
Mobiliteit
Reizen van A naar B met minder CO2 uitstoot én de buurt leefbaar houden. Bekijk hier hoe gemeenten daarvoor kunnen zorgen.
Tijdens de Gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022 kies jij wie er de komende vier jaar over jouw omgeving beslist. De Duurzame Kieswijzer geeft je inzicht in de duurzame stappen die jouw gemeente kan zetten. Zo weet je waar je op moet letten bij het bepalen van jouw duurzame stem.
Reizen van A naar B met minder CO2 uitstoot én de buurt leefbaar houden. Bekijk hier hoe gemeenten daarvoor kunnen zorgen.
We moeten in rap tempo onze woningen verduurzamen en dit voor iedereen betaalbaar houden. Lees hier hoe gemeenten dit kunnen aanpakken.
Extreme regen, hevige stormen en hitte. Dit kunnen gemeenten doen om ons te beschermen en het land klimaatbestendig te maken.
Een gemeente waarin afval niet bestaat, maar een grondstof is voor nieuwe producten. Wil je dat ook? Let dan hierop bij het bepalen van je stem.
Groen in de buurt is belangrijk voor het klimaat, de natuur en onze gezondheid. Bekijk hier waar je op kunt letten als je een groene gemeente wil.
In 2030 willen we er 1 miljoen betaalbare woningen bij hebben, zonder dat de natuur en het klimaat daar onder lijden. Lees hier hoe gemeenten dat kunnen realiseren.
Als het gaat om duurzaamheid denk je misschien al snel aan de wereldwijde CO2-uitstoot, klimaatverandering of mensenrechtenschendingen in arme landen. Maar ook in je eigen omgeving worden belangrijke besluiten over de toekomst genomen.
Bijna alle Nederlandse gemeenten laten vooruitgang zien op duurzaamheid, zo blijkt uit de Nationale Monitor Duurzame Gemeenten. Maar die vooruitgang gaat niet op alle plekken in Nederland even snel. Door te stemmen heb je invloed op hoe groen en duurzaam jouw gemeente kan worden de komende jaren. En dat heeft natuurlijk ook invloed op hoe fijn het wonen is in jouw buurt.
Zo werkt de gemeente en zo duurzaam is jouw gemeente
Tips om nog meer invloed uit te oefenen
Gebruik je stem slim