Hypotheek voor starters

Je wilt of gaat je eerste huis kopen en je zoekt een hypotheek voor starters. Dan zit je bij ASN Bank goed. Starters kiezen vaak tussen een lineaire- of annuïteitenhypotheek. Dan heb je meestal recht op hypotheekrenteaftrek. Kijk ook zeker of je in aanmerking komt voor een Starterslening van SVn.

Als starter een hypotheek regelen

Nog aan het oriënteren? Of wil je al een stap op de woningmarkt maken? Dan is het is goed om de hypotheekmogelijkheden voor starters uit te zoeken. Een geschikt huis vinden is lastig in deze tijd. Maar waarschijnlijk kunnen we je wel helpen met het regelen van je eerste hypotheek.

Bereken je maximale hypotheek

Je wilt natuurlijk weten wat je ongeveer kunt lenen. Bereken binnen 2 minuten je maximale hypotheek. Met onze hypotheekcalculator krijg je een indicatie van je maximale hypotheek en wat je maandlasten ongeveer zijn.

Bereken je hypotheek

Kies uit meerdere hypotheekvormen

Er zijn meerdere hypotheekvormen waar je uit kunt kiezen. Een lineaire- of annuïteitenhypotheek wordt vaak door starters afgesloten. Bij een annuïteitenhypotheek is de netto maandlast in het begin lager als je recht hebt op hypotheekrenteaftrek. Denk je in de toekomst meer te gaan verdienen kan dit een goede optie zijn.

Verwacht je dat je in de toekomst juist meer kosten hebt bijvoorbeeld door de komst van kinderen? Dan past een lineaire hypotheek misschien beter bij jou omdat je maanlasten in het begin hoger zijn.

We leggen je graag het verschil uit tussen beide hypotheekvormen.

Recht op hypotheekrenteaftrek

Alleen met een annuïteiten- of lineaire hypotheek kom je als starter onder voorwaarden in aanmerking voor hypotheekrenteaftrek als je voor het eerst een huis koopt. Deze twee hypotheekvormen zijn daarom interessant voor starters op de woningmarkt.

Aanvullingen op je eerste hypotheek

Misschien kun je als starter niet genoeg lenen voor je eerste hypotheek. Denk dan ook aan de volgende mogelijkheden:

De Starterslening

Met de Starterslening van SVn overbrug je het verschil tussen je maximale hypotheek en de prijs van de woning die je op het oog hebt. Het is een aanvullende lening op je hypotheek voor je eerste koophuis.

Lees meer over de Starterslening

Belastingvrije schenking

Van je ouders of van iemand anders mag je een belastingvrije schenking voor je eigen huis ontvangen. Je moet dan wel aan bepaalde eisen voldoen.

Lees meer over een belastingvrije schenking

Gratis oriëntatiegesprek

Wil je graag met een adviseur praten over de mogelijkheden die je hebt als starter? Plan gratis een oriënterend gesprek met een hypotheekadviseur.

Maak een afspraak

Meer lezen over hypotheken

Zijn hypotheken nieuw voor je? Dan wil je als starter vast meer lezen over hypotheken. Lees verder over:

Je eerste huis kopen
Een huis kopen in 10 stappen
Nationale Hypotheek Garantie
Studieschuld en hypotheek
Je maandlasten berekenen

,
waarmee kunnen we je helpen?