Zo investeren we jouw geld in een nieuwe, duurzame wereld

Wij stimuleren duurzame vooruitgang. Bij ASN Bank doen we dat door je geld te beheren met respect voor mens, dier en natuur. Door te beleggen in bedrijven die inspelen op de toekomst. En door samen te werken met maatschappelijke partners. Zo maakt jouw geld gelukkig, zonder dat je er zelf moeite voor hoeft te doen.

Stap over naar ASN Bank

85x bekeken

Dit gebeurt er met het geld op je rekening

Je hebt geld staan op je betaalrekening, en misschien ook op een spaar- en beleggingsrekening. Dat geld ligt niet werkloos in een kluis onder het bankgebouw. Net als andere banken beleggen we geld in staatsobligaties (van landen) en zetten we het uit in hypotheken voor woningen. Het verschil zit vooral in wat we níet doen, zoals de financiering van olie, gas en zware industrie. En in wat we wél doen. Zoals het financieren van duurzame energie en de verduurzaming van gebouwen.

Duurzaam beleggen

Geld in de ASN Beleggingsfondsen wordt belegd op basis van dezelfde duurzame uitgangspunten. Afhankelijk van het fonds beleg je in bedrijven, projecten, landen of microfinancieringsinstellingen. Of een combinatie hiervan.

Of lees meer over beginnen met duurzaam beleggen

Hypotheek: het verduurzamen van de huizenmarkt

Nederland heeft in het Klimaatakkoord afgesproken om de uitstoot van broeikasgassen in 2030 met 49% terug te dringen ten opzichte van 1990. Wij willen duurzaam wonen makkelijk en betaalbaar maken voor iedereen. Daarom helpen we je graag met informatie over het verduurzamen van je huis. En als je een ASN Hypotheek afsluit met ASN Duurzaam Wonen, leen je tegen een lage rente geld voor energiebesparende maatregelen.

Inspiratie opdoen over het verduurzamen van je huis? Kijk eens binnen bij Raymond uit Rotterdam, die een geveltuin liet aanleggen.

Oeps! Geen video

Je kunt de video over dit onderwerp niet kijken omdat je een vereiste cookie hebt uitgeschakeld. Toch zien?
Kies een andere cookie-instelling
Of kijk deze video op youtube.com

Hier staan wij voor: mensenrechten, klimaat en biodiversiteit

Om onze duurzame impact te vergroten, jagen we duurzaamheid in de financiële sector aan. Want samen hebben we meer impact. Dit zijn onze doelen:

 • Mensenrechten:
  In 2030 hebben alle kledingbedrijven in het ASN Beleggingsuniversum een leefbaar loon ingevoerd. Lees meer over ons mensenrechtenbeleid en waarom we H&M goedgekeurd hebben voor onze beleggingen.
 • Klimaat:
  Al onze financieringen en beleggingen zijn in 2030 netto klimaatpositief. Dat is het doel van ‘Parijs’, maar dan 20 jaar eerder. Lees meer over ons klimaatbeleid en over wat wij doen aan plasticvervuiling.
 • Biodiversiteit:
  Al onze beleggingen en financieringen hebben in 2030 een netto positief effect op biodiversiteit. Lees meer over hoe we de biodiversiteit kunnen verbeteren.

Ook een duurzame keuze maken? Stap over!

Wil je naar ASN Bank overstappen? Laat je geld werken aan een duurzame wereld. Overstappen is makkelijker dan je denkt. En we helpen je erbij.

Stap over naar ASN Bank

VanafHier: startpunt van een groener leven

Met ons platform VanafHier willen we duurzaamheid bereikbaar maken voor iedereen. Onze redacteuren, columnisten en opiniemakers bieden jou dagelijks verhalen, inzichten, kennis en inspiratie waar je meteen wat mee kan. Van groene vergezichten naar aan de slag in het hier en nu. Ook helpen we duurzame ondernemers op VanafHier aan publiciteit en zichtbaarheid door. Zo werken we samen aan verduurzaming.

Onze partners

Duurzame verandering realiseer je niet in je eentje. Daarom werken wij al jaren samen met een aantal vaste maatschappelijke partners, zoals Natuur & Milieu, Amnesty International en Stichting de Noordzee. Zij dragen op hun manier bij aan onze lange termijndoelen op klimaat, biodiversiteit en mensenrechten. Namens onze klanten met ASN Ideaalsparen en de particuliere of zakelijke ASN Creditcard dragen wij bij aan duurzame projecten van deze partners.

Lees meer over de partners van ASN Bank: Natuur & Milieu: over het werken aan de duurzame missie in coronatijden
Fair Wear Foundation: over leefbaar loon in de kledingindustrie Nationaal Fonds Kinderhulp: over armoede onder kinderen in Nederland

   Delen op:

   Dit vind je misschien ook interessant: