ASN Duurzaam Aandelenfonds

Belegt wereldwijd in bedrijven die vooruitkijken en koploper zijn in duurzame ontwikkeling.

Nettorendement 3 jaar*: 4,87%
Nettorendement 5 jaar*: 3,33%
Fondskosten: 0,85%

Koers 14-08-2020 € 120,14

Beleg in dit fonds

Fondsdocumenten

*Gemiddeld nettorendement per jaar t/m 31 julii 2020, na aftrek van de fondskosten

Duurzaam beleggen gericht op de toekomst

De grote ondernemingen in dit fonds kijken – net als wij – vooruit. Vanuit een goed doordachte strategie nemen ze verantwoordelijkheid voor hun activiteiten en zorgen ze goed voor werknemers en klanten, de natuur en het klimaat. Ze innoveren en verminderen de schadelijke effecten van hun productie. Volgens ons hebben ze daardoor een grotere kans om te overleven, en een betere financiële gezondheid. Want hun duurzame strategie vermindert het risico dat ze mens, dier en milieu schade toebrengen. En dat draagt positief bij aan hun – en dus ook jouw – financiële resultaten.

Step 1

Rendementsontwikkeling (groei per €100)

Koersverloop

Bron: vwd group

Nettorendement na aftrek van de fondskosten t/m 31 juli 2020
1 maand 3 maanden 1 jaar 3 jaar* 5 jaar*
Fonds 3,00% 5,31% 0,89% 4,87% 3,33%
Benchmark 0,00% 5,02% 0,10% 4,48% 3,47%

* Gemiddeld per jaar
** Benchmark: MSCI All Country World Index

Het fonds streeft op lange termijn (langer dan 5 jaar) een rendement na vergelijkbaar met de niet duurzame benchmark. De invulling van de portefeuille kan sterk afwijken van de benchmark, omdat het fonds uitsluitend belegt in bedrijven die voldoen aan strikte duurzaamheidseisen. Hierdoor kunnen de rendementen van het fonds op korte termijn (korter dan 5 jaar) zowel positief als negatief afwijken van de benchmark.

Risico's

De koers van het ASN Duurzaam Aandelenfonds is afhankelijk van beursontwikkelingen. Daardoor kan je belegging meer, maar ook minder waard worden. Een beschrijving van de risico’s kun je nalezen in de Essentiële Beleggersinformatie (pdf).

Drie redenen om in dit fonds te beleggen

1. Innovatieve bedrijven

Je belegt in ruim honderd grote, duurzame bedrijven wereldwijd. Zij zijn belangrijk voor verduurzaming, nu en in de toekomst. Zo ontwikkelen ze innovatieve oplossingen voor schone energie, energie-efficiency en hergebruik van grondstoffen.

2. Toekomstbestendige sectoren

Je belegt in toekomstbestendige bedrijven met een duurzaam businessmodel en een goed doordachte strategie. Dus niet in bijvoorbeeld de olie- en gassector, want die heeft geen plek in een duurzame toekomst.

3. Duurzaam beleggen loont

We streven naar een hoger rendement dan soortgelijke fondsen zonder duurzame doelstelling. De uitgebreide screening op duurzaamheid verkleint bovendien de kans op ernstige misstanden waardoor de koers van een bedrijf onderuit kan gaan.

Kosten ASN Duurzaam Aandelenfonds

Fondskosten
0,85%
Servicekosten
0,3%
Fondskosten zijn kosten die de fondsbeheerder in rekening brengt voor het beheer en onderhoud van het beleggingsfonds. De fondskosten worden in de koers van het fonds verrekend. Je betaalt deze kosten dus niet apart.

Jaarlijks betaal je kosten aan ASN Bank voor je beleggingsrekening. Deze servicekosten zijn 0,3% per jaar over het belegde vermogen, met een maximum van € 300 per jaar.

, waarmee kunnen we je helpen?