Dit zijn de 3 grootste misvattingen over beleggen

Dit is de Beurs Bull. Er gaan nogal wat cowboyverhalen over hem rond. Zoals dat je veel vermogen moet hebben om te beleggen. Wij laten je zien dat dat helemaal niet nodig is.

Misvatting 1: ‘Beleggen kan alleen als je veel vermogen hebt’

Veel mensen denken dat je alleen kunt beleggen als je al veel vermogen hebt. Maar je kunt ook beleggen met kleinere bedragen. Zoals het bedrag dat je maandelijks betaalt aan telefoonkosten. Je belegt bij ons al vanaf € 20 per maand.

Bereken wat beleggen jou kan opleveren

Misvatting 2: ‘Om rendement te behalen met beleggen moet je een expert zijn’

Je hoeft geen A-E-Xpert te zijn om naar een optimaal rendement te streven. Met ASN Doelbeleggen bepaal jij de inleg en het risico. Dat doe je door te kiezen voor 1 van de 5 mixfondsen. De fondsbeheerder regelt de beleggingen binnen het fonds.

Misvatting 3: ‘Om rendement te behalen moet je veel risico nemen’

Met ASN Doelbeleggen bepaal je zelf hoe wild je de rit maakt. Ieder mixfonds heeft een risico van Zeer Defensief (laag risico) tot Zeer Offensief (hoger risico). Welk mixfonds je ook kiest: met ASN Doelbeleggen zit je stevig in het zadel. Dus ook als de Beurs Bull steigert. Lees meer over de risico’s van beleggen.

Bereken je mogelijke rendement

Beleggen bij ASN Bank is niet alleen voorbehouden aan beurscowboys. En om je in het zadel te helpen, hebben we een handige tool. Hiermee bereken je hoeveel rendement beleggen je kan opleveren.

Begin direct

Meer lezen over beleggen?

Is beleggen iets voor jou? Maar wil je eerst meer weten? Lees dan meer over:

Beleggen voor beginners
Sparen of beleggen bij ASN Bank
Beleggen met kleine bedragen
De risico's van beleggen

De risico's van beleggen

Ga je beleggen, dan is het belangrijk dat je de risico’s van beleggen begrijpt en dat je weet hoe je er grip op krijgt. Zo is de risico-indicator een handig hulpmiddel om de risico’s van beleggingsfondsen in te zien én te vergelijken.

De ASN Duurzame Mixfondsen zijn bij de AFM geregistreerde subfondsen van ASN Beleggingsfondsen N.V. ASN Beleggingsfondsen N.V. is als Wft beheerder opgenomen in het register van de AFM. Voor de ASN Duurzame Mixfondsen zijn een prospectus en de Essentiële Beleggersinformatie (EBi) beschikbaar via asnbank.nl/beleggen. De waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Lees de EBi voordat je besluit een beleggingsfonds te kopen. Deze uiting mag niet worden aangemerkt als beleggingsadvies.

* De 3 misvattingen zijn gebaseerd op eigen klantonderzoek.