Eerste 6 maanden geen servicekosten*

ASN Doelbeleggen

 • Eenvoudig beleggen in één mixfonds
 • Laten beleggen: experts selecteren duurzame beleggingen
 • Vast bedrag (bijvoorbeeld € 25) per maand opzijzetten
 • Kies je mixfonds met handige rekenhulp
 • Opnemen is kosteloos

Open nu

  Voorwaarden en documenten

  Eenvoudig beleggen, gericht op de toekomst

  Je wilt geld opzijzetten op een manier die meer kan opbrengen dan sparen. Je bent bereid daarvoor wat risico te nemen. Met ASN Doelbeleggen wordt beleggen heel eenvoudig. Je bepaalt je inleg of doelbedrag, de looptijd en het risico dat bij je past. Daarmee samen hangt je keuze voor één van de vijf écht duurzame mixfondsen.

  Handige rekenhulp: de doelplanner

  Met een rekenhulp reken je zelf in vier stappen beleggingsscenario’s uit. Zo krijg je inzicht in de verwachte rendementen en het risico. Nadat je de rekening ASN Doelbeleggen hebt geopend, leg je je doel, inleg en looptijd vast en ook het mixfonds dat je kiest. Zo kun je bijhouden of de waarde zich volgens verwachting ontwikkelt en kun je eventueel bijstellen. Wij kunnen je ook waarschuwen als de waardeontwikkeling achterblijft. Als je (een deel van) het geld toch nodig hebt, kun je kosteloos je beleggingen verkopen en je plan bijstellen. Zo heb je meer regie over je geld voor later.

  Gebruik de rekenhulp

  Uitleg over de mixfondsen

  De beleggingen regelen wij voor je via de ASN Duurzame Mixfondsen. Je kiest één van de vijf varianten op basis van rendement en risico. Elk mixfonds is opgebouwd uit goed gespreide beleggingen in duurzame fondsen. Deze fondsen hebben over de afgelopen jaren goede resultaten behaald, mede dankzij onze duurzame keuzes. Bovendien waarderen experts als Morningstar en de Eerlijke Bankwijzer hun duurzaamheid hoog.

  Mixfonds Kenmerken Verwacht rendement per jaar* Risico
  Zeer defensief Je wilt een laag risico en accepteert een laag rendement. Je belegt vooral in obligaties en beperkt in aandelen. Gemiddeld rendement 2,1%
  Rendement goed jaar 4,6%
  Rendement slecht jaar -4,9%
  risico-beleggen-3-streepjes
  Defensief Je wilt een matig risico en accepteert een matig rendement. Je belegt voor een deel in aandelen. Gemiddeld rendement 3,1%
  Rendement goed jaar 8,2%
  Rendement slecht jaar -5,5%
  risico-beleggen-3-streepjes
  Neutraal Je streeft naar een gemiddeld rendement en accepteert een gemiddeld risico. Je belegt ongeveer evenveel in aandelen als obligaties. Gemiddeld rendement 4,3%
  Rendement goed jaar 14,2%
  Rendement slecht jaar -7,9%
  risico-beleggen-4-streepjes
  Offensief Je streeft naar een bovengemiddeld rendement en accepteert een groter risico. Je belegt voor een groot deel in aandelen. Gemiddeld rendement 5,7%
  Rendement goed jaar 22,5%
  Rendement slecht jaar -11,2%
  risico-beleggen-5-streepjes
  Zeer offensief Je streeft naar een hoog rendement en accepteert een hoog risico. Je belegt voor een heel groot deel in aandelen. Gemiddeld rendement 6,6%
  Rendement goed jaar 28,8%
  Rendement slecht jaar -14,5
  risico-beleggen-5-streepjes

  *Uitleg verwacht rendementen
  Dit is het verwacht rendement in een gemiddeld, goed of slecht jaar na aftrek van fondskosten. Het werkelijke rendement kan afwijken van deze verwachting. Rendementen kunnen niet met zekerheid worden voorspeld.

  Extra uitleg berekening verwacht rendement

  Open

  ASN Bank heeft de risico’s en rendementen van de vijf ASN Duurzame Mixfondsen laten berekenen door Ortec Finance. De onafhankelijke organisatie Ortec is gespecialiseerd in het meten en beheren van risico’s en rendementen op het gebied van vermogensbeheer. Bij de berekeningen neemt Ortec de historische rendementen van de onderliggende fondsen mee. Daarnaast maakt het een inschatting van toekomstige ontwikkelingen op basis van de uitkomsten van verschillende economische scenario’s.

  In een willekeurig jaar is er een grote kans (80%) dat het rendement uitkomt tussen de grenzen van een goed en een slecht jaar. Maar er is ook een kans van 10% dat het rendement lager is dan aangegeven bij het slechte jaar. De ondergrens is dus geen gegarandeerd rendement of minimumrendement. De gegevens op basis waarvan deze berekeningen zijn gemaakt, kunnen veranderen. Als je belegt over een langere periode, heb je langer de mogelijkheid om de effecten van een slecht jaar te compenseren. Zo kom je dichter bij het verwachte rendement per jaar uit.

  Hoe werkt het?

  • Je opent een rekening ASN Doelbeleggen
  • Je kiest met de rekenhulp, de Doelplanner, een mixfonds.
  • Je stort geld op de rekening en plaatst online je order(s).
  • Regelmatig kijk je of de waarde zich volgens verwachting ontwikkelt

  Fijn idee: je kunt alerts instellen die je waarschuwen als de waardeontwikkeling achterblijft. Wil je extra inleggen of juist geld opnemen? Dat is altijd kosteloos.
  Beleg je even niet? Dan ontvang je een variabele rente van 0,1% over je saldo. Deze rente is op jaarbasis vanaf 09-02-2018 (rentewijzigingen voorbehouden).

  Voor mens, dier en natuur

  Door te kiezen voor de ASN Duurzame Mixfondsen streef je naar optimaal rendement. Voor jezelf én voor de wereld. Je belegt in bedrijven, overheden en projecten die mens, dier en natuur respecteren. Die goede financiële resultaten en verwachtingen hebben en die – net als wij – vooruit kijken. Zo hebben je beleggingen invloed op de wereld om je heen.

  Meer over duurzaamheid

   Kosten ASN Doelbeleggen

   Servicekosten per jaar over het belegd vermogen (maximaal € 300 per jaar)
   0,3%
   Fondskosten*
   0,9% van het belegde vermogen

   *De fondsenkosten van vier ASN Duurzame Mixfondsen zijn tijdelijk lager.

   ASN Duurzaam Mixfonds Zeer Defensief 0,60%
   ASN Duurzaam Mixfonds Defensief 0,65%
   ASN Duurzaam Mixfonds Neutraal 0,70%
   ASN Duurzaam Mixfonds Offensief 0,85%

   Servicekosten

   Open
   Je betaalt servicekosten voor de administratie, klantenservice en online rekening. Deze kosten berekenen we over je gemiddeld belegde vermogen aan het einde van iedere maand. De servicekosten incasseren we na elk kwartaal van je beleggingsrekening. Zorg daarom voor voldoende saldo op je beleggingsrekening.

   Fondskosten

   Open
   De fondsbeheerder brengt kosten voor het beheer en onderhoud van het beleggingsfonds in rekening. Deze kosten worden in de koers van het fonds verrekend.

   Voorwaarden ASN Doelbeleggen

   In de voorwaarden lees je wat je van ons kunt verwachten en wat we van jou verwachten.

   Start met beleggen, nu zonder servicekosten

   Open vóór 31 mei 2018 een rekening ASN Doelbeleggen. Je betaalt dan de eerste 6 maanden geen servicekosten* (0,3% per jaar over het belegd vermogen).

   Open nu

   , waarmee kunnen we je helpen?