ASN Duurzaam Aandelenfonds

Belegt wereldwijd in bedrijven die vooruitkijken en koploper zijn in duurzame ontwikkeling.

Nettorendement 3 jaar*: 9,80%
Nettorendement 5 jaar*: 7,73%

Koers 27-05-2022 € 138,48

Beleg in dit fonds

Fondsdocumenten

*Gemiddeld nettorendement per jaar t/m 30 april 2022, na aftrek van de kosten van het fonds

Duurzaam beleggen gericht op de toekomst

De grote ondernemingen in dit fonds kijken – net als wij – vooruit. Vanuit een goed doordachte strategie nemen ze verantwoordelijkheid voor hun activiteiten en zorgen ze goed voor werknemers en klanten, de natuur en het klimaat. Ze innoveren en verminderen de schadelijke effecten van hun productie. Volgens ons hebben ze daardoor een grotere kans om te overleven, en een betere financiële gezondheid. Want hun duurzame strategie vermindert het risico dat ze mens, dier en milieu schade toebrengen. En dat draagt positief bij aan hun – en dus ook jouw – financiële resultaten.

Duurzame Beleggingsdoelstellingen

Naast de doelstelling om financieel rendement te behalen heeft het fonds ook duurzame beleggingsdoelstellingen. Deze meetbare doelen gaan continu gevolgd worden. We gaan je daar regelmatig over informeren. Je krijgt hiermee straks zicht op hoe je geïnvesteerde geld bijdraagt aan het bereiken van de duurzame beleggingsdoelstellingen. Door de duurzame beleggingsdoelstellingen is het fonds donkergroen (artikel 9 SFDR).

Step 1

Rendementsontwikkeling (groei per €100)

Koersverloop

Bron: Infront Financial Technology B.V.

Nettorendement na aftrek van de kosten van het fonds t/m 30 april 2022
1 maand 3 maanden 1 jaar 3 jaar* 5 jaar*
Fonds 2,90% -1,28% -2,56% 9,80% 7,73%
Vergelijking: MSCI All Country World Index CPA -3,44% -3,18% 6,21% 10,45% 8,42%

* Gemiddeld per jaar

De vergelijkingsmaatstaf (ook wel benchmark genoemd) is de MSCI All Country World Index Climate Paris Aligned. Het doel van het fonds is op lange termijn (> 5 jaar) een beter nettorendement (na aftrek van de kosten van het fonds) te behalen dan deze index. Op korte termijn kan het rendement sterk afwijken (positief en negatief) vanwege de strikte duurzaamheidseisen bij de keuze van de bedrijven waarin het fonds belegt. De index is samengesteld uit ruim 1.000 grote bedrijven (niet-duurzaam en duurzaam) uit 50 landen.

Beleggers die de CO2 voetafdruk van hun geld in lijn willen brengen met de klimaatafspraken van Parijs gebruiken deze maatstaf. ASN beschouwt een deel van de bedrijven in deze index als niet-duurzaam omdat wij naast het klimaat bedrijven ook beoordelen op biodiversiteit en mensenrechten.

Risico's

De koers van het ASN Duurzaam Aandelenfonds is afhankelijk van beursontwikkelingen. Daardoor kan je belegging meer, maar ook minder waard worden. Een beschrijving van de risico’s kun je nalezen in de Essentiële Beleggersinformatie (pdf).

Kosten

De kosten van je belegging in het fonds bestaan uit de kosten van het fonds en de servicekosten van ASN Bank. Lees meer over de invloed van de kosten op je netto rendement.

ASN Duurzaam Aandelenfonds

Alle kosten verrekent de fondsbeheerder in de koers. Je betaalt deze kosten dus niet apart.

Fondskosten:

0,85 % (per jaar)

Transactiekosten in het fonds:

0,40% (per jaar)

Fondskosten: kosten die de fondsbeheerder in rekening brengt voor het beheer en onderhoud van het beleggingsfonds.

Transactiekosten in het fonds: kosten die de fondsbeheerder maakt voor het aan- en verkopen van beleggingen binnen het fonds.

ASN Bank

Deze kosten betaal je over het belegde vermogen.


Servicekosten (per jaar):

Tot en met € 100.000 0,30%
Over het meerdere tot en met € 500.000 0,15%
Over het meerdere boven € 500.000 0,07%

Aan- en verkoopkosten:

n.v.t.

Deze kosten betaal je voor je beleggingsrekening en zijn een percentage van het belegd vermogen.

Drie redenen om in dit fonds te beleggen

1. Innovatieve bedrijven

Je belegt in ruim honderd grote, duurzame bedrijven wereldwijd. Zij zijn belangrijk voor verduurzaming, nu en in de toekomst. Zo ontwikkelen ze innovatieve oplossingen voor schone energie, energie-efficiency en hergebruik van grondstoffen.

2. Toekomstbestendige sectoren

Je belegt in toekomstbestendige bedrijven met een duurzaam businessmodel en een goed doordachte strategie. Dus niet in bijvoorbeeld de olie- en gassector, want die heeft geen plek in een duurzame toekomst.

3. Duurzaam beleggen loont

We streven naar een hoger rendement dan soortgelijke fondsen zonder duurzame doelstelling. De uitgebreide screening op duurzaamheid verkleint bovendien de kans op ernstige misstanden waardoor de koers van een bedrijf onderuit kan gaan.

, waarmee kunnen we je helpen?