Uitleg over het risico van beleggen

Bij elk beleggingsfonds vermelden we een risicometer op een schaal van 1 tot 7. De risicometer is een maatstaf voor de beweeglijkheid van de koers en voor de rendementsvooruitzichten. Het tonen van de risicometer is een verplichting van de AFM.

Wat zegt de risicometer?

De risicometer is een maatstaf voor de beweeglijkheid van de koers van het fonds en voor de rendementsvooruitzichten. Met de risicometer kun je het risico van een beleggingsfonds inschatten en beleggingsfondsen met elkaar vergelijken.

Hoe hoger het cijfer, hoe meer de waarde van het beleggingsfonds kan stijgen en dalen. Hoe harder de koersen van de belegging stijgen en dalen, hoe groter het risico. Door de koersbeweging kan je belegging meer waard worden. Maar je belegging kan ook minder waard worden, of haar waarde geheel verliezen.

Let op!

  • De risicometer is een indicatie op basis van cijfers uit het verleden. We kunnen niet garanderen dat het risico en rendement van een fonds gelijk blijven.
  • Lees de productinformatie en Essentiële Beleggersinformatie (EBi) van het fonds. Hiermee krijg je een beter beeld van de risico’s van beleggen in dit fonds.