Persberichten

ASN Bank verhoogt het maximum bedrag van ASN Duurzaam Wonen van € 15.000 naar € 30.000.
Het ASN Groenprojectenfonds is weer open voor de aankoop van aandelen door beleggers.
Deze duurzame ondernemers steunt ASN Bank met coaching, training én een prijzenpot van € 55.000
Steeds meer duurzame projecten worden gefinancierd met crowdfunding. ASN Bank ondersteunt duurzame ondernemers om hun project verder uit te breiden door crowdfundingcampagnes onder de aandacht te brengen bij haar achterban.
Vijftig internationale financiële instellingen hebben zich vandaag aangesloten bij het van oorsprong Nederlandse klimaatinitiatief Partnership for Carbon Accounting Financials (PCAF).
De twee bedrijven zijn samen 118% klimaatneutraal. Dit houdt in dat meer uitstoot wordt vermeden, dan wordt veroorzaakt.
Het aantal klanten is toegenomen tot meer dan 700.000. Het totaal van beleggingen en financieringen van ASN Bank en de ASN Beleggingsfondsen was in 2018 netto bijna volledig klimaatneutraal. Daarmee stevent ASN Bank als eerste bank ter wereld af op CO2-winst.
Sinds 2015 is ASN Bank in gesprek met farmaceutische bedrijven over onethische normen en waarden. Het evaluatierapport met de resultaten van dit engagement verscheen vandaag. De conclusie is gematigd positief.
Veertien financiële instellingen, verenigd in het Platform Carbon Accounting Financials (PCAF), hebben het afgelopen jaar flinke vooruitgang geboekt met het berekenen van de CO2-impact van hun beheerd vermogen.
Fairf, producent van duurzame verf, heeft de 11e ASN Bank Wereldprijs gewonnen in de categorie Natuur & Milieu. De verf heeft een minimale impact op het milieu en bevat gerecycled sloophout.
1 2 3 4 5 > >>