Webinar: Is je beleggingsfonds echt duurzaam?

Hoe duurzaam zijn duurzame beleggingsfondsen? In dit webinar van ASN Bank krijg je van twee specialisten inzichten om te bepalen hoe duurzaam je fonds is.

Emiel Woutersen (journalist Investico) heeft Europese duurzame beleggingsfondsen onderzocht. Hij neemt je mee in hoe Investico de fondsen heeft onderzocht en wat zijn bevindingen zijn. Mariëtta Smid (duurzaamheidsexpert ASN fondsen) legt uit hoe ASN Bank ervoor zorgt dat investeringen in de ASN fondsen duurzaam zijn. Na dit webinar kun je zelf bepalen hoe duurzaam je beleggingsfonds is en of dat bij je past.

Let op: Met beleggen loop je risico en maak je kosten. Je kunt je inleg of een deel daarvan verliezen.

Webinar terugkijken

Oeps! Geen video

Je kunt de video over dit onderwerp niet kijken omdat je een vereiste cookie hebt uitgeschakeld. Toch zien?
Kies een andere cookie-instelling
Of kijk deze video op youtube.com

De meest gestelde vragen

Past kernenergie is het duurzaamheidsbeleid van ASN?

In ons beleid rond Duurzame energie (pagina 27) kunt u lezen waarom ASN hierin niet investeert. De voornaamste redenen zijn de veiligheidsrisico’s en het feit dat er nog geen oplossing voor het radioactieve afval is. Het bouwen van kerncentrales kost veel tijd en is voor de komende 10 jaar geen oplossing. We hebben niet de luxe dat we nog 10 jaar kunnen wachten met het creëren van alternatieve energiebronnen.

Investeert ASN in wapens? Gezien de oorlog in Oekraïne?

ASN is niet tegen wapens, iedereen heeft het recht op zelfverdediging. Vooral vanuit ethisch oogpunt investeert ASN niet in wapens met als doel hier rendement op te halen. Dat zou namelijk betekenen dat hoe langer een oorlog duurt het vanuit financieel perspectief interessanter is om in wapens te beleggen. Dit vinden wij niet ethisch. U kunt hier meer over lezen in ons beleidsdocument over mensenrechten (pagina 8).

Waarom biedt ASN Bank geen indexfondsen of ETF’s aan?

Startende beleggers kiezen vaak voor indexfondsen of Exchange Traded Funds (ETF's) vanwege de lage kosten. ASN Bank biedt geen duurzame indexfondsen of duurzame ETF’s aan. De hogere kosten van onze duurzame ASN beleggingsfondsen wegen wat betreft nettorendement (rendement na kosten) en duurzame selectie ruimschoots op tegen de lagere kosten van duurzame indexfondsen en ETF’s.

Behandeld in dit webinar

Meer weten over beleggen?

In het webinar krijg je meer informatie over duurzaam beleggen. Dit webinar is alleen bedoeld ter informatie en mag niet worden gezien als een aanbod om te gaan beleggen of als beleggingsadvies. Emiel Woutersen spreekt tijdens dit webinar op eigen titel.

ASN Doelplanner
Risico's van beleggen
Kosten van beleggen
Misvattingen over beleggen
Beleggen of sparen

,
waarmee kunnen we je helpen?