ASN Jongerenrekening

  • Speciaal voor jongeren van 12 tot 25 jaar
  • Wijzig zelf de pincode van je betaalpas
  • Makkelijk bankieren: online en mobiel
  • Rente over je saldo
  • Bankieren bij een duurzame bank

Gratis*

Open nu

*Soms betaal je wel kosten voor het gebruik van je betaalrekening. Een overzicht van alle kosten vind je in de Tarievenwijzer.

Zelf je geldzaken regelen met de ASN Jongerenrekening

Geldzaken regelen leer je door het te doen. En dat gaat makkelijk en veilig met de ASN Jongerenrekening. Met deze betaalrekening kun je online je geldzaken regelen, of met de handige app. Er is ook een gratis app voor contactloos betalen met je telefoon. Veilig betekent ook dat je niet rood mag staan op deze rekening. Je krijgt je eigen ASN Betaalpas, waarmee je kunt pinnen en betalen in binnen- en buitenland, ook contactloos. Let wel op als je contant geld opneemt of betaalt in het buitenland, want daar betaal je soms kosten voor.

Dit doen we met het geld op je rekening

Benieuwd hoe wij werken aan een nieuwe, duurzame wereld? Met het geld dat je op je rekeningen hebt staan verstrekken wij leningen en beleggingen. Alleen aan landen, bedrijven en organisaties die duurzaamheid stimuleren.

Lees meer

Voordelen van de ASN Jongerenrekening

1. Rente over je saldo: 0,01%

Met een ASN Jongerenrekening krijgt je kind een variabele rente van 0,01%. Deze rente is op jaarbasis en geldt sinds 5 maart 2021 (rentewijzigingen voorbehouden).

2. Handige apps

Altijd en overal je bankzaken regelen met je mobiel? Gebruik de app ASN Mobiel Bankieren. Daar heb je altijd inzicht in je saldo en maak je makkelijk zelf betaalverzoeken aan.

3. Gratis mobiel betalen

Heb je een Android telefoon met NFC chip? Dan kun je gratis met de app ASN Mobiel Betalen afrekenen. Heb je een iPhone en ben je 16 jaar of ouder? Dan is Apple Pay ook mogelijk.
Lees meer

Apple Pay bij ASN Bank

Geen betaalpas en contant geld meer nodig om te betalen. Dat kan nu met Apple Pay. In een paar stappen heb je het geïnstalleerd.

Direct aan de slag

Kosten ASN Jongerenrekening

Aanhouden van de betaalrekening
Gratis
Vervangende ASN Betaalpas
Gratis
Rood staan
Mag niet
App Mobiel Betalen
Gratis

Soms betaal je wel kosten voor het gebruik van je betaalrekening. Een overzicht van alle kosten vind je in de Tarievenwijzer.

Ben je jonger dan 18 jaar?

Als je jonger bent dan 18 jaar, kun je niet zelf een rekening openen. Dat moet een van je ouders of je wettelijke vertegenwoordiger doen.

Rekening openen voor je kind

Wil je een rekening openen voor je kind? Dat kan bij ASN Bank. Naast de ASN Jongerenrekening hebben we ook nog andere betaal- en spaarrekeningen voor je kind. Als ouder houd je toezicht op de rekening van je kind via ASN Online Bankieren en ASN Mobiel Bankieren.

Bekijk alle ASN Kinderrekeningen

Bankieren voor kinderen onder de 18 jaar

Na het openen van een rekening kan je kind online bankieren bij ASN Bank via telefoon en computer. Je kind leert daarmee op een veilige manier omgaan met geld. Een ouder of verzorger kan ook inloggen en meekijken. Hoe het aanmelden en het inloggen werkt voor jou en je kind lees je op onze informatiepagina.

Lees meer over bankieren voor kinderen

Voorwaarden ASN Jongerenrekening

In de voorwaarden lees je wat je van ons kunt verwachten en wat we van jou verwachten.

Open een ASN Jongerenrekening. Mét rente over je saldo.

Open nu

Goed om te weten

Geld op een ASN Jongerenrekening bespaart CO2-uitstoot

Het Databeessie denkt alleen in cijfers. Zo heeft hij uitgerekend dat € 500 op een ASN Jongerenrekening jaarlijks net zoveel CO2 bespaart als wanneer je 20 keer niet doucht. Bekijk hoeveel CO2-uitstoot je met andere bedragen bespaart.

,
waarmee kunnen we je helpen?