Uitleg over de risico-indicator

Bij elk beleggingsfonds vermelden we een risico-indicator op een schaal van 1 tot 7. De risico-indicator is een maatstaf voor de beweeglijkheid van de koers en voor de rendementsvooruitzichten.

Wat zegt de risico-indicator?

De risico-indicator is een maatstaf voor de beweeglijkheid van de koers van het fonds en voor de rendementsvooruitzichten. Met de risico-indicator kun je het risico van een beleggingsfonds inschatten en beleggingsfondsen met elkaar vergelijken.

Op de pagina met beleggingsfondsen vind je een risico-indicator met streepjes. In totaal zijn er 7 streepjes. Hoe meer streepjes, hoe hoger het risico. Op de fondspagina's vind je een risico-indicator. Hoe hoger het cijfer, hoe meer de waarde van het beleggingsfonds kan stijgen en dalen.

Hoe harder de koersen van de belegging stijgen en dalen, hoe groter het risico. Door de koersbeweging kan je belegging meer waard worden. Maar je belegging kan ook minder waard worden, of haar waarde geheel verliezen.

Meer weten over de risico-indicator?

Voorbeeld van een risico-indicator op de overzichtspagina:

Het risico op beleggen is 3 op schaal van 7.

Voorbeeld van een risico-indicator op de fondsenpagina's:

Let op!

  • De risico-indicator is een indicatie op basis van cijfers uit het verleden. We kunnen niet garanderen dat het risico en rendement van een fonds gelijk blijven.
  • Lees de productinformatie en Essentiële Beleggersinformatie (EBi) van het fonds. Hiermee krijg je een beter beeld van de risico’s van beleggen in dit fonds.