Beleg in biodiversiteit: ontdek ons nieuwe fonds

Beleggen in biodiversiteit? Vanaf nu is dat mogelijk! Met trots introduceren wij het ASN Biodiversiteitsfonds. Een uniek fonds in Nederland dat investeert in projecten en bedrijven die bijdragen aan natuurherstel. Wij hebben voor je berekend hoeveel m2 biodiversiteitsherstel je mogelijk realiseert met je belegde geld. Ontdek of het fonds iets voor jou is.

Bereken hoeveel m2 biodiversiteit je herstelt met je belegde geld

Met het ASN Biodiversiteitsfonds kun je investeren in bedrijven en projecten die een positieve impact hebben op de biodiversiteit. Wil jij de natuur een handje helpen? Wij hebben voor je berekend hoeveel m2 biodiversiteitsherstel je mogelijk realiseert met je belegde geld.

Beleg

en bekijk hoeveel m2 aan biodiversiteit jij kan herstellen:

CO2 tool squashbaan
CO2 tool zwembad
CO2 tool 3 voetbalvelden
CO2 tool 9 voetbalvelden

Waarom investeren in biodiversiteit?

Biodiversiteit is een term voor alle levensvormen op aarde. Het zijn alle planten, dieren, ecosystemen en micro-organismen. Biodiversiteit zorgt voor vruchtbare aarde, voedsel en grondstoffen voor bijvoorbeeld kleding en medicijnen. Het belang van biodiversiteit voor onze planeet is vaak groter dan je denkt. En daar mag best een prijskaartje aan worden gehangen. Lees welke prijs we betalen voor het verlies van biodiversiteit.

3 redenen om te investeren in het ASN Biodiversiteitsfonds

  1. Het eerste Nederlandse fonds gericht op het herstel en beschermen van biodiversiteit. Je inleg draagt bij aan meer duurzame landbouwgrond, minder verbruik van bestrijdingsmiddelen, minder verbruik van water, meer CO2-opslag in duurzame bossen en het voorkomen van bodemerosie.
  2. Voor pionierende beleggers die risico accepteren.
  3. Met jouw inleg van bijvoorbeeld € 2.500 streven we naar het jaarlijks beschermen en herstellen van de biodiversiteit van een landoppervlak ter grootte van bijna 1 voetbalveld. Je kunt al beleggen vanaf € 20. Meer kan natuurlijk ook.

Ontdek het ASN Biodiversiteitsfonds

Deze bedrijven en projecten zijn goedgekeurd voor het ASN Biodiversiteitsfonds

Disclaimer

De ASN Beleggingsfondsen zijn bij de AFM geregistreerde subfondsen van ASN Beleggingsfondsen AIF N.V. en ASN Beleggingsfondsen UCITS N.V. ASN Impact Investors beschikt als AIF- en UCITS-beheerder over een vergunning van de AFM. Voor de ASN Beleggingsfondsen zijn een prospectus en de Essentiële Beleggersinformatie (EBi) beschikbaar via asnbank.nl.

De waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Lees de EBi voordat je besluit een beleggingsfonds te kopen. Deze uiting mag niet worden aangemerkt als beleggingsadvies.

Meer lezen over beleggen?

Wil je meer weten over hoe je duurzaam belegt bij ASN Bank? Lees dan meer over:

De risico's van beleggen
3 meestgestelde vragen over beleggen
Zelf beleggen

Duurzaam beleggen

, waarmee kunnen we je helpen?