ASN Bank - Voor de wereld van morgen

ASN Duurzaam Small & Midcapfonds

ASN Duurzaam Small & Midcapfonds

Beleggen in innovatieve, duurzame bedrijven

  • Beleggen in kleine tot middelgrote Europese bedrijven
  • Beleggen in bedrijven die vooruitkijken
  • Stimuleren van duurzamer ondernemenStimuleren van duurzamer ondernemen

De kleine en middelgrote Europese bedrijven in dit fonds kijken – net als wij – vooruit. Doordat ze kleiner zijn, kunnen ze sneller vernieuwen. Deze bedrijven hebben vaak een sterke focus. Wij stimuleren ze hun strategie en beleid te verbreden tot alle duurzame aspecten: mens, klimaat en natuur. We beleggen voor de langere termijn – minstens drie jaar – in deze ondernemingen. Daardoor kunnen we in gesprek gaan over de mogelijkheden om nog duurzamer te ondernemen. Dat kan ook doordat er maar zo’n dertig ondernemingen in de portefeuille zitten.

Rendement

Rendementsontwikkeling (groei per €100)

Koersverloop

Bron: vwd group

Rendement na aftrek van de fondskosten t/m 28 februari 2017

1 mnd. 3 mnd. 1 jaar 3 jaar* 5 jaar*
Fonds 3,56% 8,63% 10,17% 8,40% 10,78%
Benchmark** 3,06% 9,85% 17,06% 9,71% 15,48%

* Gemiddeld per jaar
**Benchmark: MSCI Europe Small Cap Total Return Index (VK component gehalveerd)

Risico’s

De koers van het ASN Duurzaam Small & Midcapfonds is afhankelijk van beursontwikkelingen. Daardoor kan je belegging meer waard worden. Maar zij kan ook minder waard worden of haar waarde geheel verliezen. Een beschrijving van de risico’s kun je nalezen in de Essentiële Beleggersinformatie (pdf).

Financiële selectie

De ondernemingen die voldoen aan onze duurzaamheidscriteria, komen in het ASN Beleggingsuniversum. Daaruit selecteert de fondsbeheerder die ondernemingen die naar zijn verwachting de beste financiële vooruitzichten hebben.

Fondskosten

Fondskosten zijn kosten die de fondsbeheerder in rekening brengt voor het beheer en onderhoud van het beleggingsfonds. De fondskosten worden in de koers van het fonds verrekend. Je betaalt deze kosten dus niet apart. De fondskosten voor dit fonds over 2016 zijn 1,20%.

Servicekosten

Jaarlijks betaal je kosten aan ASN Bank voor je beleggingsrekening. Deze servicekosten zijn 0,3% per jaar over het belegde vermogen, met een maximum van € 300 per jaar.

Bekijk de actuele koers. Hieronder lees je de actuele ontwikkelingen van dit fonds aan de hand van de laatste maandberichten.


Februari 2017 - Het fonds behaalde in februari een rendement van 3,56%. Het versloeg de benchmark, die op 3,06% uitkwam. De grootste stijgers waren Simcorp, IMA en Kingspan. De koers van Simcorp steeg dankzij goede resultaten over 2016 en doordat het bedrijf enkele nieuwe contracten afsloot. Het aandeel IMA steeg doordat de resultaten van het bedrijf over 2016 de verwachtingen overtroffen. Het bedrijf rapporteerde een sterke organische groei en hogere marges. Ook Kingspan maakte uitstekende resultaten bekend over 2016. De groei was 5,5% hoger dan over 2015 en de winst voor belasting nam toe met 33%.

Amer Sports, Dunelm en Beter Bed drukten het sterkst op het rendement. Amer Sports leed voor het eerst sinds 2009 een kwartaalverlies. De koers van Dunelm verzwakte doordat de verkoopgroei over het tweede fiscale kwartaal lager was dan verwacht door een verrassende vertraging op de Britse woonartikelenmarkt. De koers van Beter Bed daalde na teleurstellende cijfers over het vierde kwartaal. We hebben in februari geen belangen verkocht of nieuwe belangen aangekocht.

Fondsmanagement

Het ASN Duurzaam Small & Midcapfonds is een fonds van ASN Beleggingsfondsen N.V. ASN Beleggingsinstellingen Beheer B.V. is de statutaire directie van de ASN Beleggingsfondsen N.V. De AIF-beheerder van ASN Beleggingsfondsen N.V. is ACTIAM N.V. ACTIAM is als beheerder geregistreerd bij de AFM. Lees hier meer over het fondsmanagement.


© 2017 ASN Bank    |    Disclaimer    |    Privacy    |    Voorwaarden    |    Dienstenwijzer    |    Sitemap