ASN Duurzaam Aandelenfonds

Belegt wereldwijd in bedrijven die vooruitkijken en koploper zijn in duurzame ontwikkeling.

Uitleg risicometer

Rendement 3 jaar*: 12,40%

Rendement 5 jaar*: 15,57%

Fondskosten: 0,85%

Koers 21-11-2017 € 114,07

Beleg in dit fonds

Fondsdocumenten

* Gemiddeld per jaar, t/m oktober 2017

Duurzaam beleggen gericht op de toekomst

De grote ondernemingen in dit fonds kijken – net als wij – vooruit. Vanuit een goed doordachte strategie nemen ze verantwoordelijkheid voor hun activiteiten en zorgen ze goed voor werknemers en klanten, de natuur en het klimaat. Ze innoveren en verminderen de schadelijke effecten van hun productie. Volgens ons hebben ze daardoor een grotere kans om te overleven, en een betere financiële gezondheid. Want hun duurzame strategie vermindert het risico dat ze mens, dier en milieu schade toebrengen. En dat draagt positief bij aan hun – en dus ook jouw – financiële resultaten.

Step 1

Rendementsontwikkeling (groei per €100)

Koersverloop

Bron: vwd group

Nettorendement na aftrek van de fondskosten t/m oktober
1 maand 3 maanden 1 jaar 3 jaar* 5 jaar*
Fonds 3,18% 5,75% 18,01% 12,40% 15,57%
Benchmark** 2,84% 5,57% 17,75% 9,66% 12,52%
* Gemiddeld per jaar
** Benchmark: 65% MSCI Europe, 25% MSCI US en 10% MSCI Japan

Risico's

De koers van het ASN Duurzaam Aandelenfonds is afhankelijk van beursontwikkelingen. Daardoor kan je belegging meer waard worden. Maar zij kan ook minder waard worden of haar waarde geheel verliezen. Een beschrijving van de risico’s kun je nalezen in de Essentiële Beleggersinformatie (pdf).

Kosten ASN Duurzaam Aandelenfonds

Fondskosten
0,85%
Servicekosten
0,3%

Fondskosten zijn kosten die de fondsbeheerder in rekening brengt voor het beheer en onderhoud van het beleggingsfonds. De fondskosten worden in de koers van het fonds verrekend. Je betaalt deze kosten dus niet apart.

Jaarlijks betaal je kosten aan ASN Bank voor je beleggingsrekening. Deze servicekosten zijn 0,3% per jaar over het belegde vermogen, met een maximum van € 300 per jaar.

Brede invloed

Wij vinden het belangrijk dat ondernemingen hun beleid laten gelden voor de bedrijven waar zij zelf zaken mee doen. Zo verspreidt maatschappelijk verantwoord ondernemen zich als een inktvlek over de wereld. Bovendien stimuleren wij de duurzame vooruitgang van ondernemingen via onze stem op hun aandeelhoudersvergaderingen. Zo heb je via je belegging in het ASN Duurzaam Aandelenfonds invloed op de wereld.

Financiële selectie

De ondernemingen die voldoen aan onze duurzaamheidscriteria, komen in het ASN Beleggingsuniversum. Daaruit selecteert de fondsbeheerder die ondernemingen die naar zijn verwachting de beste financiële vooruitzichten hebben.

Fondsmanagement

Dit fonds is een fonds van ASN Beleggingsfondsen N.V. ASN Beleggingsinstellingen Beheer B.V. is de statutaire directie van de ASN Beleggingsfondsen N.V. De AIF-beheerder van ASN Beleggingsfondsen N.V. is ACTIAM N.V. ACTIAM is als beheerder geregistreerd bij de AFM. Lees hier meer over het beheer van het fonds.

Wereldwijd beleggen in aandelen van duurzame koplopers

Beleg in dit fonds

, waarmee kunnen we je helpen?