Persberichten

Steeds meer duurzame projecten worden gefinancierd met crowdfunding. ASN Bank ondersteunt duurzame ondernemers om hun project verder uit te breiden door crowdfundingcampagnes onder de aandacht te brengen bij haar achterban.
Vijftig internationale financiële instellingen hebben zich vandaag aangesloten bij het van oorsprong Nederlandse klimaatinitiatief Partnership for Carbon Accounting Financials (PCAF).
De twee bedrijven zijn samen 118% klimaatneutraal. Dit houdt in dat meer uitstoot wordt vermeden, dan wordt veroorzaakt.
Het aantal klanten is toegenomen tot meer dan 700.000. Het totaal van beleggingen en financieringen van ASN Bank en de ASN Beleggingsfondsen was in 2018 netto bijna volledig klimaatneutraal. Daarmee stevent ASN Bank als eerste bank ter wereld af op CO2-winst.
Sinds 2015 is ASN Bank in gesprek met farmaceutische bedrijven over onethische normen en waarden. Het evaluatierapport met de resultaten van dit engagement verscheen vandaag. De conclusie is gematigd positief.
Veertien financiële instellingen, verenigd in het Platform Carbon Accounting Financials (PCAF), hebben het afgelopen jaar flinke vooruitgang geboekt met het berekenen van de CO2-impact van hun beheerd vermogen.
Fairf, producent van duurzame verf, heeft de 11e ASN Bank Wereldprijs gewonnen in de categorie Natuur & Milieu. De verf heeft een minimale impact op het milieu en bevat gerecycled sloophout.
Met ingang van 31 augustus 2018 is ASN Vermogensbeheer B.V. overgenomen door het huidige management en Quadia S.A. Het bedrijf gaat zelfstandig verder onder de naam Fair Capital Partners B.V.
ASN Duurzame Mixfondsen gaan beleggen in microfinanciering.Voor de belegger betekent dit een beter uitgebalanceerd mixfonds en meer duurzame impact.
ASN Beleggingsfondsen groeiden in 2017 met ruim € 1 miljard tot een totaal van ruim € 3,7 miljard vermogen onder beheer. Alle ASN aandelenfondsen presteerden beter dan de benchmark.
1 2 3 4 5 > >>