ASN Duurzaam Mixfonds Zeer Offensief: actueel inzicht in je fonds

Experts zijn dagelijks bezig om je geld te investeren en er financieel en duurzaam rendement mee te behalen. Lees meer over de actuele ontwikkelingen in je fonds en wat dit voor jou betekent.

Financieel rendement ASN Duurzaam Mixfonds Zeer Offensief

Koers (laatste 3 beschikbare) 24-03-2023 23-03-2023 22-03-2023
ASN Duurzaam Mixfonds Zeer Offensief 71,96 71,76 71,85

Step 1

Rendementsontwikkeling (groei per €100)

Koersverloop

Bron: Infront Financial Technology B.V.

Nettorendement na aftrek van de kosten van het fonds t/m 28 februari 2023
Vanaf de start* 10 jaar* 5 jaar* 3 jaar* Dit jaar
Fonds 2,44% 1,77% -0,56% -2,52% 0,82%
Vergelijkingsmaatstaf 3,21% 2,25% 0,00% -1,63% 0,79%

* Gemiddeld per jaar

Doel van het ASN Duurzaam Mixfonds Zeer Offensief

Het doel van het mixfonds is op lange termijn (> 5 jaar) een hoger nettorendement (na aftrek van de kosten van het fonds) te behalen dan de vergelijkingsmaatstaf (ook wel benchmark genoemd). Op korte termijn kan het rendement sterk afwijken (positief en negatief) vanwege de strikte duurzaamheidseisen bij de keuze van de beleggingen. Met beleggen loop je risico en maak je kosten. Je kunt je inleg of een deel daarvan verliezen.

Terugblik op 2022 en vooruitblik voor 2023

In 2022 behaalde het ASN Duurzaam Mixfonds Zeer Offensief een rendement van - 18,59%. De vergelijkingsmaatstaf (ook wel benchmark genoemd) behaalde een licht hoger rendement van -16,81%. Het rendement van de vergelijkingsmaatstaf is op gebouwd uit het rendement voor obligaties van -13,14%, voor microkrediet van +3% en -18%, voor aandelen. Omdat het mixfonds zeer offensief 90% van de gelden belegt in aandelen weegt het rendement van deze beleggingscategorie het zwaarst.

Onze visie

Duurzaam beleggen met een goede spreiding biedt de beste basis voor een goed verwacht rendement op de lange termijn.

De experts die betrokken zijn bij het ASN Duurzaam Mixfonds Zeer Offensief zijn dagelijks bezig om de basis te creëren voor een goed rendement op de lange termijn door:

  1. De selectie van beleggingen in bedrijven, overheden en organisaties met een duurzame langetermijnvisie. Bedrijven, overheden en organisaties die zich goed voorbereiden op een toekomst vol duurzame uitdagingen en een solide financiële basis hebben.
  2. Continu te zorgen voor een goede spreiding en daarmee voor een verlaagd risico. In het mixfonds zijn ook microkredieten opgenomen waardoor we zorgen voor meer spreiding dan veel andere mixfondsen.
  3. Het rebalancing proces. Dit betekent dat de fondsbeheerder participaties verkoopt als een onderdeel uit de mix in waarde is gestegen en koopt als een onderdeel in waarde is gedaald. Op deze manier blijven de verhoudingen intact.

Waarom beleggen op lange termijn

Als de beurskoersen dalen, verkopen beleggers vaak hun beleggingen voor de korte termijn. Dat is om drie redenen een slecht idee. Lees waarom het doorgaans beter is om te beleggen voor de lange termijn.


Duurzaam rendement van het ASN Duurzaam Mixfonds Zeer Offensief

Lees meer over de CO2-voetafdruk van je eigen beleggingen

Het ASN Duurzaam Mixfonds Zeer Offensief spreidt je het geld over:

Lees meer over de goed- en afkeuring van bedrijven

Wij selecteren bedrijven eerst op duurzaamheid en daarna op financiële vooruitzichten. Zo streven wij ernaar om jou met het ASN Duurzaam Mixfonds Zeer Offensief een goed rendement te laten behalen.

Meer weten over beleggen?

Wil je meer weten over beleggen bij ASN Bank?

Evalueer je beleggingsfonds
Duurzaam beleggen
Periodiek beleggen
Gids voor beleggers bij ASN Bank