Goedgekeurd voor belegging

De ASN Beleggingsfondsen beleggen in aandelen van bedrijven en in obligaties van overheden. Wij selecteren deze op basis van ons duurzaamheidsbeleid. Als een onderneming of overheid voldoet aan ons duurzaamheidsbeleid, laten we deze toe tot het ASN Beleggingsuniversum. Zijn de werkwijze of de geleverde diensten of producten van een overheid, bedrijf of instelling in strijd met ons duurzaamheidsbeleid? Dan komen ze niet in aanmerking voor belegging door onze fondsen.

Regels van het universum

Als een bedrijf is goedgekeurd voor het universum, onderzoeken we minstens een maal per 4 jaar of het nog steeds voldoet. Overheden beoordelen we eenmaal per 2 jaar. Geeft de actualiteit daartoe aanleiding, dan doen we eerder onderzoek. Als een onderneming of overheid niet meer voldoet aan de beleggingscriteria, verwijderen wij deze uit het universum.

Solide en veelbelovend

Voordat de fondsbeheerder tot een belegging overgaat, houdt hij de financiƫle soliditeit en economische vooruitzichten van de betreffende onderneming of overheid tegen het licht. Als de uitkomsten positief zijn, kan de fondsbeheerder erin gaan beleggen.

Universum

Je kunt per fonds bekijken welke ondernemingen en overheden zich in het beleggingsuniversum bevinden.

Universum ASN Duurzame Mixfondsen

De range van 5 duurzame Mixfondsen (Zeer Defensief, Defensief, Neutraal, Offensief en Zeer Offensief) beleggen volgens een bepaalde doelweging in dezelfde bedrijven als het Duurzaam Aandelenfonds, het Milieu & Waterfonds en het Duurzaam Small & Midcapfonds.

Daarnaast beleggen de Mixfondsen in dezelfde overheden als het Obligatiefonds en dezelfde microkredieten als het Microkredietfonds. Wil je meer weten dan kun je het beleggingsuniversum van de fondsen raadplegen.

Universum ASN Groenprojectenfonds en ASN Microkredietfonds

De beleggingen die zijn goedgekeurd voor het ASN Groenprojectenfonds en ASN Microkredietfonds vind je in de jaarverslagen van deze fondsen.

Wil je weten waarin de fondsen precies beleggen? In het recente jaarverslag of halfjaarbericht staat de lijst met beleggingen.

Lees de verslagen van de ASN Beleggingsfondsen

,
waarmee kunnen we je helpen?