Nieuwe duurzame producten van startende ondernemers

Ben je op zoek naar nieuwe duurzame producten? We stellen je graag voor aan deze startende ondernemers. Zij hebben met hun duurzame producten de ASN Bank Wereldprijs 2019 gewonnen.

1276x bekeken

Duurzame thee: deze kruidenthee is goed voor de biodiversiteit

Winnaars ASN Bank Wereldprijs

Duurzame ondernemers Daan en Matthijs wonnen met hun onderneming ptthee de eerste prijs én de publieksprijs. Met hun duurzame kruidenthee dragen ze bij aan het herstel van de Nederlandse biodiversiteit. Op de akkers van biologische boeren zaaien ze inheemse kruiden in, zoals kamille, brandnetel en korenbloem.

De kruiden zorgen voor meer biodiversiteit op het land, een lekker kopje thee én extra verdiensten voor de boer. Met het prijzengeld gaan Daan en Matthijs een theefabriekje opzetten en de verpakking optimaliseren. Benieuwd geworden naar de duurzame thee? Bestel via ptthee.nl.

Duurzame shampoo: 20% shampoo en 80% eigen kraanwater

Tweede prijs ASN Bank Wereldprijs Twenty

Wist je dat shampoo voor 80% uit water bestaat? Dat betekent dat 4 van de 5 met shampoo gevulde vrachtwagens water vervoert. Dat is toch gek?

Dat dachten de ondernemers Mirjam en Ilse ook. Ze ontwikkelden Twenty, shampoocapsules met alleen de benodigde 20% aan ingrediënten. Het water voeg je er thuis zelf aan toe. De slimme capsules besparen CO2-uitstoot en zorgen voor minder verpakkingsafval. Met Twenty wonnen ze de tweede prijs van de ASN Bank Wereldprijs 2019. In 2020 gaan Mirjam en Ilse aan de slag met het op de markt brengen van hun product.

Natuurlijke cosmetica en milieuvriendelijke inkt van koffiedik

Derde prijs ASN Bank Wereldprijs CaffeInk

In Nederland drinken we gemiddeld 2,5 kopjes koffie per persoon per dag. Die koffieconsumptie, die wereldwijd stijgende is, zorgt voor een hele hoop koffiedik. Een afvalstroom waar CaffeInk waarde in ziet. Ze halen pigment uit koffiedik om milieuvriendelijke inkt van te maken. En gebruiken de plantaardige olie uit koffiedik voor natuurlijke cosmetica. Met hun idee wonnen ze de derde prijs van de ASN Bank Wereldprijs 2019.

Duurzame ondernemers in de ASN Bank Wereldprijs

Elk jaar helpen we startende duurzame ondernemers om van hun concept werkelijkheid te maken met de ASN Bank Wereldprijs. Bekende voorbeelden van voormalig finalisten zijn Fairphone, Yoni en Seepje. Bekijk hieronder het traject van de ASN Bank Wereldprijs 2019.

Oeps! Geen video

Je kunt de video over dit onderwerp niet kijken omdat je een vereiste cookie hebt uitgeschakeld. Toch zien?
Kies een andere cookie-instelling
Of kijk deze video op youtube.com

Ben je zelf een startende, duurzame ondernemer?

Broed je al maanden op een duurzaam idee dat een groter podium verdient? Meld je in augustus 2020 aan voor de nieuwe editie van de ASN Bank Wereldprijs.

Delen op:

Dit vind je misschien ook interessant