ASN Bank - Voor de wereld van morgen

ASN Duurzaam Aandelenfonds

ASN Duurzaam Aandelenfonds

Duurzaam beleggen in beter presterende beursgenoteerde bedrijven 

  • Wereldwijd beleggen met duurzaam aandelenfonds
  • Beleggen in bedrijven die vooruitkijken
  • Koplopers in duurzame ontwikkelingBeleggen gericht op de toekomst

De grote ondernemingen in dit fonds kijken – net als wij – vooruit. Vanuit een goed doordachte strategie nemen ze verantwoordelijkheid voor hun activiteiten en zorgen ze goed voor werknemers en klanten, de natuur en het klimaat. Ze innoveren en verminderen de schadelijke effecten van hun productie. Volgens ons hebben ze daardoor een grotere kans om te overleven, en een betere financiële gezondheid. Want hun duurzame strategie vermindert het risico dat ze mens, dier en milieu schade toebrengen. En dat draagt positief bij aan hun – en dus ook jouw – financiële resultaten.

Rendement

Rendementsontwikkeling (groei per €100)

Koersverloop

Bron: vwd group

Rendement na aftrek van de fondskosten t/m 28 februari 2017

1 mnd. 3 mnd. 1 jaar 3 jaar* 5 jaar*
Fonds 4,37% 7,56% 10,93% 11,38% 14,85%
Benchmark** 3,59% 8,07% 18,67% 10,63% 12,08%


* Gemiddeld per jaar
**Benchmark: 65% MSCI Europe, 25% MSCI US en 10% MSCI Japan

Risico’s

De koers van het ASN Duurzaam Aandelenfonds is afhankelijk van beursontwikkelingen. Daardoor kan je belegging meer waard worden. Maar zij kan ook minder waard worden of haar waarde geheel verliezen. Een beschrijving van de risico’s kun je nalezen in de Essentiële Beleggersinformatie (pdf).

Brede invloed

Wij vinden het belangrijk dat ondernemingen hun beleid laten gelden voor de bedrijven waar zij zelf zaken mee doen. Zo verspreidt maatschappelijk verantwoord ondernemen zich als een inktvlek over de wereld. Bovendien stimuleren wij de duurzame vooruitgang van ondernemingen via onze stem op hun aandeelhoudersvergaderingen. Zo heb je via je belegging in het ASN Duurzaam Aandelenfonds invloed op de wereld.

Financiële selectie

De ondernemingen die voldoen aan onze duurzaamheidscriteria, komen in het ASN Beleggingsuniversum. Daaruit selecteert de fondsbeheerder die ondernemingen die naar zijn verwachting de beste financiële vooruitzichten hebben.

Fondskosten

Fondskosten zijn kosten die de fondsbeheerder in rekening brengt voor het beheer en onderhoud van het beleggingsfonds. De fondskosten worden in de koers van het fonds verrekend. Je betaalt deze kosten dus niet apart. De fondskosten voor dit fonds over 2016 zijn 0,86%.

Servicekosten

Jaarlijks betaal je kosten aan ASN Bank voor je beleggingsrekening. Deze servicekosten zijn 0,3% per jaar over het belegde vermogen, met een maximum van € 300 per jaar.

Februari 2017 – Het maandrendement van het ASN Duurzaam Aandelenfonds was met 4,37% beduidend hoger dan dat van de benchmark (3,59%). Dat werd veroorzaakt door het relatief grote belang in farmaciebedrijven, het beperkte belang in aan grondstoffen gerelateerde bedrijven en de afwezigheid van de bankensector. Unilever, Indivior en Dialog Semiconductor droegen sterk positief bij aan het fondsrendement. Amer Sports, Mercialys en BillerudKorsnäs droegen negatief bij.

In februari kochten we meer cyclische aandelen om optimaal te kunnen profiteren van de economische voorspoed. In dat kader kochten we aandelen van onder meer LG Electronics. Dit Koreaanse bedrijf heeft zijn nieuwe smartphone gelanceerd, de G6. Na een kostenbesparingsprogramma wordt een verbetering van de marges verwacht. Bovendien is het aandeel gunstig gewaardeerd. Ook op duurzaamheidsgronden is LG Electronics een aanwinst. Het heeft goed beleid om ethisch handelen te bevorderen en corruptie tegen te gaan. LG Electronics wil zijn negatieve invloed op het klimaat zoveel mogelijk verminderen.

Fondsmanagement

Het ASN Duurzaam Aandelenfonds is een fonds van ASN Beleggingsfondsen N.V. ASN Beleggingsinstellingen Beheer B.V. is de statutaire directie van de ASN Beleggingsfondsen N.V. De AIF-beheerder van ASN Beleggingsfondsen N.V. is ACTIAM N.V. ACTIAM is als beheerder geregistreerd bij de AFM. Lees hier meer over het fondsmanagement.© 2017 ASN Bank    |    Disclaimer    |    Privacy    |    Voorwaarden    |    Dienstenwijzer    |    Sitemap