Bankieren voor kinderen

Je kind heeft een eigen betaalrekening, dat is best spannend. Gelukkig kan jouw kind bij ons op een veilige manier leren bankieren. En zelf kan je makkelijk een oogje in het zeil houden.

Op deze pagina lees je wat je allemaal kunt regelen zodat je kind goed en veilig de betaalrekening kan gebruiken.

Kijk mee op de rekening van je kind

Wat je moet regelen om mee te kijken op de rekening van je kind, zie je hier:

Volg zorgvuldig de stappen van het aanmelden zoals hieronder uitgelegd. Let op: Kies altijd voor ‘Aanmelden op een andere manier’ als je de keuze krijgt hoe je je wilt aanmelden. Je kunt je niet aanmelden met toegangsnaam/wachtwoord of met de betaalpas van je kind.

Meer lezen over het registeren van de app en andere zaken rondom inloggen? Kijk dan op asnbank.nl/inlogmiddelen en asnbank.nl/mobielbankieren.

Bankieren voor kinderen met de app

Kinderen met een ASN Jongerenrekening (vanaf 12 jaar) melden zich aan in de app met de gegevens van hun ASN Betaalpas. Kinderen met een ASN Juniorrekening (onder 12 jaar) melden zich aan met Toegangsnaam en Wachtwoord.

Goed om te weten: Gebruikte je kind de app al eerder voor de ASN Juniorrekening? Dan is het belangrijk dat je kind zich opnieuw aanmeldt in de app. Klik hiervoor op het poppetje rechtsboven op het inlogscherm van de app, kies gebruiker toevoegen en laat je kind zich aanmelden met de betaalpas. De ‘oude’ gebruiker kan verwijderd worden nadat je kind zich opnieuw in de app heeft aangemeld.

Daarna kan je kind online bankieren met zijn / haar pincode in de app. Inloggen via de website kan veilig met een QR-code op de inlogpagina die je kind scant met de app. Meer over het installeren van de app lees je op: asnbank.nl/mobielbankieren

Bankieren voor kinderen zonder de app

Kinderen (onder 12 jaar) met alleen een Toegangsnaam en Wachtwoord kunnen daarmee ook inloggen via online bankieren op onze website. Is je kind ouder dan 12 en gebruikt het onze app niet? Dan kan je kind ook een browsercode aanmaken om makkelijk mee in te loggen. Op asnbank.nl/inlogmiddelen lees je daar meer over.

Activeer de betaalpas van je kind

Jij activeert de betaalpas van je kind in je eigen ASN-app of als je met jouw gegevens inlogt op onze website. Je kind kan dat niet zelf doen.

Bepaal hoeveel je kind per dag mag overboeken

Zodra je kind 12 jaar is, mag het zelfstandig geld overboeken. Als ouder bepaal je zelf hoeveel je kind mag overboeken. De standaard daglimiet daarvoor is € 1.000. Als je deze limiet te hoog vindt, kun je die aanpassen in je eigen ASN-app of als je met jouw gegevens inlogt op onze website. Je kunt de limiet ook op € 0 zetten als je dat tijdelijk beter vindt. Je kind kan de limiet niet zelf aanpassen.

Is je kind nog geen 12 jaar, dan kan het alleen het saldo en de bij- en afschrijvingen inzien. Zelf geld overboeken is nog niet mogelijk.

Pincode wijzigen

Je kind kan de pincode wijzigen en zelf een nieuwe kiezen. Dat kan bij een Geldmaat. Vergeet niet de pincode mee te nemen die je kind van ons heeft gekregen. En vraag je kind een pincode te kiezen die door iemand anders niet makkelijk te raden is.

Mobiel betalen

Heeft je kind een Android telefoon? Dan kan het vanaf 12 jaar ook betalen met de mobiele telefoon. Download daarvoor de app ASN Mobiel Betalen. Apple Pay kan je kind gebruiken als het 16 jaar of ouder is. Dat is de grens die Apple daarvoor hanteert.

Leer je kind over veilig bankieren

Het is belangrijk dat je kind genoeg weet over veilig bankieren. Bijvoorbeeld dat ze hun pincode of inlogcode nooit aan een ander mogen geven. En dat ze het nooit moeten geloven als iemand zegt bij ASN Bank te werken en om die codes vraagt. Dat doen we echt nooit! Niet via whats app, sms, telefoon, mail of op wat voor manier dan ook.

Deze en meer tips om met je kind te bespreken vindt je op asnbank.nl/veiligbankieren

,
waarmee kunnen we je helpen?