Is je beleggingsfonds echt duurzaam?

Hoe duurzaam zijn duurzame beleggingsfondsen? In dit webinar van ASN Bank krijg je van twee specialisten inzichten om te bepalen hoe duurzaam je fonds is.

Emiel Woutersen (journalist Investico) heeft Europese duurzame beleggingsfondsen onderzocht. Hij neemt je mee in hoe Investico de fondsen heeft onderzocht en wat zijn bevindingen zijn. Mariëtta Smid (duurzaamheidsexpert ASN Beleggingsfondsen) legt uit hoe ASN Impact Investors ervoor zorgt dat investeringen in de ASN Beleggingsfondsen duurzaam zijn. Na dit webinar kun je zelf bepalen hoe duurzaam je beleggingsfonds is en of dat bij je past. Emiel Woutersen spreekt tijdens dit webinar op eigen titel.

Met beleggen loop je risico en maak je kosten. Je kunt je inleg of deel daarvan verliezen. Dit webinar mag niet worden aangemerkt als beleggingsadvies.

Webinar terugkijken

Oeps! Geen video

Je kunt de video over dit onderwerp niet kijken omdat je een vereiste cookie hebt uitgeschakeld. Toch zien?
Kies een andere cookie-instelling
Of kijk deze video op youtube.com

De meestgestelde vragen

Past kernenergie in het duurzaamheidsbeleid van ASN Bank?
In ons beleid rond Duurzame energie (pagina 27) kun je lezen waarom ASN Bank hierin niet investeert, noch beleggingsfondsen aanbiedt die hierin investeren. De voornaamste redenen zijn de veiligheidsrisico’s en het feit dat er nog geen oplossing voor het radioactieve afval is. Het bouwen van kerncentrales kost veel tijd en is voor de komende 10 jaar geen oplossing. We hebben niet de luxe dat we nog 10 jaar kunnen wachten met het creëren van alternatieve energiebronnen.

Investeert ASN Bank in wapens? Gezien de oorlog in Oekraïne?
ASN Bank is niet tegen wapens, iedereen heeft het recht op zelfverdediging. Vooral vanuit ethisch oogpunt investeert ASN Bank niet in wapens, en biedt geen beleggingsfondsen aan die hierin beleggen, met als doel hier rendement uit te halen. Dat zou namelijk betekenen dat hoe langer een oorlog duurt het vanuit financieel perspectief interessanter is om in wapens te beleggen. Dit vinden wij niet ethisch. Je kunt hier meer over lezen in ons beleidsdocument over mensenrechten (pagina 8).

Waarom biedt ASN Bank geen indexfondsen of ETF’s aan?
ASN Bank biedt geen duurzame indexfondsen of duurzame ETF’s aan. Reden is dat er geen duurzame indexfondsen of ETF’s beschikbaar zijn die voldoen aan onze duurzame criteria.

Behandeld in dit webinar

Meer weten over beleggen?

ASN Beleggingsplanner
Risico's van beleggen
Kosten van beleggen
Misvattingen over beleggen
Beleggen of sparen

,
waarmee kunnen we je helpen?