille en de totale waarde kun je inzien via ASN Online Bankieren en de ASN-app.

  Heb je een vraag over het gebruik van je beleggingsrekening bij ASN Bank? We hebben veelgestelde vragen voor je op een rijtje gezet in de Gids voor beleggers. Bijvoorbeeld over hoe je geld overboekt en hoe je een (mix)fonds kiest.

  Bekijk de Gids voor beleggers

  Een beleggingsrekening openen zonder ASN Betaalrekening

  Je kunt vanaf elke betaalrekening direct geld overmaken naar het gelddeel van je beleggingsrekening bij ASN Bank. Je hebt geen ASN Betaalrekening nodig om bij ons een beleggingsrekening te openen. Tijdens het openen krijg je 5 vragen over beleggen, zodat je goed voorbereid bent op de risico's die horen bij beleggen. Als je vandaag een beleggingsrekening opent, dan kun je morgen al duurzaam beleggen.

  Beleggen in de duurzame ASN Beleggingsfondsen

  Je bepaalt zelf in welk duurzaam fonds je belegt en hoeveel je belegt. Je kunt ook in meerdere fondsen tegelijk beleggen. Je kunt in één keer een bedrag beleggen of via een periodieke inleg. Dat is iedere maand of ieder kwartaal automatisch beleggen. Beleggen kan al met € 20. Je regelt beleggen eenvoudig via ASN Online Bankieren en de ASN app.

  Bekijk alle duurzame ASN Beleggingsfondsen

  Altijd inzicht in je beleggingen

  Via de ASN-app beleg je makkelijk in één van onze mixfondsen.

  • Krijg inzicht in je rendement in euro's of als percentage
  • Check of je nog op schema ligt
  • Regel je aan- en verkopen

  Download de ASN-app

  Doelbeleggen in de ASN app

  Jouw vermogen altijd beschikbaar

  Beleggen doe je voor de lange termijn, maar je kunt altijd op korte termijn je fonds verkopen. Je kunt iedere dag een verkooporder opgeven via de handige app of ASN Online Bankieren.

  Geef je een order voor 15:00 op een beursdag door? Dan voeren we het de eerstvolgende beursdag uit. Het geld staat dezelfde dag op je beleggingsrekening. Bij ASN Bank betaal je geen losse aan- en verkoopkosten. Ook niet bij periodiek beleggen.

  Kosten van beleggen bij ASN Bank

  Als je belegt bij ASN Bank, zijn er 2 soorten kosten: servicekosten aan de bank en kosten van het fonds. Wat zijn dat voor kosten? Wat krijg je ervoor? En hoe beïnvloeden ze het rendement van je belegging?

  Bekijk de kosten van beleggen bij ASN Bank

  Kies jouw manier van beleggen bij ASN Bank

  Bij ASN Bank kun je kiezen uit twee beleggingsvormen: ASN Gespreid Beleggen en ASN Themabeleggen. Twijfel je welke van de 2 je moet kiezen? Doe dan de keuzehulp. In maximaal 4 vragen kom je erachter welke manier van beleggen bij ASN Bank het beste bij jou past.

  Start de keuzehulp

  Lees meer over beleggen bij ASN Bank

  Heb je nog niet eerder belegd? Of wil je meer weten over waarom je bij ASN Bank duurzaam kunt beleggen? Lees dan meer over:

  Risico's van beleggen
  Zo werkt de ASN Beleggingsplanner

  ASN Gespreid Beleggen

  ASN Themabeleggen

  Kosten beleggen bij ASN Bank

  , waarmee kunnen we je helpen?