Beveilig computer, tablet en mobiel

Beveilig de computer, tablet en mobiel waarmee je online- en mobiel bankiert.

Zo beveilig je jouw apparaten

Het is belangrijk dat je zelf de computer, tablet en mobiel die je gebruikt voor bankzaken, beschermt tegen virussen en ongewenste bezoekers.

  • Installeer altijd updates van belangrijke software en apps, zoals je besturingssysteem, browser, virusscanner en firewall.
  • Installeer geen illegale software.
  • Installeer apps uit betrouwbare bron.
  • Beveilig je computer, tablet en mobiel met een wachtwoord, toegangscode, swipe-patroon of vingerafdruk.
  • Zorg dat anderen je ASN Digipas, ASN Online Bankieren en ASN Bank app niet kunnen gebruiken.
  • Log altijd uit als je klaar bent met ASN Online Bankieren of in de ASN-app.

Goed om te weten

ASN Bank vraagt nooit om je codes, digipas, betaalpas of Creditcard. Niet aan de telefoon, niet in een e-mail of SMS en niet in een brief. Ook vragen we je nooit om een app of programma te installeren om mee te kunnen kijken op jouw computer, tablet of mobiel.

Systeemeisen asnbank.nl

Wij doen er alles aan om onze website in alle browsers goed te laten weergeven. Daarbij houden we ook rekening met de beveiliging van het online bankieren. Bekijk welke browsers en besturingssystemen je het beste kunt gebruiken.

Virussen en malware

Denk je dat er schadelijke software (malware) aanwezig is? Scan je apparatuur dan met een virus- en malwarescanner voordat je weer gaat online- en/of mobiel bankieren. Kijk voor een onafhankelijk advies over gebruik van anti-virus software op AV comparatives (Engelstalig). Doet je computer, tablet of mobiel vreemd? Ook na de scan? Schakel dan een deskundige of je computerleverancier in.

, waarmee kunnen we je helpen?