Nieuws & Pers

ASN Bank stimuleert duurzame ontwikkeling. Daar dragen we met onze activiteiten aan bij. En daarover informeren we je graag. We hebben nieuws, blogs en andere relevante stukken voor je op een rij gezet.

Nieuwsberichten

De Volksbank heeft haar cijfers over 2018 gepubliceerd. Dit zijn gezamenlijke resultaten van ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS, de vier merken van de Volksbank.
De afgelopen jaren behaalden beleggers in aandelenfondsen positieve rendementen. Maar in 2018 was dat anders. Wat was er aan de hand op de aandelenmarkten? En welke duurzame keuzes hebben wij gemaakt om op de lange termijn goede resultaten te behalen?
Vrijdag 21 december is het ontwerp Klimaatakkoord gepresenteerd. Hierin staan plannen die in 2030 moeten leiden tot de helft minder CO2-uistoot ten opzichte van het jaar 1990. Directeur Arie Koornneef geeft in een video een reactie, namens ASN Bank.
Vandaag publiceert de Eerlijke Bankwijzer de resultaten van de 17e algemene beleidsupdate over het duurzaamheidsbeleid van banken. De Volksbank scoort bij dit onderzoek gemiddeld het beste.

Bekijk alle nieuwsberichten

Contactpersoon voor de pers


Ben je journalist en heb je een vraag over ASN Bank? Neem dan contact op met onze woordvoerder.

Persberichten

Veertien financiële instellingen, verenigd in het Platform Carbon Accounting Financials (PCAF), hebben het afgelopen jaar flinke vooruitgang geboekt met het berekenen van de CO2-impact van hun beheerd vermogen.
Fairf, producent van duurzame verf, heeft de 11e ASN Bank Wereldprijs gewonnen in de categorie Natuur & Milieu. De verf heeft een minimale impact op het milieu en bevat gerecycled sloophout.
Met ingang van 31 augustus 2018 is ASN Vermogensbeheer B.V. overgenomen door het huidige management en Quadia S.A. Het bedrijf gaat zelfstandig verder onder de naam Fair Capital Partners B.V.
ASN Duurzame Mixfondsen gaan beleggen in microfinanciering.Voor de belegger betekent dit een beter uitgebalanceerd mixfonds en meer duurzame impact.
ASN Beleggingsfondsen groeiden in 2017 met ruim € 1 miljard tot een totaal van ruim € 3,7 miljard vermogen onder beheer. Alle ASN aandelenfondsen presteerden beter dan de benchmark.

Bekijk alle persberichten

Bekijk alle blogs

Social media

Wij zijn te bereiken via Twitter en Facebook. Volg je ons al?

Zo maakt geld gelukkig

Meer interviews, achtergrondverhalen en discussies? Lees hoe geld gelukkig maakt.

Lees meer

Werken bij ASN Bank

Wil je werken aan een mooiere wereld voor mens, dier en natuur? Bekijk dan onze vacatures.

Lees meer

Over ASN Bank

Wil je alles weten over onze duurzame missie, onze ambities, ons bonusbeleid en meer?

Lees meer