ASN

Woonhuisverzekering

 • Je premie wordt duurzaam belegd
 • Kies de dekking die je nodig hebt
 • Schade wordt duurzaam hersteld als het kan

  Bereken je premie


  Met de woonhuisverzekering via ASN Bank is je huis duurzaam verzekerd tegen schade. Heb je schade? Dan wordt er gekeken of dit duurzaam hersteld kan worden. En je premie wordt belegd in lijn met het duurzaamheidsbeleid van ASN Bank.

  Bereken je premie

  Een woonverzekering die duurzaam herstelt

  Met deze duurzame woonverzekering (opstalverzekering) verzeker je je koophuis tegen schade door bijvoorbeeld brand, neerslag, storm en lekkage. Wij hechten ook waarde aan de spullen die je helpen te verduurzamen. Zo zijn je zonnepanelen, laadpaal en groen dak altijd meeverzekerd. Bovendien vergoeden we bij schade aan de zonnepanelen ook het verlies aan opbrengsten (tot € 1.500).

  Heb je schade?
  Dan wordt bekeken hoe dit duurzaam hersteld kan worden via een netwerk met duurzame herstelbedrijven. Schade wordt zo milieuvriendelijker en vaak ook sneller verholpen. Is duurzaam herstellen niet mogelijk? Of herstel je de schade liever zelf? Dan krijg je een schadevergoeding uitgekeerd.

  Lees meer over het duurzaam herstellen

  Groene Keuze Consumentenbond 2023

  De duurzame verzekeringen via ASN Bank zijn bij de jaarlijkse test van de Consumentenbond als 'Groene Keuze' gekwalificeerd. Zowel de Woonhuisverzekering, de Inboedelverzekering als de Aansprakelijkheidsverzekering kregen de hoogste scores op het gebied van duurzaamheid in de test waarin de verzekeringen van zo’n 30 aanbieders zijn vergeleken.

  Dit dekt de ASN Woonhuisverzekering

  Met deze duurzame woonverzekering (opstalverzekering) verzeker je jouw koophuis tegen schade door bijvoorbeeld brand, neerslag, storm en lekkage. Ook Tiny Houses of zorgunits, vaak voorzien van houten of kunststof constructies, kunnen verzekerd worden. Maar let op: huizen op wielen of met een chassis verzekeren we niet. De ASN Bank Woonhuisverzekering kent geen eigen risico bij storm en is ook altijd inclusief de Glasdekking (je krijgt bij gebroken ruiten de kosten terug voor de nieuwe ruiten, het plaatsen ervan en het herstellen van het beschadigde schilderwerk).

  Er zijn twee dekkingen: de Basisdekking of de Topdekking. Dit is gedekt:

  Basisdekking

  • Schade door brand, bliksem, rook, lekkage en ontploffing
  • Schade door storm, neerslag, overstroming, vorst en sneeuwdruk
  • Schade door overige oorzaken zoals omvallende bomen
  • Diefstal van onderdelen van het woonhuis en vandalisme
  • Vervangend onderdak
  • Noodvoorzieningen, opruimingskosten en saneringskosten

  Topdekking

  • De basisdekking
  • Schade door vallen en stoten van andere objecten
  • Schade door kinderen, zoals tekenen op de muur

  Mogelijkheid om te kiezen voor extra verduurzaming bij schade
  Met deze keuze tijdens de aanvraag van je verzekering, kies je voor extra verduurzaming van je woonhuis na een schade. Het betreft een aanvullende dekking van 10% van de vastgestelde schade, tot maximaal € 25.000. Dit is herstel dat duurzamer is dan normaal herstel, door bijvoorbeeld de aanleg van een groen dak, het vergroenen van je tuin, of dubbel glas vervangen door HR+++ glas.

  Bereken je premie

  Dit is verzekerd

  In je woning ben je verzekerd voor schade aan:

  • de kelder
  • de muren
  • de vaste vloeren
  • het (groene) dak
  • de ramen en binnenglas
  • de keuken en badkamer
  • domotica (tot maximaal € 25.000), ook indien het woonhuis gehuurd is
  • overstromingen door falen niet-primaire waterkeringen

  Om je woning ben je verzekerd tegen schade aan:

  • de schutting
  • de zonnepanelen
  • de bijgebouwen zoals een tuinhuis tot 25 m²
  • de laadpaal voor je elektrische auto

  Wil je precies weten in welke situaties schade wel of niet verzekerd is? Lees de voorwaarden van de ASN Woonhuisverzekering (pdf).

  Kosten ASN Woonhuisverzekering

  Een duurzame schadeverzekering is niet duurder dan een normale verzekering. De premie betaal je per maand. Je premie is gebaseerd op de (her)bouwwaarde van je huis. Die wordt afgeleid van bijvoorbeeld de bouwaard, dakbedekking en het aantal vierkante meters.

  Duurzaam verzekeren via ASN Bank bij a.s.r.

  Wij zijn bemiddelaar voor jouw verzekeringen bij a.s.r. en ontvangen daarvoor van a.s.r. een vergoeding (provisie). Bij ons bereken je de premies, vraag je de verzekering aan en kun je iets wijzigen in je verzekering. Heb je schade? Dan handelt a.s.r. dit verder met je af.

  Hoe de samenwerking met a.s.r. precies werkt lees je hier: duurzaam verzekerd via ASN Bank (pdf). Wil je meer weten over hoe je ons kunt bereiken? Of heb je vragen over onze dienstverlening? Dit lees je in de dienstenwijzer (pdf) van ASN Bank.

  De voorwaarden en documenten

  Wil je nog meer informatie over de ASN Woonhuisverzekering? In de verzekeringskaart en de voorwaarden is alles te vinden.

  Dit is een particuliere woonhuisverzekering. Deze verzekering is niet geschikt als je zzp'er bent of deze verzekering voor je bedrijf wilt afsluiten. Of als je schade aan je inboedel wilt verzekeren.

  De ASN Woonhuisverzekering afsluiten

  Sluit snel en gemakkelijk je woonhuisverzekering online af. De verzekering betaal je per maand en kun je opzeggen wanneer je wilt. Kies zelf wanneer je de woonhuisverzekering in laat gaan tot maximaal een jaar in de toekomst. De verzekering met terugwerkende kracht in laten gaan is niet mogelijk.

  Bereken je premie

  Kies je op dit moment alleen voor de ASN Woonhuisverzekering, dan hebben we toch extra gegevens nodig over je inkomen. Dit komt doordat de ASN Woonhuisverzekering onderdeel is van het verzekeringspakket. De extra gegevens gebruiken we overigens nergens voor.

  Schade melden of verzekering wijzigen

  Schade melden doe je via de website van a.s.r. Je verzekering opzeggen of wijzigen, bijvoorbeeld omdat je verhuisd bent? Een wijziging doorgeven doe je makkelijk met één van onze formulieren.

  Veelgestelde vragen woonhuisverzekering

  Lees meer over verzekeren

  Meer lezen over duurzaam verzekeren via ASN Bank? Lees dan verder over:

  ,
  waarmee kunnen we je helpen?