Bankieren voor kinderen

Na het openen van een rekening kan je kind online bankieren bij ASN Bank via telefoon en computer. Je kind leert daarmee op een veilige manier omgaan met geld.

Een ouder / verzorger kan ook inloggen en meekijken. Hoe het aanmelden in de app en het inloggen werkt voor jou en je kind lees je op deze pagina.

Bankieren voor kinderen met de app

Kinderen met een Jongerenrekening (vanaf 12 jaar) melden zich aan in de app met de gegevens van de nieuwe ASN Betaalpas die ze ontvangen na het openen van de rekening. Kinderen met een Juniorrekening (onder 12 jaar) en rekening ASN Ideaalsparen melden zich aan met Toegangsnaam en Wachtwoord.

Goed om te weten: Heeft je kind een juniorrekening en wordt hij of zij 12 jaar? Dan zal de rekening worden omgezet naar een ASN Jongerenrekening. Een nieuwe registratie in de app zal vanaf dat moment moeten worden gedaan met de betaalpas die hoort bij de ASN Jongerenrekening. Deze nieuwe betaalpas kan door de wettelijk vertegenwoordiger worden aangevraagd. Deze wordt niet automatisch toegestuurd.

Daarna kan je kind online bankieren met zijn / haar persoonlijke pincode in de app. Inloggen via de website kan veilig met een QR-code die je kind scant met de app. Meer over het installeren van de app lees je op: asnbank.nl/mobielbankieren

Bankieren voor kinderen zonder de app


Kinderen (onder 12 jaar) met alleen een Toegangsnaam en Wachtwoord kunnen ook inloggen via online bankieren op onze website. Heb je een ASN Jongerenkening? Dan kun je ook een browsercode aanmaken waarmee je voortaan makkelijk inlogt.

Op asnbank.nl/inlogmiddelen lees je daar meer over.

Beheren van de rekening door ouders en verzorgers

Wettelijk vertegenwoordigers die toegang hebben tot een eigen online bankieren zien de nieuwe rekening van hun kind tussen de eigen rekeningen.

Heb je als ouder / verzorger (nog) geen online toegang tot een betaalrekening? Dan kun je nadat je geïdentificeerd bent online toegang aanvragen. Dan ontvang je van ons de inlogmiddelen waarmee je je kunt aanmelden in de app of een browsercode kunt aanmaken. Aanmelden in de app is ook mogelijk met je NAW-persoonsgegevens (niet met de betaalpas van je kind).

Met de app of browsercode kun je voortaan inloggen om de betaalrekening van je kind te beheren. Zoals bijvoorbeeld de betaalpas van je kind activeren.

Meer lezen over het registeren van de app en andere zaken rondom inloggen? Kijk dan op asnbank.nl/inlogmiddelen en asnbank.nl/mobielbankieren.


Veilig gebruik

De zelfgekozen mobiele pincode en browsercode zijn persoonlijk. Deze mag je dus met niet met elkaar delen. Schrijf of sla de code(s) niet op en zorg dat niemand de pincode(s) te weten kan komen.

Medewerkers van ASN Bank zullen nooit naar de codes vragen, niet via de telefoon, sms of in een e-mail. Lees meer over veilig bankieren op asnbank.nl/veiligbankieren

, waarmee kunnen we je helpen?