ASN Doelbeleggen

 • Eenvoudig beleggen
 • Geld voor later duurzaam opbouwen
 • Beleggen met grip op je risico
 • Kies je beleggingsmix met handige rekenhulp

Open nu

  Voorwaarden en documenten

  Maak je eigen keuzes met beleggen

  Iedereen is anders. De een zet het liefst al zijn geld op een spaarrekening. De ander belegt zijn geld, helemaal of voor een deel, met kans op een hoger rendement. Hoe kan dat rendement uitpakken bij de verschillende combinaties van sparen en beleggen? En bij beleggen in fondsen met een verschillend risicoprofiel? De doelplanner geeft je in 3 stappen inzicht in de rendementen die je mogelijk kunt behalen met het fonds van jouw keuze. En in de risico’s die daarmee samenhangen. Hiermee krijg je een realistisch beeld en meer grip op je financiële toekomst.

  De vernieuwde doelplanner

  Maak je eigen keuze voor sparen en beleggen. In 3 stappen zicht op het mogelijke rendement van je inleg of hoe je je doelbedrag kunt realiseren.

  Gebruik de doelplanner

  Uitleg over de mixfondsen

  Je kiest één van de vijf varianten op basis van rendement en risico. Vervolgens regelt de fondsbeheerder de beleggingen binnen het mixfonds. Elk mixfonds is opgebouwd uit goed gespreide beleggingen in duurzame fondsen. Deze fondsen hebben over de afgelopen jaren goede resultaten behaald, mede dankzij onze duurzame keuzes. Bovendien waarderen experts als Morningstar en de Eerlijke Bankwijzer hun duurzaamheid hoog.

  Mixfonds Kenmerken Verwacht rendement per jaar* Risico
  Zeer defensief Je wilt een laag risico en accepteert een laag rendement. Je belegt vooral in obligaties en beperkt in aandelen. Gemiddeld rendement 2,6%
  Rendement goed jaar 5,8%
  Rendement slecht jaar -4,4%
  risico-beleggen-3-streepjes
  Defensief Je wilt een matig risico en accepteert een matig rendement. Je belegt voor een deel in aandelen. Gemiddeld rendement 3,5%
  Rendement goed jaar 9,4%
  Rendement slecht jaar -5,4%
  risico-beleggen-4-streepjes
  Neutraal Je streeft naar een gemiddeld rendement en accepteert een gemiddeld risico. Je belegt ongeveer evenveel in aandelen als obligaties. Gemiddeld rendement 4,3%
  Rendement goed jaar 14,2%
  Rendement slecht jaar -7,9%
  risico-beleggen-4-streepjes
  Offensief Je streeft naar een bovengemiddeld rendement en accepteert een groter risico. Je belegt voor een groot deel in aandelen. Gemiddeld rendement 5,7%
  Rendement goed jaar 22,5%
  Rendement slecht jaar -11,2%
  risico-beleggen-5-streepjes
  Zeer offensief Je streeft naar een hoog rendement en accepteert een hoog risico. Je belegt voor een heel groot deel in aandelen. Gemiddeld rendement 6,6%
  Rendement goed jaar 28,8%
  Rendement slecht jaar -14,5
  risico-beleggen-5-streepjes

  *Uitleg verwacht rendementen
  Dit is het verwacht rendement in een gemiddeld, goed of slecht jaar na aftrek van fondskosten. Het werkelijke rendement kan afwijken van deze verwachting. Rendementen kunnen niet met zekerheid worden voorspeld.

  Weten hoeveel CO2 je met jouw geld kunt besparen?

  Beleggen in een Mixfonds van ASN Bank veroorzaakt minder CO2-uitstoot dan een gemiddeld beleggingsfonds. Bron: Ecofys klimaatbenchmark ASN Beleggingsfondsen (pdf). Weten hoeveel CO2 jij met jouw geld kunt besparen? We hebben het voor je uitgerekend. Ga naar het Mixfonds van jouw keuze en bekijk hoeveel CO2 jij kunt besparen.

  Hoe werkt ASN Doelbeleggen?

  • Je opent een rekening ASN Doelbeleggen
  • Je kiest een mixfonds en het percentage dat je wilt beleggen in de Doelplanner
  • Je stort geld op de rekening en plaatst online je order(s)
  • Regelmatig kijk je of de waarde zich volgens verwachting ontwikkelt

  Fijn idee: je kunt alerts instellen die je waarschuwen als de waardeontwikkeling achterblijft. Wil je extra inleggen of juist geld opnemen? Dat is altijd kosteloos.
  Beleg je even niet? Dan ontvang je een variabele rente van 0,08% over je saldo. Deze rente is op jaarbasis vanaf 13-12-2018 (rentewijzigingen voorbehouden).

  Beleggen met de ASN Doelplanner

  Heb je ook graag grip op je financiële toekomst? Met de ASN Doelplanner krijg je in 3 eenvoudige stappen inzicht in de mogelijke rendementen en de risico's. In deze rekenhulp geef je eerst aan of je een doelbedrag hebt of dat je wilt berekenen hoeveel je inleg oplevert. Daarna kies je het mixfonds met een risico dat bij jou past. Als laatste kies je welk deel van je inleg je wilt beleggen, het andere deel spaar je. Elke stap kun je achteraf wijzigen om te zien wat het doet met het resultaat.

  Inzicht in jouw rendement

  Voor mens, dier en natuur

  Door te kiezen voor de ASN Duurzame Mixfondsen streef je naar optimaal rendement. Voor jezelf én voor de wereld. Je belegt in bedrijven, overheden en projecten die mens, dier en natuur respecteren. Die goede financiële resultaten en verwachtingen hebben en die – net als wij – vooruit kijken. Zo hebben je beleggingen invloed op de wereld om je heen.

  Meer over duurzaamheid

   Kosten ASN Doelbeleggen

   Servicekosten per jaar over het belegd vermogen (maximaal € 300 per jaar)
   0,3%
   Fondskosten*
   0,9% van het belegde vermogen

   *De fondsenkosten van twee ASN Duurzame Mixfondsen zijn tijdelijk lager.

   ASN Duurzaam Mixfonds Neutraal 0,70%
   ASN Duurzaam Mixfonds Offensief 0,85%

   Voorwaarden ASN Doelbeleggen

   In de voorwaarden lees je wat je van ons kunt verwachten en wat we van jou verwachten.

   Nu werken aan de toekomst met ASN Doelbeleggen

   Open nu

   , waarmee kunnen we je helpen?