ASN Juniorrekening

  • Speciaal voor kinderen van 6 tot 12 jaar
  • Kies zelf de pincode van de betaalpas
  • Eigen bankpas met weeklimiet
  • Rente over je saldo
  • Een duurzame keuze

Gratis*

Open nu

*Soms betaal je wel kosten voor het gebruik van je betaalrekening. Een overzicht van alle kosten vind je in de Tarievenwijzer.

Veilig leren met geld omgaan: ASN Juniorrekening

Geld sparen, pinnen met een eigen betaalpas en met de app kijken hoeveel zakgeld er op de rekening staat. En je kan de pincode van de betaalpas wijzigen. Zo kan je kind de pincode makkelijk onthouden!

Met de ASN Juniorrekening leren kinderen veilig en verantwoord omgaan met een betaalrekening. Via ASN Online Bankieren of de app houd je als ouder toezicht en kun je geld overboeken. Rood staan mag niet. Bovendien is het aanhouden van de ASN Juniorrekening gratis. Wel betaal je soms andere kosten, bijvoorbeeld als je buiten Europa betaalt of contant geld opneemt met je betaalpas.

Dit doen we met het geld op je rekening

Benieuwd hoe wij werken aan een nieuwe, duurzame wereld? Met het geld dat je op je rekeningen hebt staan verstrekken wij leningen en beleggingen. Alleen aan landen, bedrijven en organisaties die duurzaamheid stimuleren.

Lees meer

Voordelen van de ASN Juniorrekening

1. Rente over je saldo: 0,10%

Met een ASN Juniorrekening krijgt je kind 0,10% variabele rente over het saldo tot € 1.000. Boven € 1.000 is de variabele rente 0,01%. Deze rente is op jaarbasis en geldt vanaf 05-03-2020 (rentewijzigingen voorbehouden).

2. App ASN Mobiel Bankieren

Handig: met de app ASN Mobiel Bankieren kan je kind altijd en overal zelf checken hoeveel geld er op de rekening staat. Als ouder boek je via je eigen app veilig en snel geld over. Lees meer over veilig bankieren.

3. ASN Betaalpas

Kinderen met een ASN Juniorrekening krijgen een eigen ASN Betaalpas. Hiermee kunnen ze per week € 50 opnemen en € 50 afrekenen. Zo leren ze veilig zelf bankieren! En de pincode kan zelf gekozen worden. Zo kan je kind makkelijk de pincode onthouden.

Kosten ASN Juniorrekening

Aanhouden van de betaalrekening
Gratis
Vervangende ASN Betaalpas
Gratis
Rood staan
Mag niet

Soms betaal je wel kosten voor het gebruik van je betaalrekening. Een overzicht van alle kosten vind je in de Tarievenwijzer.

Rekening openen voor je kind

Wil je een rekening openen voor je kind? Dat kan bij ASN Bank. Naast de ASN Juniorrekening hebben we ook nog andere betaal- en spaarrekeningen voor je kind.

Bekijk alle ASN Kinderrekeningen

Bankieren voor kinderen

Na het openen van een rekening kan je kind online bankieren bij ASN Bank via telefoon en computer. Je kind leert daarmee op een veilige manier omgaan met geld.
Een ouder / verzorger kan ook inloggen en meekijken. Hoe het aanmelden en het inloggen werkt voor jou en je kind lees je op onze informatiepagina.

Lees meer over bankieren voor kinderen

Voorwaarden ASN Juniorrekening

In de voorwaarden lees je wat je van ons kunt verwachten en wat we van jou verwachten.

Duurzaamheidstips voor kinderen

Een kleine wereldverbeteraar in huis? Ga dan aan de slag met onze knutseltips of met het ASN Spreekbeurtpakket.
Direct aan de slag

Open een ASN Juniorrekening. Veilig bankieren mét rente over het saldo.

Open nu

Geld op een ASN Juniorrekening bespaart CO2-uitstoot

Het Databeessie denkt alleen in cijfers. Zo heeft hij uitgerekend dat € 500 op een ASN Juniorrekening jaarlijks net zoveel CO2 bespaart als wanneer je 5 volgroeide bomen in je tuin hebt. Dus 1 boom voor elke € 100. Bekijk hoeveel CO2-uitstoot je met andere bedragen bespaart.

, waarmee kunnen we je helpen?