Den Haag • 17 mei 2016

Vanaf nu kan uw kind eenvoudig en veilig leren hoe een bankrekening werkt. We introduceren de ASN Juniorrekening, speciaal voor kinderen tussen 6 en 12 jaar.

Wat houdt de rekening in?

  • Gratis online betaalrekening voor kinderen van 6 tot 12 jaar.
  • Met zijn of haar eigen ASN Wereldpas kan uw kind elke week tot € 100 uitgeven. Pinnen in bijvoorbeeld de schoolkantine of winkels kan tot €50 per week en daarnaast kan uw kind ook nog maximaal € 50 opnemen bij een geldautomaat.
  • Via de ASN Bank saldo-app voor kinderen ziet uw kind altijd hoeveel geld er op de rekening staat.
  • Roodstand is niet toegestaan en overboeken door uw kind naar andere rekeningen is niet mogelijk.
  • U beheert als ouder de rekening via ASN Online Bankieren en/of de app ASN Mobiel Bankieren.
  • Uw kind ontvangt een variabele rente van 0,8%* over het saldo.

* Tot € 1.000, daarboven 0,5% variabele rente. Rente op jaarbasis vanaf 3 mei 2016 (rentewijzigingen voorbehouden).

Waarom de ASN Juniorrekening?

Met de ASN Juniorrekening maakt uw kind op een kindvriendelijke en veilige manier kennis met dagelijkse bankzaken. U maakt geld over op de rekening, zoals zak- of cadeaugeld. Uw kind kan met zijn of haar eigen pinpas kleine dagelijkse aankopen doen. Of sparen voor iets speciaals, en dat tot een bedrag van € 50 zelf in de winkel kopen. Met de speciale ASN Bank saldo-app voor kinderen ziet uw kind altijd hoeveel geld er op de rekening staat. De ASN Juniorrekening is gratis. Gaat u op vakantie in het buitenland? Let op, want dan betaalt uw kind soms wel kosten als hij of zij geld opneemt.

Meer informatie of de rekening openen.

En daarna?

Als uw kind 12 jaar is, krijgt hij of zij automatisch de ASN Jongerenrekening. Deze biedt meer mogelijkheden dan de ASN Juniorrekening, bijvoorbeeld zelf overboeken via online bankieren en mobiel bankieren. Ook het aanhouden van deze rekening is kosteloos.

Delen op: