Nieuws & Pers

ASN Bank stimuleert duurzame ontwikkeling. Daar dragen we met onze activiteiten aan bij. En daarover informeren we je graag. We hebben nieuws, blogs en andere relevante stukken voor je op een rij gezet.

Nieuwsberichten

De rente van de particuliere betaal- en spaarrekeningen van ASN Bank verandert per donderdag 16 mei 2019.
ASN Bank is voor de tweede keer uitgeroepen tot meest duurzame merk in de categorie Banken. De award is uitgereikt door de Sustainable Brand Index.
ASN Bank was eind 2018 voor 96% netto klimaatneutraal. Bijna alle beleggingen en financieringen van ASN Bank en de ASN Beleggingsfondsen leverden samen bijna evenveel duurzame energie op als ze aan CO2-uitstoot veroorzaakten.
In april en mei introduceren we de directe overboeking, ook wel instant payment genoemd. Dit wordt mogelijk voor alle particuliere betaal- en spaarrekeningen van ASN Bank.
Vandaag is de doorrekening van het concept Klimaatakkoord gepresenteerd. Arie Koornneef, directeur van ASN Bank, geeft in een video een reactie.

Bekijk alle nieuwsberichten

Contactpersoon voor de pers


Ben je journalist en heb je een vraag over ASN Bank? Neem dan contact op met onze woordvoerder.

Persberichten

Het aantal klanten is toegenomen tot meer dan 700.000. Het totaal van beleggingen en financieringen van ASN Bank en de ASN Beleggingsfondsen was in 2018 netto bijna volledig klimaatneutraal. Daarmee stevent ASN Bank als eerste bank ter wereld af op CO2-winst.
Sinds 2015 is ASN Bank in gesprek met farmaceutische bedrijven over onethische normen en waarden. Het evaluatierapport met de resultaten van dit engagement verscheen vandaag. De conclusie is gematigd positief.
Veertien financiële instellingen, verenigd in het Platform Carbon Accounting Financials (PCAF), hebben het afgelopen jaar flinke vooruitgang geboekt met het berekenen van de CO2-impact van hun beheerd vermogen.
Fairf, producent van duurzame verf, heeft de 11e ASN Bank Wereldprijs gewonnen in de categorie Natuur & Milieu. De verf heeft een minimale impact op het milieu en bevat gerecycled sloophout.
Met ingang van 31 augustus 2018 is ASN Vermogensbeheer B.V. overgenomen door het huidige management en Quadia S.A. Het bedrijf gaat zelfstandig verder onder de naam Fair Capital Partners B.V.

Bekijk alle persberichten

Bekijk alle blogs

Social media

Wij zijn te bereiken via Twitter en Facebook. Volg je ons al?

Zo maakt geld gelukkig

Meer interviews, achtergrondverhalen en discussies? Lees hoe geld gelukkig maakt.

Lees meer

Werken bij ASN Bank

Wil je werken aan een mooiere wereld voor mens, dier en natuur? Bekijk dan onze vacatures.

Lees meer

Over ASN Bank

Wil je alles weten over onze duurzame missie, onze ambities, ons bonusbeleid en meer?

Lees meer