Goedgekeurd voor belegging

De ASN Beleggingsfondsen beleggen in aandelen, obligaties en projecten van bedrijven en overheden. Deze worden geselecteerd op basis van zeer strenge duurzame criteria door de duurzaamheidsexperts van ASN Bank. Als een bedrijf, overheid of project voldoet aan deze strenge duurzame criteria, wordt het toegelaten tot het Beleggingsuniversum van de ASN Beleggingsfondsen. Zijn de werkwijze of de geleverde diensten of producten van een overheid, bedrijf of project in strijd met de duurzame criteria? Dan komen ze niet in aanmerking voor belegging door de ASN Beleggingsfondsen.

Met beleggen maak je kosten en loop je risico's. Je kunt je inleg of een deel daarvan verliezen.

Regels van het universum

Als een bedrijf is goedgekeurd voor het universum, onderzoeken de ASN duurzaamheidsexperts minstens eenmaal per 4 jaar of het nog steeds voldoet. De duurzaamheidsexperts beoordelen overheden (staatsobligaties) eenmaal per 2 jaar. Geeft de actualiteit daartoe aanleiding of is er nieuwe informatie bekend, dan doen de duurzaamheidsexperts eerder onderzoek. Als een onderneming of overheid niet meer voldoet aan de beleggingscriteria, dan wordt deze verwijderd uit het universum.

Solide en veelbelovend

Voordat de fondsbeheerder tot een belegging overgaat, worden de financiƫle soliditeit en economische vooruitzichten van de betreffende onderneming of overheid tegen het licht gehouden. Als de uitkomsten positief zijn, kan de fondsbeheerder erin gaan beleggen.

Universum

Je kunt per fonds bekijken welke ondernemingen en overheden zich in het beleggingsuniversum bevinden.

Universum ASN Duurzame Mixfondsen

De 5 duurzame Mixfondsen (Zeer Defensief, Defensief, Neutraal, Offensief en Zeer Offensief) beleggen volgens een bepaalde doelweging in dezelfde bedrijven als het Duurzaam Aandelenfonds, het Milieu & Waterfonds en het Duurzaam Small & Midcapfonds.

Daarnaast beleggen de Mixfondsen in dezelfde overheden als het Obligatiefonds en dezelfde microkredieten als het Microkredietfonds. Wil je meer weten dan kun je het beleggingsuniversum van de fondsen raadplegen.

Universum ASN Groenprojectenfonds en ASN Microkredietfonds

De beleggingen die zijn goedgekeurd voor het ASN Groenprojectenfonds en ASN Microkredietfonds vind je in de jaarverslagen van deze fondsen.

Wil je weten waarin de fondsen precies beleggen? In het recente jaarverslag of halfjaarbericht staat de lijst met beleggingen.

Lees de verslagen van de ASN Beleggingsfondsen

,
waarmee kunnen we je helpen?