ASN Bank - Voor de wereld van morgen

ASN Milieu & Waterfonds

ASN Milieu & Waterfonds

Beleggen in aandelen van bedrijven in milieu- en watertechnologie

  • Beleggen in bedrijven die milieuproblemen helpen oplossen
  • Beleggen in schoon water, duurzame energie en recycling
  • Beleggen in vernieuwende milieutechnologie


Beleggen in de beste oplossing

Het ASN Milieu & Waterfonds belegt wereldwijd in ondernemingen die werken aan oplossingen voor milieuproblemen. Vaak met vernieuwende technieken. Zij zijn voornamelijk actief in drie sectoren:

  • Schoon water en een schoon milieu
  • Duurzame energie
  • Verantwoorde afvalverwerking en recycling

Rendement

Rendementsontwikkeling (groei per €100)

Koersverloop

Bron: vwd group

Rendement na aftrek van de fondskosten t/m 28 februari 2017

1 mnd. 3 mnd. 1 jaar 3 jaar* 5 jaar*
Fonds 3,40% 4,43% 21,73% 12,40% 13,89%
Benchmark** 3,89% 6,79% 26,74% 14,51% 15,33%

* Gemiddeld per jaar
**Benchmark: MSCI World SmallMid Cap (EUR)

Risico’s

De koers van het ASN Milieu & Waterfonds is afhankelijk van beursontwikkelingen. Daardoor kan je belegging meer waard worden. Maar zij kan ook minder waard worden of haar waarde geheel verliezen. Een beschrijving van de risico’s kun je nalezen in de
Essentiële Beleggersinformatie (pdf).

Schoon en verantwoord

Om een duurzame wereld te realiseren, moeten we nú keuzes maken. Voor het ASN Milieu & Waterfonds kiezen we vernieuwende ondernemingen die bijdragen aan een schoner milieu en een beter klimaat. Bij deze ondernemingen analyseren we ook of zij verantwoord omgaan met mens, dier en natuur.

Financiële selectie

De ondernemingen die voldoen aan onze duurzaamheidscriteria, komen in het ASN Beleggingsuniversum. Daaruit selecteert de fondsbeheerder die ondernemingen die naar zijn verwachting de beste financiële vooruitzichten hebben.

Fondskosten

Fondskosten zijn kosten die de fondsbeheerder in rekening brengt voor het beheer en onderhoud van het beleggingsfonds. De fondskosten worden in de koers van het fonds verrekend. Je betaalt deze kosten dus niet apart. De fondskosten voor dit fonds over 2016 zijn 1,20%.

Servicekosten

Jaarlijks betaal je kosten aan ASN Bank voor je beleggingsrekening. Deze servicekosten zijn 0,3% per jaar over het belegde vermogen, met een maximum van € 300 per jaar.

Bekijk de actuele koers. Hieronder lees je de actuele ontwikkelingen van dit fonds. Zie ook het bericht van 13 januari 2017: "Duurzaam beleggen is keuze voor de langere termijn."


Februari 2017 – De portefeuille deed het in het algemeen goed in februari met een rendement van 3,40% (benchmark: 3,89%). SunPower Corporation leverde een grote bijdrage. Hiwin Technologies Corporation profiteerde ervan dat het management positief nieuws bracht over de sterke orderportefeuille. De aandelenkoers van Valmont Industries steeg doordat de resultaten de verwachting overtroffen.

Een aandeel dat minder goed presteerde was Brambles, na matige resultaten en een negatieve winstbijstelling. Beleggers namen winst op de aandelen van Power Integrations en Advanced Drainage Systems na sterke prestaties de afgelopen tijd. Wij verkochten ons belang in het Amerikaanse Trina Solar. De koers was flink gestegen door het groeiende vertrouwen bij beleggers dat de voorgestelde managementbuy-out zou slagen.

Fondsmanagement

Het ASN Milieu & Waterfonds is een fonds van ASN Beleggingsfondsen N.V. ASN Beleggingsinstellingen Beheer B.V. is de statutaire directie van de ASN Beleggingsfondsen N.V. De AIF-beheerder van ASN Beleggingsfondsen N.V. is ACTIAM N.V. ACTIAM is als beheerder geregistreerd bij de AFM. Lees hier meer over het fondsmanagement.


© 2017 ASN Bank    |    Disclaimer    |    Privacy    |    Voorwaarden    |    Dienstenwijzer    |    Sitemap