Hypotheek voor starters

Je wilt of gaat je eerste huis kopen en je zoekt een hypotheek voor starters. Dan zit je bij ASN Bank goed. Starters kiezen vaak tussen een lineaire- of annuïteitenhypotheek. Dan heb je meestal recht op hypotheekrenteaftrek. Kijk ook zeker of je in aanmerking komt voor een Starterslening van SVn.

Als starter een hypotheek regelen

Nog aan het oriënteren? Of wil je al een stap op de woningmarkt maken? Dan is het is goed om de hypotheekmogelijkheden voor starters uit te zoeken. Een geschikt huis vinden is lastig in deze tijd. Maar waarschijnlijk kunnen we je wel helpen met het regelen van je eerste hypotheek.

Bereken je maximale hypotheek

Je wilt natuurlijk weten wat je ongeveer kunt lenen. Bereken binnen 2 minuten je maximale hypotheek. Met onze hypotheekcalculator krijg je een indicatie van je maximale hypotheek en wat je maandlasten ongeveer zijn.

Bereken je hypotheek

Kies uit meerdere hypotheekvormen

Er zijn meerdere hypotheekvormen waar je uit kunt kiezen. Een lineaire- of annuïteitenhypotheek wordt vaak door starters afgesloten. Bij een annuïteitenhypotheek is de netto maandlast in het begin lager als je recht hebt op hypotheekrenteaftrek. Denk je in de toekomst meer te gaan verdienen kan dit een goede optie zijn.

Verwacht je dat je in de toekomst juist meer kosten hebt bijvoorbeeld door de komst van kinderen? Dan past een lineaire hypotheek misschien beter bij jou omdat je maandlasten in het begin hoger zijn.

We leggen je graag het verschil uit tussen beide hypotheekvormen.

Recht op hypotheekrenteaftrek

Alleen met een annuïteiten- of lineaire hypotheek kom je als starter onder voorwaarden in aanmerking voor hypotheekrenteaftrek als je voor het eerst een huis koopt. Deze twee hypotheekvormen zijn daarom interessant voor starters op de woningmarkt.

Te weinig inkomen voor je hypotheek?

Misschien kun je als starter niet genoeg lenen voor je eerste hypotheek. Denk dan ook aan de volgende mogelijkheden:

De Starterslening

Met de Starterslening van SVn overbrug je het verschil tussen je maximale hypotheek en de prijs van de woning die je op het oog hebt. Het is een aanvullende lening op je hypotheek voor je eerste koophuis.

Lees meer over de Starterslening

Mede hoofdelijke aansprakelijkeheid van ouders

Heb je nu niet genoeg inkomen om je hypotheek rond te krijgen? Dan is de handtekening van (een van) je (schoon)ouders soms heel waardevol. Als zij meetekenen voor je hypotheek, kun je in sommige gevallen wel een hypotheek krijgen. Het is dan onder andere een voorwaarde dat je inkomen op termijn wél voldoende is om de hypotheek te dragen. Wat houdt het in het kort in?

  • We gaan ervan uit dat jijzelf elke maand de hypotheek betaalt.
  • We kunnen je ouders aanpsreken om de maandlast of de hele schuld te betalen, wanneer jij dit zelf niet doet.
  • We berekenen de maximale hypotheek op basis van het inkomen dat je in de toekomnst verwacht te bereiken. Dit inkomen moet je goed kunnen onderbouwen.
  • We beoordelen of je ouders genoeg inkomen hebben om hun eigen woonlasten te betalen. En we kijken daarnaast of je ouders het deel van jouw maandbedrag kunnen betalen dat hoger is dan het bedrag dat je eigenlijk maximaal mag uitgeven aan je hypotheek volgens de geldende wet-en regelgeving.
  • De gegevens van je ouders worden ook getoetst bij het Bureau Krediet Registgratie (BKR).
  • Wanneer je ouders worden aangesproken om de maandlast of de hele schuld te betalen, kan dit fiscale gevolgen hebben voor jou en voor je ouders.

Vraag een hypotheekadviseur of deze constructie past bij jouw situatie en bij die van je (schoon)ouders.

Gratis oriëntatiegesprek

Wil je graag met een adviseur praten over de mogelijkheden die je hebt als starter? Plan gratis een oriënterend gesprek met een hypotheekadviseur.

Maak een afspraak

Meer lezen over hypotheken

Zijn hypotheken nieuw voor je? Dan wil je als starter vast meer lezen over hypotheken. Lees verder over:

,
waarmee kunnen we je helpen?