ASN Ideaalsparen

  • Geld opnemen is altijd mogelijk
  • Geen minimuminleg
  • Je kan een spaarrekening alleen openen als je al een ASN-betaalrekening hebt

Open nu

Ideaal sparen is verantwoord sparen

Wil je zelf bepalen wanneer en hoeveel je spaart? En wil je een spaarrekening openen bij je betaalrekening? Dan is ASN Ideaalsparen iets voor jou. Met ASN Ideaalsparen weet je zeker dat je spaargeld mens en natuur ten goede komt.

Als je spaart met ASN Ideaalsparen kun je op ieder moment geld storten of opnemen. Of dat nu maandelijks een vast bedrag is, of gewoon wanneer het je uitkomt. En als ASN Ideaalspaarder doe je nóg iets goed: zonder dat het je iets extra’s kost steun je duurzame projecten. Dat is dus ideaal sparen.

Maak van je spaargeld GroeiGeld

Open een spaarrekening bij je betaalrekening

Om een spaarrekening bij ons te openen heb je een ASN-betaalrekening nodig. Je opent een betaalrekening makkelijk voor jezelf, samen met iemand anders of met een gemachtigde.

Bekijk onze betaalrekeningen 

Rekening openen voor je kind

Wil je een rekening openen voor je kind? Dat kan bij ASN Bank als jij of je kind al een andere rekening bij ons hebt. Naast ASN Ideaalsparen hebben we ook nog andere betaal- en spaarrekeningen voor je kind.

Bekijk alle ASN Kinderrekeningen

Voorwaarden ASN Ideaalsparen

In de voorwaarden lees je wat je van ons kunt verwachten en wat we van jou verwachten.
Wil je ASN Ideaalsparen openen, dan kan dat als je al een andere (particuliere) betaalrekening bij ASN Bank hebt of als je gelijk ook een betaalrekening opent.

Rente

Je ontvangt 1,75% rente over je saldo van € 0 tot € 25.000, 1,55% rente over je saldo van € 25.000 tot € 100.000 en 0,55% over je saldo boven € 100.000. Het rentepercentage is op jaarbasis en wordt maandelijks verrekend. De rente is variabel en kan wijzigen.

Alle geldende rentepercentages hebben we op een aparte pagina bij elkaar gezet. Daar kun je ook uitleg vinden over de saldoklassen.

Bekijk alle rentepercentages

Kosten

  • Ben je 18 jaar of ouder en heb je ASN Ideaalspaarrekening zonder betaalrekening, dan is het maandelijkse tarief € 2,70.
  • Ben je onder de 18 jaar, dan is jouw maandelijkse tarief € 0.

Goed om te weten: 
Vanaf 1 juli 2024 wijzigen onze tarieven en voorwaarden.
Lees meer over de nieuwe tarieven en voorwaarden

Open nu een spaarrekening ASN Ideaalsparen

Open nu

Dit doen we met het geld op je rekening

Benieuwd hoe wij werken aan een nieuwe, duurzame wereld? Met het geld dat je op je rekeningen hebt staan verstrekken wij leningen en beleggingen. Alleen aan landen, bedrijven en organisaties die duurzaamheid stimuleren.

Lees meer

,
waarmee kunnen we je helpen?